Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Dieta a běh

Dieta a běh

Nalezené položky: 90 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
avatar

Ústí nad Labem

Peggy žena 30.05.2012 11:58:49

>> Karelll, 25. 05. 2012 15:11:16 „Hlavně při běhaní narůstá svalová hmota, takže člověk může místo hubnutí přibrat, což si někteří lidé neuvědomují a stěžují si.“

… uvědomují, ale je to šíleně deprimující :-) Po roce jsem začala víc běhat a za šest týdnů mám dvě kila nahoře. Z každotýdenního stoupnutí na váhu se stalo trauma. Jím 7 až 8000 KJ za den (bazál mám 6600), v šesti porcích hodně zeleniny, tvarohu, jogurtu, žitný chleba apod., běhám v součtu 3 až 5 hodin do týdne (pomalu, ale berte, že pro mě je šnečí rychlost teď stejný záhul jako pro vás běžné tempo). Pak jsem si vzpomněla, jak mi kdysi kamarádka říkala, že jsem po roce běhání krásně shodila a já přitom jsem měla stále stejnou váhu. Vzala jsem proto do ruky metr a ejhle, za týden cenťák přes nohy a zadek byl dole.

avatar

Lemrouch muž 30.05.2012 12:51:55

Sice do diskuzí nepřispívám, ale tady mi to nedalo. Nejsem žádný odborník na výživu, ale mám něco načteno a spoustu zkušeností s experimento­váním :)

  1. Vykašlal bych se z počátku na to, jestli mít děleni 20:30:50 nebo 15:25:60…tohle jsou čísla, která mohou být silně zavádějící, pokud se nebere v úvahu skladba potravin. Asi bude trochu rozdíl, v tom jestli sním lososa nebo měký salám i když skladba bílkoviny/tuky může být velmi podobná. To samé platí třeba o rýži a piškotech.
  2. Také záleží v jakou dobu jsou jednotilivé potraviny konzumovány. Miska ovesné kaše s oříšky a ovocem asi jinak zafunguje ráno k snídani nebo večer před spaním.

Takže k pochopení a sestavení vlastního jídelníčku je dobrá pochopit následující věci:

Sacharidy – jednoduché, složené, glykemický index

Bílkoviny – kvalita (jinak kvalitní jsou bílkoviny mléčné – kasein a jinak bílkoviny z vajec)

Tuky – nasycené, nenasycené

Pak si člověk může začít zkoušet psát vlasntní jídelníčky a experimentovat – někomu vyhovuje jíst více tuků na úkor sacharidů, jinému obráceně..... A pokud chcete opravdu hubdnout, tak doporučuji „dietu“ sacharidové vlny. Na netu je o tom spousta, jen pozor zase přemýšlet, protože není sacharid jako sacharid :)

avatar

Celkem 456 km
Minulý měsíc 0 km

beauty žena 05.06.2012 23:24:12

Taky si dovolím přispět se svou zkušeností. Jelikož jsem si v lednu řekla,že konečně zhubnu kila po dětech a proto jsem si stáhla kalorické tabulky do mobilu. Sice jsem zhubla nějakých 10kg,ale teď stojím už cca 2měsíce, i přesto,že hodně běhám. O víkendu se mi naskytla možnost nechat si udělat bodystat a setkat se s Havlíčkem. Dostala jsem pěknou sodu. Kalorické tabulky sice bazál jakžtakž odhadly,ale nastavily na hubnutí nesmyslné numero a já jedla cca 5tis.Kj denně, čím jsem si úplně zastavila metabolismus a moje tělo teď vůbec nespaluje. Teď musím pomalu po dobu 3měsíců navyšovat jídlo. Nevěřili byste, jaký je to problém. Jsem přejezená a do běhu se mi vůbec nechce. :-x

Myslím si,že má zakladatel vlákna pravdu,že se při hubnutí musí jídlo řešit . Hlavně,aby nejedl málo, což teda dělá. Hlavně se nevyhýbat sacharidům, protože bez energie to nejde.

Jsem zvědavá zda výpočet Havlíčka bude fungovat.

JInak na toto téma jsem narazila, protože řeším, co jíst po běhu. POslední dobou doběhnu kolem 21hodiny a řeším, zda mám jíst nebo jít spát. Havlíček mi poradil dvě svačiny a po běhu večeři. Jenže mi přijde blbé jíst těsně před spaním.

Jak to děláte vy, kteří běháte večer???

avatar

Celkem 456 km
Minulý měsíc 0 km

beauty žena 05.06.2012 23:27:20

Já doporučuji knihu Dieta X od Thabity Hume. Fakt tam moc hezky popisuje jak tělo reaguje na nedostatek sacharidů, bílkovin..... Sice řeší extrémně tuky,ale s ostatním docela souhlasím a podle mě z této teorie vychází i Havlíček.

avatar

Sloviensko

rudo muž 05.06.2012 23:45:15

>> beauty, 05. 06. 2012 23:24:12

nutnost sacharidov je len jedna z teorii a to velmi zastarana, vychadza sa z beznej populacie v poslednom storoci ked kazdy clovek je zvyknuty na rozne druhy cukrov. Clovek kedysi nemal pristup k sacharidom, ludkse telo dokaze fungovat bez nuich velmi dobre a dokonca sa bez nich lieci ale prechod je tazky a tovacsinu odradi pripadne sa to vysvetluje ako nemoznost. Ja som nejedol sacharidy v ziadnej forme uz asi 2 mesiace a metabiolizmus sa mi samozrejme nezastavil, naopak sa velmi zrychlil a telo by stale chcelo nieco robit, musim kombinovat aktivity – multisport aby som nepretazil klby a slachy. Po zvyknuti na dlhodobi bezsacharidovy rezim nastabe zaujima stav – nezostavaju bolesti vo svaloch, rychla regeneracia a trenovat by sa dalo neustalem je poerfektny neruseny kludny hlboky spanok a kludna mysel bez emocii pocas celeho dna, nic ma nemoze rozhodit. Uz sa vo svete lieca mozgove a nervove poruchy aj tzv nevyliecitelne choroby bezsachridvou stravou a zanedlho sa povie pravda aj ohladom cievnych a srdcovych chorob a zacne sa to riesit bezsacharidvou stravou. ale kazdemu dobru chut podla toho comu veri

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Praha 6

Celkem 1848 km
Minulý měsíc 0 km

klarusjaa žena 06.06.2012 08:10:51

>> rudo, 05. 06. 2012 23:45:15

Rudo, prosím tě, tělo bez scaharidů fungovat nemůže. Už jenom proto, že více jak 2O% z celkové denní potřeby glukózy potřebuje nejmladšíá část mozku-kůra mozková a i zybtek nervové soustavy se bez cukrů neobejde. Pravda, pokud tělu budeš odepírat jednu ze základních živin, vyrobí si ji, ale přeměnou aminokyselin a v menší míři i z tuků, takže výsledkem bude degradace svalových vláken. To je naprostý základ fyziologie člověka.

Netvrdím, že se musí všichni cpát jednoduchými cukry, ale ty složitější jsou pro život opravdu nutností.

avatar

Praha

Celkem 8004,86 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:31 (2012)

Pavla T. žena 06.06.2012 09:14:39

>> rudo, 05. 06. 2012 23:45:15 „…Ja som nejedol sacharidy v ziadnej forme uz asi 2 mesiace…“

To si neumím představit, co tedy vůbec jíš? To bys nemohl jíst brambory, fazole, čočku, rýži, brokolici, rajčata, papriku, mrkev, cibuli, vlastně téměř žádnou zeleninu… Jíš jen živočišnou stravu? Nebo to myslíš jinak?

Jinak považuji za prospěšné nejíst jednoduché cukry, můj zdravotní stav se taky hodně zlepšil od té doby, co se jim vyhýbám.

Motto: "Vím, že když si dobře zaběhám - nebo ani ne dobře, ale když si prostě jen zaběhám - budu mít lepší den." A. K.
avatar

Sloviensko

rudo muž 06.06.2012 09:18:00

>> klarusjaa, 06. 06. 2012 08:10:51

neveim odkial si to vzala, ale mozog vyborne funguje na ketony dokonca aj srdce vyborne funguje na ketony a mozog sa prave zregeneruje aj z tazkych akoze neliecitelnych stavov prave ked uz v tele nekoluje glukoza a mozog moze zacat palit len ketony, liecia tak epilepsiu alzheimera a podobne

medicina si mysli ze telo potrebuje glukozu pretoze pozoruje u ludi co jedia cukry v roznom stave ze telo tu glukozu pali vsade, telo totiz sa jej snazi co najrychlejsie zvabit aby nesnkodila tkanivam tak ju pali prbvotne aj v mozgu aj vo svaloch.

ako ked mas doma pec na drevo ale najprv do nej pohadzes vsetky paierove odpadky co sa po dome povaluju aby si mala cisto, to neznamena ze dom nemoze byt vyhrievany pecou bez toho aby sa dom najprv nezaspinil papierovym odpadom ?

problem je ked ludia veria vo vsetkom poznatkom mediciny z minuleho storocia a nove veci zatial nepublikovane verejne nie su dostupne pretoze su potlacane

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 06.06.2012 09:24:42

>> Pavla T., 06. 06. 2012 09:14:39

myslim to tak ze viem ze sa nemozem byhnut uplne na 1000% pretzoe nejake stopve prvky sacharidov su aj v uhorkach listovej zelenine paradajkach a paprike. psoledne 2 mesiace som uz pokrocil v tom ze som vylucil ryzu zemiaky a pohanku a len obcas jem fazule a cocku ale len minimalne a nejkake sacharidy budu asi v burakoch kedze je to vlastne fazulovita plodina, z tukov najma kokosovy tuk rybi olej buraky mandle chia maso len obcas nejake kuracie a ryby ci uz z cerstvych alebo tuna v konzerve, obcas kravske maslo

obiloviny som prestal uz davno uz roky nbajma z dovodov bezlepkovosti pred 8 mesiacmi som prestal vsetky ovocne dzusy a susene ovocie a vacsinu cerstveho ovocia a daval som len rozne berries, ale od 1 januara som nemal ovocie ziadne a prestal som vtedy aj med

cokoladu len horku bezcukrovu

mimochodom vsetci neveriaci si mozu najst napriklad na wiki : ketogenic diet

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Praha 6

Celkem 1848 km
Minulý měsíc 0 km

klarusjaa žena 06.06.2012 09:41:23

>> rudo, 06. 06. 2012 09:18:00

Ketony fungují pouze jako náhražka základních organických živin, při nedostatku hodnotné stravy. Rozhodně bych to nedoporučovala jako zdravý a dlouhodbě udržitelný styl stravování. Ostatně jsou určité teorie, které dostatek pohotové energie pro nervovou tkáň považují za jeden z mezníků, který podpořil rozvoj a restrukturalizaci mozku u rodu Homo.

Ale samozřejmě máš pravdu, v podstatě propaguješ Atkinsonovu dietu,a ty to lidé vykazují tyto příznaky: únava,úbytek svalové tkáně, acetonový zápach z úst, neuróza.

avatar

Praha 6

Celkem 1848 km
Minulý měsíc 0 km

klarusjaa žena 06.06.2012 09:45:19

>> rudo, 06. 06. 2012 09:24:42

Mimochodem jak ti to běhá?

avatar

Sloviensko

rudo muž 06.06.2012 11:43:17

>> klarusjaa, 06. 06. 2012 09:41:23

podla mna vsetko nezmysel a propaganda.

naopak nastal stav uplneho kludu, dobry spanok

ako mi to beha ? odkedy som sa oslobodil od cukrov, tak sa mi chce trenovat stale a ak mam cas tak davam za den 3H ci uz v 1 alebo viacerych fazach a to neratam rozne ine doplnujuce cinnosti. az si nohy zvyknu, tak mam chut si dat 6D pretek. V podstate som zvysil treninkove hodiny snad 3×, vsetko je tak lahsie a energie je viac. mam stastie ako som uz pisal ze robim viac sportov a tak mozem ten cas podelit aby som nepretazil zrazu naraz nejake klby kedze donedavna som moc trenovat nemohol.

uvediem len 1 [priklad pred vela rokmi australska expedicia presla krizom cez Antarktidu, teda prisli na juzny pol a pokracovali na opacnu stranu, tahali si snaky a zili len na tukoch nemali ziadne sacharidy zaklad bol olivovy olej. Nik iny do krizom nepresiel.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 06.06.2012 11:44:34

>> klarusjaa, 06. 06. 2012 09:41:23

preco volas cukor plnohodnotna strava a ketony len nahrazkou ?

to sa tak uvadza v ucebniciach mediciny ?

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Ústí nad Labem

Peggy žena 06.06.2012 13:45:28

Stav ketózy byl více méně přirozený pro pravěké lovce hlavně během zimy. Docela tedy věřím Rudovi, že se mu v takové stavu dobře sportuje. Jakmile ale člověk zvládl víc než přivázat pazourek na dřevěný klacek a nahánět zvěř, začal jíst i víc sacharidů. Celkem logicky trhal ovoce, začal přestovat zeleninu včetně té sladké. Osobně mám do života lovce uprostřed mrazové zimy hodně daleko. Po většinu dne namáhám mozek a dovolím si tvrdit, že ho namáhám opravdu fest. Mám kreativní práci a po večerech se snažím studovat všechno možné. Představa, že nedám tělu sacharidy, abych nakrmila mozek, mi přijde sebevražedná. … neříkám, taky mám za sebou pokusy na radikální omezení sacharidů. Člověk během tří dnů splaskne a má pocit přílivu energie. Po týdnu bych ale nejraději házela nábytkem po všem, co se hýbe, rozpláču i při pozdravu a v jednom kuse jsem unavená. Doktor Atkinson propagující život bez sacharidů umřel obézní a na infarkt.

avatar

Celkem 3190 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:30 (2012)
maraton: 3:53:08 (2012)

mskolak muž 06.06.2012 14:35:11

>> rudo, 06. 06. 2012 09:24:42

Pokud jsem to správně pochopil, nejíš obiloviny, ovoce, takřka jsi vyloučil luštěniny (fazole a čočka jen minimálně), pravděpodobně ani zeleninu (tam jsou také sacharidy), minimum masa (jen občas kuřecí či rybí).

Protože jím „standardně“, tak jsi tímto takřka vyloučil celý můj jídelníček.

Můžeš, kromě všeobecných doporučení, jako pomoc či nápovědu pro případné zájemce dát k dispozici svůj přibližný „jídelní lístek“ (včetně počtu jídel, přibližné gramáže atd.) za pár dnů tak, aby člověk mohl čerpat inspiraci?

Motto: Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.
avatar

Praha 9 - Prosek

Celkem 63570,97 km
Minulý měsíc 145,48 km
10 km: 0:35:57 (2001)
půlmaraton: 1:24:16 (2011)
maraton: 3:13:59 (2013)

hf muž 06.06.2012 14:58:41

Každý ať jí, co mu vyhovuje. Někdy člověk hledá vhodný způsob stravování celý život a stejně nepřijde na to, co je pro něj ideální. Lidské tělo je složitá chemická továrna, která reaguje na spoustu faktorů. Mění se s věkem, únavou apod. Já z vlastní zkušenosti mohu říct, že nemohu existovat delší dobu bez sacharidů a bez kofeinu. Jakmile ale člověk začne mít zdravotní problémy měl by se zamyslit nad změnou jídelníčku.;-)

Motto: KEEP SMILING
avatar

Celkem 456 km
Minulý měsíc 0 km

beauty žena 06.06.2012 16:42:29

>> hf, 06. 06. 2012 14:58:41

Nemyslím si,že zdravotní problémy vyřeší jen strava. Zdravotní problémy si vytváříme sami svým uvažováním a živ. postojem.

avatar

Sloviensko

rudo muž 06.06.2012 23:23:35

typicky jedalnicek neexistuje, pretoze jedalnicek sa vyvija a to co bolo pred 2 mesiacmi uz nebolo pred 2 tyzdnami a cesta k sucanemu stavu bola dlha, nemyslim ze sa da skocit z beznej stravy rovno do akehokolvek bodu velmi dopredu je to rovnako ako s treninkom ak nikto nikdy nebehal, tak mu treninkovy tyzden Bekeleho alebo Haileho alebo hocakeho maratonca co beha v rozsahu 2:04–2:10 bol jednak absolutne prd platny, zavadzajuci a pri snahe o kopirovanie by privodil zdravotne problemy, ako nakoniec vidni zo skusenosti ludi co so stravou do toho skocia zrazu rovnymi nohami bez postupneho prechodu a maju rozne negativne skusenosti po prvych dnoch alebo tyzdnoch.

Ak ma niekto zaujem o zdravu pripadne bezecku stravu tak prvy vhodny krok je kopirovat to co bezne jedia KEN a ETH bezci, kde je automaticke vylucene vsetko ohladom ovocia suroveho suseneho dzusov dzemov vsetky umeko vyrobene prisady ako HFCS a ine cukornate koncentraty a jedia len velmi komplexne carbs vo forme ryze zemiakov obielie na nase podmienky najlepsie vo forme pohanky a jedia vela strukovin a roznej zeleniny listovej aj korenovej.

Mne osobne taketo prechodne obdobie velmi pomohlo a ak taka strava bude aj konecny ciel alebo stav aj tak si tak kazdy velmi pomoze zdravotne aj bezecky, inak taka strava je velmi blizka tomu co napriklad jedaval Emil.

Moj vzor je mimochodom Anastasia a tam sa snazim smerovat ako konecny ciel – zelene listy a bylinky, hriby a semiacka.

Ja som sem teraz len napisla ako reakciu na to ze sa tu znovu podaval nazor ze bez cukrov sa neda zit alebo je to nezdrave atd a ze do konca bez cukrov sa spomali alebo zastavi metabolizmus, co je absolutny nezmysle a je to prave naopak. Ovsem chce to pokus dlhodoby a postupny, nasilny kratkodoby pokus byva vacsinou neuspaesny. V bezcukrovom stave je naopak mozgova aktivita ovela rychlejsia susredenejsia, bleskove reakcie a riesenia vysoka kreativita a schopnost sustredit sa dlhodobo na to co je poodstatne a nedat sa rozptylit, je to podobne ako pri dlhodobych hladovkach pre cloveka co si na ne zvykne a prekona prvotne problemy.

Kazdy nech si je po svojom samozrejme, Atkins ma nezaujima nikdy som sa nim neriadil ani ho nestudoval, ludia zomieraju na srdcove infarkty ako nasledok kombinacie margarinov a sacharidov, co mozu predstavavot aj take vyrobky ako cestoviny vsetko z pekarne, keksy oplatky atd, same osobe alebo si kombinaciu ludia sami pocas dna vyrobia.

Pri strave ktora predpisuje velke mnozstvo kalorii zo sacharidov hrozi navyse aj demineralizacia tela, ktora skor ci neskor nastane a clovek je stale hladny lebo telo pyta mineraly avsak zahana hlad sacharidmi a clovek postupne moze vazit aj 200–300kg a pritom je z hladiska mineralov chronicky podviziveny, tiez z hladiska roznych inych latok napriklad z hladiska omega3 atd.

Na druhej strane pri systematickim zamerani na doplnovanie mineralov a vyhybaniu sa tomu co ludstvo povazuje za kalorie, telo nie je hladne, ma doplnene minerali a nic teda nepotrebuje.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Praha

Celkem 14588,46 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:55 (2013)
půlmaraton: 1:17:41 (2013)
maraton: 2:56:52 (2012)

marek27 muž 07.06.2012 06:30:29

>> rudo, 06. 06. 2012 23:23:35

Ani mne nepřekvapuje, že jsme se nic konkrétního nedozvěděli. Jen bláboly.

Motto: www.marek27.cz
avatar

Celkem 3190 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:30 (2012)
maraton: 3:53:08 (2012)

mskolak muž 07.06.2012 08:16:09

>> rudo, 06. 06. 2012 23:23:35

Rudo, neodpověděl jsi mi :-(

Neptal jsem se na typický jídelníček. Jak už jsem psal o sobě, jím „standardně“ a ani u mě typický jídelníček neexistuje. Např. včera snídaně müsli s jogurtem, dnes dvě vejce s chlebem, což je poměrně odlišné.

A že jsi před dvěma měsíci jedl něco jiného než tento či minulý týden je mi také jasné.

Ale zajímalo by mě, jaký je tvůj jídelníček teď, řekněme včera a předevčírem (včetně počtu jídel, přibližné gramáže atd.) abych si mohl udělat představu co to znamená nejíst sacharidy.

Motto: Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.
avatar

Sloviensko

rudo muž 07.06.2012 08:38:18

>> mskolak, 07. 06. 2012 08:16:09

poslem ti nieco

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 3190 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:30 (2012)
maraton: 3:53:08 (2012)

mskolak muž 07.06.2012 08:39:50

>> rudo, 07. 06. 2012 08:38:18

Díky!

Motto: Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.
avatar

Sloviensko

rudo muž 07.06.2012 09:26:58

mozno toto niekoho zaujme

http://www.mercola.com/…/insulin.htm

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21089,49 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 07.06.2012 10:56:04

>> marek27, 07. 06. 2012 06:30:29

Nepřipadá mi rudův výklad jako bláboly. Celkem pochopitelně nechce napsat současný svůj jídelníček, protože to má vypovídací hodnotu jen pro něj v kontextu cílového konceptu a předchozího vývoje. Když sem hodí, co jedl tento týden, a někdo to zkusí, patrně zkolabuje (výsledný stav přeháním, týden si organismus poradí s lecčím, ale asi tak tím směrem…), a bude to považovat za jasný důkaz nesmyslnosti takové skladby jídelníčku.

Netvrdím, že rudova cesta je správná (natož pro všechny), ale konkrétně >> rudo, 06. 06. 2012 23:23:35 tento příspěvek si označení bláboly nezaslouží.

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Celkem 3190 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:30 (2012)
maraton: 3:53:08 (2012)

mskolak muž 07.06.2012 11:03:36

>> MartiNo, 07. 06. 2012 10:56:04

Nechtěl jsem jeho jídelníček kopírovat, jen mě zajímalo porovnání (množství jídla, pravidelnost, kalorický příjem atd.) někým reálně konzumované nízkosacharidové stravy v porovnání s např. mnou konzumovanou.

Rudo mi odpověděl na email (za což mu děkuji), důvody proč to nechce dávat veřejně chápu a respektuji.

Motto: Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.
avatar

Černé Voděrady

Celkem 21089,49 km
Minulý měsíc 74,15 km
10 km: 0:48:56 (2017)
půlmaraton: 1:49:10 (2017)
maraton: 3:57:39 (2017)

MartiNo žena 07.06.2012 11:06:34

>> mskolak, 07. 06. 2012 11:03:36

Jistě, u tebe rudo předpokládá jisté kritické zhodnocení jídelníčkového příkladu a tvořivý přístup atd… Odpovídala jsem Markovi ;-)

Motto: Žít a nechat žít.
avatar

Celkem 3190 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:30 (2012)
maraton: 3:53:08 (2012)

mskolak muž 07.06.2012 11:08:39

>> MartiNo, 07. 06. 2012 11:06:34

Mea culpa :-)

Motto: Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.
avatar

Sloviensko

rudo muž 07.06.2012 11:46:00

len ako mala poznamka, je viacej bezcov z tohoto fora, vratane mna, co sme aj na fore : vitarian.cz, toto forum je volne pristupne na citanie aj neclenom, tam pisem o strave vsetko co viem co si myslim a co experimentrujem a kto to chce moze to tam citat su tam diskusie na specificke temy a kazdy ma svoj dennik, je tam moze sa docitat co som jedol pred rokom a preco a ako sa to menilo, netvrdim ze pisem do denniku kazdy den co jem, casto su tam ine veci ale obcas je tam denny jedalnicek. Forum je sice zamerane na surovu stravu ale vacsina ludi tam na surovej este nie je 100% a len tam smeruje alebo ani nema ciel byt 100% len na surovej, vela ludi je zaroven vego, Je tam skupinka co sa snazi jest podobne ako aj ja, teda tuky a zelenina , je tam aj uplne opacny smer ludia co sa snazia jest len cukry a nic ine so zameranim len na surove ovocie. nema cenu to tu vsetko opakovat, ja som len chcel tu upozornit ze niektore vyhlasenia su jednoducho nie vseobecna pravda a ze niektore pravidla vobec nemusia platit.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Černošice

10 km: 0:47:34 (2014)
půlmaraton: 1:44:10 (2014)
maraton: 4:02:00 (2015)

Mary žena 07.06.2012 11:47:47

>> rudo, 06. 06. 2012 09:24:42

Jak můžeš napsat, že jsi sacharidy nejedl v žádné formě již 2 měsíce, pokud stručné nahlédnutí do tabulek složení potravin ukáže, že chia obsahuje 37% sacharidů, buráky 25%, mandle 5–7 % a fazole dokonce 45% využitelných sacharidů? Co se týče požívání tuku při expedici přes Antaktiku, ano klidně, ale aplikace stejné diety v Čechách v letním období by byla asi dost vražedná. Znám polárníka Jardu Pavlíčka, ten je v Antaktidě také schopen kousat z kostky másla, čí pít olivový olej, ale pro akce v našich zeměpisných šířkách to vřele nedoporučuje. Asi si to vyzkoušel a ví proč. A jsme zase u toho, že neexistuje jedno univerzární řešení pro každého jedince a pro každou situaci.

avatar

Sloviensko

rudo muž 07.06.2012 11:55:10

>> Mary, 07. 06. 2012 11:47:47

ved to som napisl neexistuje jedna pravda a jedno riesenie, to je to com som chcel povedat.

tak absolutisticky ako to ty chces chapat aby si mohla dokazat to co chces dokazat, sa v praxi nechape a neberie

je jasne ze je len malo potravin kde je nula cukrov.

avsak keby si k tomu pristupila konstruktivne a zratala si ze kolko cukrov to da dokopy a porovnala to s dennym vydajom kde je bezne 2–4H treninku a aktivny pohyb cely den, tak by ti bolo jasne ze tych cukrov nestaci ani na pohyb ani na psychicku aktivitu. Ovsem je mozne ze v buducnosti bude fazule a burakov ovela menej az upne vymiznu.

myslim ze tej debaty tu stacilo kto chce nech pride na vitariana

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 90 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.