Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

STÁHNĚTE SI: Vyšel nový bezplatný speciál o triatlonu

STÁHNĚTE SI: Vyšel nový bezplatný speciál o triatlonu
foto: Běhej.com

Radek Narovec | 31.08.2020 | přečteno: 3566×

Věděli jste, že letos slavíme hned dvě kulatá a velmi zajímavá výročí? Jednak plné čtyři dekády od vůbec prvního triatlonového závodu na území Československa (a patrně i Evropy), jednak 20 let od nádherného bronzu Jana Řehuly na olympiádě v Sydney. Oběma událostem je věnována vzpomínka ve zbrusu novém speciálu, který je volně ke stažení!

„V devadesátých letech tady bylo hodně nadšení. Po pádu železné opony to bylo takové otevřené, fungovaly i profi stáje. No a my mladí kluci jsme hned měli možnost to brát jako plnohodnotnou práci a šli jsme do toho naplno. To mi dneska u závodníků trochu chybí. Špička to dělá, ale je tam hodně spekulování a není tam takové odhodlání,“ říká Jan Řehula, nejúspěšnější český triatlonista a dnes kouč. Čtěte více v osmistránkovém rozhovoru.

Máte rádi dobové fotky a vzpomínky? Posbírali jsme od pamětníků unikátní fotky mapující 40 let od prvního klání nadšenců na Přední Hluboké, kteří chtěli okusit „zvrácenost“ USA a jejich Ironmana. Nevědomky tak založili tento krásný sport u nás. Do sbírky nám přispěli Vašek Vítovec, Petr Vabroušek, Jaromír Horák, Michal Piloušek, Martin Dvořák a hlavně Česká triatlonová asociace. Všem patří velký dík!

Že si šlo v devadesátých letech triatlonem slušně vydělávat, potvrzuje i Martin Dvořák, kouč a koordinátor repre právě ve slavném roce 2000, kdy jsme poprvé a naposledy měli na olympijské bedně svého zástupce. Čtěte více v rozhovoru, ve kterém Martin popisuje svou cestu k triatlonu a vzpomíná i na první ročníky triatlonu v centru Prahy, kdy se podařilo dostat triatlon i na televizní obrazovky.

Představíme i dvě firmy, které nabízejí produkty a služby pro vytrvalce, včetně triatlonistů, a usilují o zahraniční expanzi. Tou první je MySasy se svým monitoringem srdeční frekvence a následnými doporučeními pro trénink. Právě v těchto dnech představuje zásadní inovace, které ve speciálu představuje duchovní otec projektu Radim Šlachta. Následuje rozhovor s Petrem Samkem, šéfem platformy Rouvy pro cyklisty. Ten pro změnu prozrazuje, že od října se počítá s jejím rozšířením pro běžce!

Ještě než padl termín letošních OH v Tokiu, šířily se dohady, že by po nich měla svou přebohatou kariéru zakončit česká jednička Vendula Frintová. Jenže… Olympiáda se posunula o rok a navíc Vendula rezolutně popírá, že by po ní měla se závoděním končit!

V nabourané sezoně, kdy z desítek velkých triatlonů zbyly jen jednotky, se možná Karlovy Vary stanou místem, kde se to bude nejvíce jiskřit. Pořadatel CityTriathlonu Vladimír Malý líčí, kdo všechno za západ Čech míří a hlavně jak se bude závod odehrávat v době koronavirové.

"Velkým tréninkovým mýtem je aerobní práh. Testy, podle kterých se jeho hodnota zjišťuje, jsou vlastně náhodné. A kdybyste je podstupovali každý den, tak se vsadím, že vám vyjde pokaždé jiný výsledek. Trénovat na něm nemá opodstatnění,” tvrdí Jan Volár, český reprezentant a velká naděje českého triatlonu. Proč nemá trenéra a co jsou podle něj další vžité mýty?

Nahlédneme i do zahraničí. Světový triatlon se mění a krize způsobená bojem proti koronaviru tento proces ještě urychlí. Jedním z hybatelů je SuperLeague Triathlon, série krátkých “akčních” závodů v centrech měst. Tento tržní disruptor, jak se nazývají jeho majitelé, chce do triatlonu vnést nový vítr a především divácký zájem. Povídali jsme si s belgickým šéfem seriálu Michaelem D´hulstem.

Tolik z obsahu speciálu, který má plných 68 stran a do kterého se můžete začíst během pár vteřin!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 31.08.2020 13:03:31

Věděli jste, že letos slavíme hned dvě kulatá a velmi zajímavá výročí? Jednak plné čtyři dekády od vůbec prvního triatlonového závodu na území Československa (a patrně i Evropy), jednak 20 let od nádherného bronzu Jana Řehuly na olympiádě v Sydney. Oběma událostem je věnována vzpomínka ve zbrusu novém speciálu, který je volně ke stažení />Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.