Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Úpal a objemový trénink v horku

Úpal a objemový trénink v horku

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Celkem 360 km
Minulý měsíc 0 km

MH 16.07.2007 11:01:51

Jak by měl vypadat objemový trénink (dlouhý běh ve volném/mírném tempu) v tropických teplotách? Je lepší zkrátit, nebo zpomalit? Jde vůbec zpomalením zabránit přehřátí organismu, je-li teplota vzduchu okolo 36 stupňů ve stínu? Běh brzy ráno, ve stínu, občerstvování, osvěžování je jasné. Spíš jde o to, jestli má mít objemový trénink při aktuálním počasí své místo, nebo jde jen o přetěžování organismu, eventuelně výjimečnou možnost připravit se na ultramaraton typu Death Valley.

avatar

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 16.07.2007 11:47:35

Po minulém týdnu (jsem taky v objemové fázi, 107 km) jsem zjistil, že to chce vynechávat dlouhé běhy tzn. 80 a více minut. Když takový běh dokončím, psychiku sice neskutečně posílím, ale dost mě to zničí – zbytečně si tím prodlužuju regeneraci, protože i když mám u sebe pití, tak míra dehydratace je víc než neúnosná (alespoň pro mě). Raději brzo ráno hodinku a pak večer, tak abych se vracel se západem slunka (to je v podstatě 14 hodin ve vedru, které je ještě přijatelné). Pořád si říkám – trénuju na říjen. Ale ne havajským IM, ale na maraton ve Stromovce.

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.