Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Návrat po zranění

Návrat po zranění

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední

KacesKK žena 18.01.2014 17:27:28

Ahojte všichni! :) V prosinci jsem se naštvala a začala jsem běhat, běhala jsem tak cca 30 – 40 minut indiánským během. To mě brzy omrzelo, díky tréninkovému místu. Tak jsem šla běhat po silnici, pak silnice + les. Přecenila jsem své síly, neměla vhodnou obuv a ten terén a poranila jsem si kotník + šlachy.. teď mám 2 týdny nakázaný klid.. ale 8/2/2013 jsou závody, který bych chtěla běžet, je to 8 km, ale to znamená, že bych měla cca 10 dní na přípravu. Naposledy jsem běžela 5 km, když jsem se zranila.. Je lepší počkat na další závod, nebo by to neměl být problém? Díky moc.

Motto: Výmluvy jsou jen pro ty, co je potřebují.

Celkem 777 km
Minulý měsíc 0 km

davidof muž 19.01.2014 19:36:52

a proč tak spěcháš? V klidu se vyleč, pak pomalu začni hlavně se správnou technikou (příp. i s abecedou), pomalu přidávej délku, a za pár měsíců (když teda musíš „závodit“ bez tréninku, protože na ten máš hodně času) určitě nějaký vhodný běh najdeš.

Motto: Dobrý běžec nebrzdí zbytečně zeměkouli v jejím otáčení.

Praha

Celkem 7881,3 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:33 (2014)
půlmaraton: 1:28:26 (2014)
maraton: 3:21:53 (2014)

ped7g muž 19.01.2014 20:46:36

>> KacesKK, 18. 01. 2014 17:27:28

„10 dni na pripravu“ ⇒ aby se projevily vysledky nejakeho poradneho treninky, tak to chce obvykle 2–3 mesice (po hlavni casti treninku! tj. aspon 6+ mesicni cyklus celkove) vcetne „ladeni“ pred zavodem a presne nacasovani. V tvem pripade pokud zacinas, tak samozrejme i 2–3 behy v tom obdobi 10 dnu pred zavodem muzou vysledek zavodu dost ovlivnit, ale to je spis o tom, ze jsi uplne na zacatku a kazdy metr se pocita, nerikal bych tomu „priprava na ten konkretni zavod“.

Cim se dostavam k tomu, ze uz si dostala jedno varovani a hned premyslis jak se pripravit na zavod.. Dej si nejdriv 2 tydny klidu, pak se soustred a dobre naslouchej telu, jestli je to jiz v poradku, jinak ani netrenuj. A na zavod bych bud nesel, nebo pokud ano, tak si ho jen pomalu projdi. To zraneni muze byt jen smula, ale spis to bude rekordne rychle pretrenovani a preceneni vlastnich moznosti, byl bych pri dalsim behani ze zacatku opatrnejsi, neni kam spechat (pokud neplanujes umrit v nejblizsich tydnech).

A co to je „nevhodna obuv na ten teren“? Dnes jsem treba bezel pulmaraton v terenu na kluzkem bahne v cistokrevne silnicnich botach… to je nevhodna obuv z hlediska vykonu, ale zraneni nemam zadne, prizpusobil jsem jizdu povaze terenu (beh to moc nebyl, klouzalo to prilis :), takze styl bruce lee).

Jestli sis podvrtla kotnik, tak to chce opravdu klid, at to zesilni, a pak behat rovne/lehci tereny kde noha nemusis prilis rychle reagovat na nerovnosti a prubezne posilovat svaly v chodidle a kotniku (cvicenim, pripadne bosobeh v rovne trave par desitek metru po kazdem treninku, bezecka abeceda, minimalisticka obuv pro 5–10% behu).

Jestli se ti to proste nejak rozpadlo bez zjevne priciny, tak by sis mela vzpomenout jestli te telo nejak nevarovalo ze to pretezujes, a naucit se ty priznaky rozpoznavat.

(tohle vsechno je muj osobni ne moc odborny nazor, pokud tam mam nejake uplne kraviny, tak snad mne zkusenejsi bezci opravi :))

Motto: Pain is temporary, quitting lasts forever.
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.