Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Švarce čeká operace klíční kosti, Rio v nedohlednu

Švarce čeká operace klíční kosti, Rio v nedohlednu
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 14.03.2016 | přečteno: 2907×

Českému reprezentantovi Přemyslu Švarcovi se možná rozplyne sen o účasti na olympiádě v brazilském Riu. V závodě Světového poháru v australském městě Mooloolaba upadl po chybě jednoho ze soupeřů a zlomil si klíční kost. Čeká ho operace.

Švarc měl kvalitní zimní přípravu a byl plný odhodlání sbírat hned z kraje sezony body do olympijského žebříčku, aby se kvalifikoval na sportovní svátek do Brazílie. Po úvodním závodě seriálu MS v Abú Dhabí se přesunul do Austrálie. Tam se v Mooloolabě jel sprint triatlon. Bohužel českému reprezentantovi nepřinesl nic dobrého.

V cyklistické části před ním po hloupé chybě upadl mexický závodník Eder Mejia Muňoz. Švarc byl v tu chvíli bezmocný a i on skončil na zemi. Bohužel výsledkem pádu je zlomená klíční kost a český reprezentant bude muset na operaci.

„Plavání i s vlnami bylo slušné a byl jsem ve hře o dobré umístění. Na kole se jely pecky a pořád někdo odpadal a sjížděl. Už v prvním okruhu byly tři pády. A na otočce v druhém okruhu ten Mexičan uznal za vhodné se vysekat. A já byl hned za ním, takže jsem skončil na zemi taky. A výsledek pádu znáte,“ neskrýval rozčarování Švarc, který operaci podstoupí v České republice.

„Od chvíle, kdy jsme se to dozvěděli, jsme to intenzivně řešili. To, jestli Přemka nechat operovat v Austrálii, nebo ho vzít do ČR. Nakonec vyhrála druhá varianta. Všechny nás moc mrzí, že se to takhle seběhlo. Přemek má samozřejmě naši plnou podporu a já mu za sebe i za celý český triatlon přeji brzké uzdravení,“ řekla předsedkyně České triatlonové asociace Lenka Kovářová.

Triatlonový reprezentant prožil bezesných 30 hodin v letadle z Austrálie. Lékaři mu píchli morfium, ale ani to moc nepomohlo a Švarc si tak „užil“ let plný bolesti. Operace ho čeká ve středu.

„Let byl šílený. Dostal jsem prášky, do svalu mi píchli morfium, přesto mě to bolelo jako čert. Mám pocit, že mám dvě ramena na jedné straně a že jediné, co je drží při sobě, je kůže. Ta kost je totiž zlomená až u ramena,“ řekl o svém zranění.

S tímto zraněním je hodně v ohrožení jeho start na olympiádě v Riu. „Nemůžu teď dělat nic. Jen doufám a přeju si, že vše proběhne v pořádku, bude se to po operaci dobře hojit a že ještě stihnu kvalifikační závody pro OH a prostě se o účast v Riu ještě poperu,“ uvedl směrem ke sportovnímu svátku v Brazílii.

Švarce po jeho pádu doslova zasypaly vzkazy od jeho fanoušků a přátel. „Bylo to neuvěřitelné. Prožíváte něco hrozného a najednou tolik podporujících a vlídných slov od tolika lidí. Chtěl bych všem moc poděkovat. Přátelům, známým, fanouškům. Za každý vzkaz, sms, like na facebooku, za každé vřelé slovo. V takovéhle chvíli jich není nikdy dost,“ řekl Švarc a na závěr prozradil, že nechybělo mnoho a kromě zlomené klíční kosti odjížděl z Austrálie ještě o 60 tisíc chudší.

„V nemocnici jsem byl sedm hodin. Vyšetření, rentgen, zpráva. Nechtěli mě pustit domů, dokud to neschválí primář. No a cena tohohle celého byla bezmála 60 tisíc korun. A já si jen v duchu řekl. Uff. Den před závodem jsem si totiž vzpomněl, že nemám pojištění, tak jsem si ho udělal. Ještě že tak, jinak bych tady v tom ještě takhle finančně zahučel,“ uzavřel Švarc.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 14.03.2016 15:30:39

Českému reprezentantovi Přemyslu Švarcovi se možná rozplyne sen o účasti na olympiádě v brazilském Riu. V závodě Světového poháru v australském městě Mooloolaba upadl po chybě jednoho ze soupeřů a zlomil si klíční kost. Čeká ho operace.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.