Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ČP pokračuje v Mostě. Triatlonisté se těší na novou rychlou trať

ČP pokračuje v Mostě. Triatlonisté se těší na novou rychlou trať
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 09.08.2023 | přečteno: 362×

Závod, který neměl být, a přesto se pojede! Triatlon Most se uskuteční v neděli 13. srpna jako čtvrtý letošní závod Českého poháru v dlouhém triatlonu, o body se bude závodit na střední trati v okolí jezera Most.

Pro pořadatele mosteckého závodu je letošní sezona jako jízda na horské dráze. Po dvou úspěšných ročnících se také letos přihlásili do Českého poháru a závodníci se těšili na mimořádně rychlou trať u jezera Matylda. Jenže v polovině dubna byl závod zrušen kvůli opravě silnice, na které se měla uskutečnit cyklistická část.

Pořadatelé se ale nevzdali. „Skoro nemožné se stalo skutkem. Povedlo se nám přes všechny peripetie zorganizovat a zajistit střední triatlon v Mostě s uzavřenou extrémně rychlou cyklistickou částí,“ vzkázali závodníkům na konci května.

Od jezera Matylda se závod přesunul k jezeru Most, které prošlo rekonstrukcí. Závodníky čeká 1900 metrů plavání ve dvou okruzích. Těšit se mohou na vynikající kvalitu vody s teplotou 22 °C.

Cyklistická část o délce 90 km se odehraje na plně uzavřené trati po okresních cestách s kvalitním asfaltovým povrchem. „Pojede se po mírně zvlněné trati s převýšením 507 metrů,“ dodává Šárka Dobiášová z pořádajícího CSG Tri Teamu. Běh o délce 21 km bude rozdělen do tří okruhů s asfaltovým povrchem.

Pohled do startovní listiny slibuje atraktivní souboje, kterým chybí jasný favorit. Na první místo může útočit domácí Jakub Langhammer, reprezentant Pavel Hradil, Jan Šneberger, Jakub Stádník, který šokoval čtvrtým místem na Czechmanovi, ale také Jan Kundrát, třetí Čech ze Slovakmana. V závodě žen budou k favoritkám patřit Markéta Cibulková, druhá žena ze Slovakmana, s Julií Sandrou Stolarčíkovou.

Na poslední chvíli se ovšem mohou na startu objevit i další elitní závodníci. „Registrace pro jednotlivce a štafety jsou stále otevřené, přihlášení je možné na webové stránce www.csgtriteam.cz/events,“ říká Dobiášová.

Závod odstartuje v neděli v 11 hodin, o pět minut později se na trať vydají štafety.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 09.08.2023 17:38:02

Závod, který neměl být, a přesto se pojede! Triatlon Most se uskuteční v neděli 13. srpna jako čtvrtý letošní závod Českého poháru v dlouhém triatlonu, o body se bude závodit na střední trati v okolí jezera Most.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.