Neradi ale musíme [článek]
Radek Narovec
23.12.2011 15:56:16
Ani přes opakované výzvy a upozornění ultravytrvalec Michal Weiss
neuhradil svůj dluh 4800 Kč za propagaci Forum Maratonu v roce
2010. Dotyčný odmítá reagovat na výzvy k zaplacení částky či jiné
urovnání dluhu. Toto je upozornění pro jiné subjekty, které by pan Weiss
plánoval oslovit s nabídkou na spolupráci.
Odkaz
na článek
pam65
23.12.2011 19:57:50
Ještě zbývá vylepit tento text po Ústí. Něco takového už jsem viděl.
Kostěj
23.12.2011 21:30:42
No nevím, co se doma uvaří, to se má doma zblajznout. Pokud někdo nezamázne sekeru, tak se to má řešit standartně. Tohle vytrubování do světa se mi moc nelíbí. Až Michala potkám, tak se ho zeptám o co kráčí.
Olomouc
321919
23.12.2011 22:37:38
>> Kostěj, 23. 12. 2011 21:30:42
Jistě, bez znalosti věci se dá těžko dělat úsudek. Ale pokud dlužník odmítá komunikovat a celou záležitost konstruktivně řešit je tohle asi nejrozumnější řešení.
ozogan
24.12.2011 10:01:53
Na té akci jsem před rokem byl, běžel se tam maraton na střeše obchodního domu Forum. Takže pro někoho možná pakárna, pro mě naopak bezva zajímavá akce. Neznalým ještě doplním, že to byla skoro dalo by se říct charita, neplatilo se žádné startovné. Charita, samozřejmě z mého pohledu, někteří lidé v tom zůčastnění to mohou vidět jinak.
Je mi jasné, dá se na to dívat ze dvou stran. Na jedné straně běžná akce kdy někoho nezajímá, že někdo to dělá zdarma a chce za to dostat zaplaceno. Nic proto tomu nemám, já taky mám vůči některým charitám výhrady. Na druhou stranu, je možné se na to dívat jako na akci, kterou by bylo vhodné podpořit a propagovat taky zdarma.
Asi nebylo vhodné otvírat tohle téma den před vánocema. Co si pak máme my obyčejní běžci o tom myslet? Co se děje v zákulisí, kdo co proti komu má, s kým se pohádal?
Já ten závod taky běžel, nic jsem za něj neplatil, tak to může být i můj dluh. Kam mám poslat paníze? Kdyby každý startující zaplatil pouhou stokorunu, je po dluhu.
lassie
24.12.2011 12:10:28
Z mého pohledu to musí být předem jasně dané. Buď budu něco pořádat s tím, že budu mít sponzory a budu se snažit pokrýt závod z toho, nebo se bude platit startovné, z toho zaplatím něco jiného, do toho třeba nějaký i sponzor, podle toho se taky asi dost odvíjí zázemí a ceny. Nebo to postavím tak, že nikdo nic platit nebude, i já budu mít minimální náklady a lehce se mi asi stane, že na tom spíš prodělám, ale budu s tím trochu předem počítat, že je to prostě charita a jsem do toho tak šla. Buď pro mě něco někdo udělá jako sponzor nebo jsem někde uzavřela smlouvu a obchod, za který zaplatím. Pokud ne, pak jsem dlužník.
To Ozogan: pokud pořadatel po Tobě nic nechtěl, není to Tvůj problém a Tvůj dluh.
Praha
mapo
24.12.2011 12:59:35
>> ozogan, 24. 12. 2011 10:01:53
jestli má Michal problém, tak ať napíše č. účtu a já mu tu symbolickou 100 (150) taky pošlu. Je fakt, že problémy kolem placení se tu nenápadně objevovaly už dřív v nějakých komentářích (myslím, že časomíra atd.). Redakce to holt řešila, tak jak řešila (uveřejněním), možná jako varování pro ostatní, že ne všem slibům (mezi běžci) se má věřit.
PeterFabok
24.12.2011 16:21:52
ano, v stredoveku sa tomu hovorilo pranier… … myslim, ze taketo americke medialne znemoznovanie nepatri do repertoaru redakcie sportoveho casopisu-aj ked je to casopis ;)
Lysá nad Labem
Mikis4318
24.12.2011 17:00:00
Blahopřeji Běhej, doteď zřejmě podnikali v ráji, když je pohledávka 4800 Kč takhle vykolejila.
pam65
25.12.2011 18:40:57
Napadla mě ještě jedna zajímavá věc: Tohle oznámení je účetně aktivací, takže by mělo být účtováno do výnosů v ceně obdobného komerčního sdělení a následně zdaněno. Jinak by financi mohli říci: „Neradi, ale musíme … Běžci z běhej.com, s.r.o. nepřiznali a nezaplatili daň z oznámení, že běžec … nezaplatil …“
sam
25.12.2011 19:33:19
>> pam65, 25. 12. 2011 18:40:57
Ty jsi asi v ekonomice a účetnictví nevynikal
Ale abych jen nekritizoval a
neřekl svůj názor na věc, tak si myslím asi toto. Behej je svobodný a
nezávislý ekonomický subjekt. Předpokládám, že informaci tohoto druhu
o dluhu by nezveřejnili, pokud by mezi nimi a Weissem neexistovala nějaká
forma smlouvy o daném plnění (tedy propagaci maratonu). V takovém
případě by zde měly být i platební podmínky, které pravděpodobně
objednatel neuhradil a jak vyplývá z oznámení, nebyl vstřícný ani na
jinou formu dohody o platbě nebo vyrovnání. Je právem Behej tuto informaci
zveřejnit ve svém médiu, kterým webový portál je. Právem Weisse je na
toto oznámení reagovat a pokud by si myslel, že je nepravdivé, nebo že
snižuje jeho osobní čest, může žalovat Behej v občanském sporu. Kdo
někdy podnikal, nebo podniká, ví, že platební morálka v Česku je
mizerná a vymahatelnost práva rovněž. Proto si nemyslím, že by zrovna tato
jediná pohledávka 4800,–Kč Behej vykolejila, jak píše Mikis4318, jen asi
přetekl džbán trpělivosti. Já se Behej nedivím a nedovolil bych si je
kritizovat.
pam65
25.12.2011 20:45:34
>> sam, 25. 12. 2011 19:33:19
Nechci se hašteřit, ale nedozvěděl jsem se nic o daňovém charakteru oznámení, jen cosi o sobě a několik samozřejmostí o předpokládané smlouvě a platební morálce v Česku. Docela mě to rozladilo …:-(
K té aktivaci třeba toto
sam
25.12.2011 20:50:34
>> pam65, 25. 12. 2011 20:45:34
Zveřejněním informace ve vlastním médiu nevzniklo Behej žádné plnění (výkon) vůči vlastní firmě.
pam65
25.12.2011 20:53:03
>> sam, 25. 12. 2011 20:50:34
Máš recht, myslel jsem, že je to v ceně obvyklé – a ono v nákladech. Ty jsou zanedbatelné. Ale zveřejnění oznámení v médiu výkonem asi bude.
Praha 8
pif08
25.12.2011 23:52:29
Ekonomická přestřelka asi nic nevyřeší. Myslím že jsem četl něco o odstoupení hlavního sponzora těsně před akcí. Dluhy je ale třeba řešit a pokud to vyřeší dodatečné startovné jsem pro. Hlavně aby těch problémů nebylo víc.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.