Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hokejová legenda Zdeno Chára na startu IRONMAN 70.3 Hradec Králové

Hokejová legenda Zdeno Chára na startu IRONMAN 70.3 Hradec Králové
foto: IM Hradec Králové

tisková zpráva | 13.11.2023 | přečteno: 3564×

Více než 500 triatlonistů se zapsalo na startovní listinu závodu IRONMAN 70.3 Hradec Králové během prvních 24 hodin po spuštění registrací. Mezi nimi je i jedno výjimečné jméno – premiérový závod této legendární série na českém území si v srpnu příštího roku užije také slovenská hokejová legenda Zdeno Chára.

Sportovní fanoušci si ho pamatují jako jednoho z nejlepších obránců hokejové historie. V roli kapitána dovedl Boston Bruins k vítězství ve Stanley Cupu a ve sbírce má i dvě stříbra z mistrovství světa. Po ukončení profesionální kariéry trenčínský rodák vyměnil brusle za běžecké boty. Nejprve se začal věnovat běhu, následně také triatlonu.

V Hradci Králové si Chára poprvé vyzkouší závod ve středním triatlonu, který se skládá z 1,9 km plavání, 90 km cyklistiky a 21 km běhu. „Když jsem se dozvěděl, že se v Česku bude konat IRONMAN 70.3, tak jsem neváhal a hned jsem měl zájem startovat, protože to mám ze Slovenska jen kousek. Nejvíc se těším na fanoušky a na prostředí závodu,“ říká.

Na východě Čech si užije oboje. Plavecká i běžecká část se totiž odehrají v centru města, kde fanoušci budou mít závodníky na dosah ruky. Plavat se bude v Labi, tedy jen několik metrů od břehu a diváků. V centru města bude umístěno také depo, proběhne tu běžecká část, závodníci i fanoušci tu budou mít k dispozici zázemí v expu i na tribuně u cílové rovinky.

Pro nejvyššího hráče v historii NHL bude IRONMAN 70.3 Hradec Králové další velkou vytrvaleckou výzvou. Už absolvoval například legendární maratony v Bostonu (3:38) a New Yorku (3:19). Osobní rekord si připsal v Lowellu, kde ve svých 46 letech běžel za 3:16.

Letos zvládl také Harvest Triathlon ve Spojených státech, kde se ovšem závodí „pouze“ na prodloužených olympijských distancích (1,5–48–10 km). Trať IRONMAN 70.3 si chtěl premiérově vyzkoušet v Gdyni. Kvůli rozbouřenému Baltskému moři bylo ovšem v Polsku zrušeno plavání, cyklistiku (90 km) zvládl za 2:29, běh (21 km) za úctyhodných 1:37.

S jakými ambicemi se legenda slovenského hokeje postaví na start v Hradci Králové? „V triatlonu se chci pořád zlepšovat a samozřejmě bych rád dosáhl na nějaké hezké výsledky, ale chci si to hlavně užívat a pořád se něco učit,“ říká Chára, který už pro slovenská média přiznal, že ho láká účast na ikonickém havajském mistrovství světa IRONMAN. „Triatlon jsem měl vždycky rád. Během hokejové kariéry jsem se pokaždé těšil na vytrvalostní přípravu, takže po jejím skončení jsem v tom jen pokračoval a moc jsem si tenhle sport oblíbil.“

Chcete se také postavit na start některého závodu, který bude součástí historicky první akce IRONMAN v Česku? S registrací neváhejte. „Těší nás velký zájem. Téměř polovina slotů pro hlavní závod už je vyprodaná, dva týdny po otevření registrací se blížíme 750 účastníkům. Děkujeme za takovou důvěru,“ říká ředitel závodu Roman Šinkovský.

Přihlašovat se můžete také na kratší závod IRONMAN 5150, který se uskuteční na olympijských distancích 1,5 – 40 – 10 km. Jeho součástí je také závod štafet, jejíž členové si mezi sebe rozdělí jednotlivé disciplíny. „Chtěli jsme, aby si tento závod mohli užít zkušení triatlonisté, ale i rekreační běžci či cyklisté, kteří si na celý triatlon zatím netroufají,“ zve na start Roman Šinkovský. Pro běžce pak bude lákavý také páteční noční běh CITY LIGHTS RUN (16. srpna). „Pro děti od tří do patnácti let připravujeme závod IRONKIDS – detaily o něm zveřejníme již brzy, proto doporučuji sledovat naše sociální sítě.“

Více informací o závodě i registracích najdete také na webu www.ironmanczech.com.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 13.11.2023 11:52:09

Více než 500 triatlonistů se zapsalo na startovní listinu závodu IRONMAN 70.3 Hradec Králové během prvních 24 hodin po spuštění registrací. Mezi nimi je i jedno výjimečné jméno – premiérový závod této legendární série na českém území si v srpnu příštího roku užije také slovenská hokejová legenda Zdeno Chára.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.