Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nadace Leontinka hledá poloviční „Ironmany“

Nadace Leontinka hledá poloviční „Ironmany“
foto: Jiří Thoma

tisková zpráva | 28.06.2018 | přečteno: 1672×

Triatlonista a parašutista Martin Gabla se chystá v 10 dnech absolvovat 10 polovičních IronManů, tedy závodů, v nichž zdolá 2 km plavání, 90 km na kole a 21 km běhu. Letošní IRONPEOPLE RACE se koná proto, aby pomohl triatlonistům se zrakovým postižením.

Do závodu a pomoci se může zapojit každý. Stačí místo startovného věnovat dobrovolný příspěvek spolku IRONPEOPLE a pomoci tak Nadaci Leontinka, která podporuje zrakově hendikepované děti a mládež.

„Aktivujte své svaly a vyražte si s námi zaběhat, zaplavat nebo se projet na kole. Stačí absolvovat i jen část závodu, každý kilometr se počítá,“ apeluje Tereza Podzimková, koordinátorka projektů Nadace Leontinka. Výtěžek závodů je určený pro čtyři konkrétních sportovce se zdravotním hendikepem, s nimiž nadace spolupracuje. Nevidomý Ondřej by se tak mohl dočkat běžeckého pásu, aby mohl pravidelně běhat i bez traséra. Nevidomý sportovní multitalent Marek by potřeboval závodní běžecké lyže pro klasickou techniku, protože se i přes svůj hendikep pravidelně účastní závodů v Česku i za hranicemi. Slabozrací Honza a Vašek také potřebují běžecké lyže, tentokrát na skate styl, aby mohli zdokonalit techniku bruslení a ještě lépe obstát v konkurenci závodníků. Část peněz také poslouží na výrobu kvalitních závodních dresů pro širší tým zrakově postižených triatletů z Nadace Leontinka.

IRONPEOPLE RACE potrvá deset dní. Odstartuje v sobotu 30. 6. v kempu Radvanecký rybník ve Sloupu v Čechách a uzavře se v pondělí 9. 7. na pražském koupališti Džbán. Itinerář závodů je k dispozici na webových stránkách www.ironpeople.cz.

Sobota 30.6. – Sloup v Čechách, Radvanecký rybník (kemp)

Neděle 1.7. – Máchovo jezero, kemp Karolínka

Pondělí 2.7. – Praha, koupaliště Petynka

Úterý 3.7. – v.n. Slapy, pláž Ždáň

Středa 4.7. – v.n. Lipno, Lipno nad Vltavou (přístaviště)

Čtvrtek 5.7. – v.n. Vranov, Vranov nad Dyjí

Pátek 6.7. – v.n. Nové Mlýny, Pavlov

Sobota 7.7. – v.n. Pilská, Žďár nad Sázavou

Neděle 8.7. – v.n. Rozkoš, Lhota

Pondělí 9.7. – Praha, koupaliště Džbán

Stačí sledovat událost www.facebook.com/…68240703001/ nebo web www.ironpeople.cz/…-v-10-dnech/ , kde budou přesné informace ke každému startu a trasa na daný den. Přihlásit se dá také přímo u Martina Gably: martin.gabla@gmail.com / 777062699.

Na každém z 10 startů lze přispět dobrovolným startovným, případně poslat jakoukoliv částku na účet spolku IRONPEOPLE: 2101213581/2010. Navíc za každý ujetý kilometr vydělá 5,–, které věnují sponzoři. Všechny prostředky budou prostřednictvím Nadace Leontinka rozděleny zrakově postiženým sportovcům!

Nadace Leontinka pomáhá dětem a studentům se zrakovým postižením. Jejím cílem je umožnit jim integraci do společnosti, vzdělávacího systému a společenských aktivit. K hlavním činnostem nadace patří spolupráce se speciálními školami, zvyšování úrovně vybavení specializovaných klinik a center, zvyšování dostupnosti speciálních nástrojů a pomůcek, spolupráce s ostatními neziskovými organizacemi a prevence zrakových onemocnění.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 28.06.2018 14:33:01

Triatlonista a parašutista Martin Gabla se chystá v 10 dnech absolvovat 10 polovičních IronManů, tedy závodů, v nichž zdolá 2 km plavání, 90 km na kole a 21 km běhu. Letošní IRONPEOPLE RACE se koná proto, aby pomohl triatlonistům se zrakovým postižením.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.