Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Králem triatlonu je Lukáš Kočař. V tradiční anketě zvítězil podruhé

Králem triatlonu je Lukáš Kočař. V tradiční anketě zvítězil podruhé
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 05.11.2023 | přečteno: 447×

Železná koruna pro nejlepšího českého triatlonistu má nového majitele. Králem triatlonu za rok 2023 se stal Lukáš Kočař, který dokázal v anketě České triatlonové asociace zvítězit podruhé v životě. Ocenění převzal na slavnostním galavečeru, který se konal 4. listopadu v brněnském Besedním domě.

V nádherném prostředí brněnského filharmonického sálu si přišli na pódium pro ocenění nejlepší triatlonisté roku 2023. Své trofeje převzali nejúspěšnější závodníci Českého poháru i vítězové jednotlivých kategorií ankety Král triatlonu, o kterých svými hlasy rozhodli zástupci odborné veřejnosti – trenéři, triatlonové kluby, členové vedení ČTA a sportovní novináři.

Korunu pro nejlepšího triatlonistu sezony si už podruhé nasadil na hlavu Lukáš Kočař. Brněnský závodník si ocenění zasloužil zejména díky stříbrným medailím z mistrovství světa i Evropy v terénním triatlonu či 12. místem z mistrovství světa v dlouhém triatlonu.

„V tomto roce jsem se zaměřil na terénní triatlon a jsem moc rád, že jsem i díky tomu získal toto ocenění,“ řekl třicetiletý triatlonista, který navázal na své vítězství v anketě z roku 2020. Loni byl druhý a v roce 2021 třetí. „Přebírat korunu tady na vyhlášení je určitě příjemnější, než když jsem ji v roce 2020 kvůli protikoronavirovým opatřením dostal doma v obýváku,“ smál se.

Druhé místo obsadila Petra Kuříková. Česká reprezentantka letos zazářila 6. místem na evropském šampionátu v Madridu a 4. místem na Světovém poháru v Brazílii. Bronzová příčka v anketě Král triatlonu patří Tereze Zimovjanové, která na největší úspěchy dosáhla až v úplném závěru sezony, kdy už probíhalo hlasování – na Světovém poháru v čínském Chengdu brala 5. místo, na Světovém poháru v jihokorejském Tchongjongu byla třetí! „Moc si toho ocenění vážím a chtěla bych poděkovat za velkou podporu,“ vzkázala česká reprezentantka, která do Brna nepřijela, protože se připravuje na závod Světového poháru v Chile.

V kategorii Talent roku získala nejvíce hlasů Kateřina Hadravová. Táborská závodnice je vůbec prvním sportovcem, který dokázal vítězství v této kategorii obhájit, což se jí podařilo zejména díky 4. místu z mistrovství Evropy juniorů a 18. místu z juniorského mistrovství světa v Hamburku.

Nejlepším Trenérem roku 2023 se stal Lukáš Vrobel. Kouč zlínského Titanu navázal na svá ocenění z let 2020 a 2021.

Už posedmé dokázal v kategorii Mládežnický trenér roku zvítězit Jan Vaněk. Kouč klubu TCV Jindřichův Hradec a koordinátor žákovského výběru vládne této kategorii už od roku 2017, kdy byla vyhlášena poprvé.

Příjemným galavečerem v noblesním Besedním domě už tradičně provázel moderátor České televize Tomáš Budka. Svým vystoupením pak hostům zpestřil večer Petr Kolař, profesor z Janáčkovy akademie múzických umění mistrně zahrál tradiční i moderní skladby na varhany, které jsou dominantou sálu.

Král triatlonu 2023

Král triatlonu: 1. Lukáš Kočař, 2. Petra Kuříková, 3. Tereza Zimovjaná

Talent roku: Kateřina Hadravová

Trenér roku: Lukáš Vrobel

Mládežnický trenér roku: Jan Vaněk

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 05.11.2023 13:11:26

Železná koruna pro nejlepšího českého triatlonistu má nového majitele. Králem triatlonu za rok 2023 se stal Lukáš Kočař, který dokázal v anketě České triatlonové asociace zvítězit podruhé v životě. Ocenění převzal na slavnostním galavečeru, který se konal 4. listopadu v brněnském Besedním domě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.