Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Radka Kahlefeldt brala bronz na světovém šampionátu v Šamoríně

Radka Kahlefeldt brala bronz na světovém šampionátu v Šamoríně
foto: Challenge Family

Josef Rendl | 04.06.2018 | přečteno: 2222×

Druhý ročník světového šampionátu série Challenge Family ve slovenském Šamoríně opanovali Britka Lucy Charles a Kanaďan Lionel Sanders. Skvělé třetí místo vybojovala česká triatlonistka Radka Kahlefeldt, která žije v Austrálii a nedávno se jí narodila dcera. V závodě se představilo i několik desítek českých triatlonistů a triatlonistek.

Tři nejrychlejší muži z loňska Lionel Sanders, Sebastian Kienle a Michael Raelert patřili před závodem k největším favoritům. Podle očekávání zvládl plaveckou část nejrychleji slovenský olympionik Richard Varga za 24:42, za ním pak z vody vylézal Florian Angert a Samuel Appleton.

V úvodu cyklistiky se na čelo dostal Maurice Clavel, jedoucí 60km/h, za ním pak bojoval svěřenec Luboše Bílka a vítěz Challenge Prague Belgičan Pieter Heemeryck. Florian Angert převzal vedoucí pozici na 68. kilometru a do běžeckého půlmaratonu vybíhal jako první. Na druhém místě už z kola sesedal německý rychlík a havajský šampion Sebastian Kienle. Mexičana Mendeze a Richarda Vargu potkaly technické problémy s kolem a museli ze závodu odstoupit.

Ze sedmé pozice po cyklistice se prokousával kupředu kanadský borec Sanders a diváci se těšili na dechberoucí souboj s Kienlem. Tři kilometry před cílem se podařilo Sandersovi Němce setřást a mohl se tak radovat z dalšího triumfu v čase 3:43:28. „Byl to fantastický závod a jsem rád, že jsem mohl být jeho součástí. Miluji místní tratě, a proto jsem se vrátil. Věnuji se triatlonu, abych zjistil, kde jsou mé limity. Dnešní závod a souboj se Sebastianem se nesl přesně v tomto duchu. K tomu, abych ho dohnal, jsem potřeboval nasadit všechny síly,“ řekl vítěz.

Stejně jako u mužů, tak i ve startovním poli žen se potkali tři loňské medailistky: Lucy Charles, Annabel Luxford a Heather Wurtele. Největší šance na titul se dávaly Britce Lucy Charles, která se zlepšuje závod od závodu, což potvrdila i nedávným triumfem na triatlonovém závodě v Cannes.

Podle předpokladů se z vody objevila jako první s dvouminutovým náskokem na Češku Radku Vodičkovou Kahlefeldt, jenž na ní ztrácela dvě minuty. Na cyklistické části se na druhé místo dostala Britka Kimberly Morrison. V druhém depu měla Lucy Charles k dobru dvě a půl minuty a skvělým běžeckým výkonem si zajistila druhý šamorínský titul. Pro stříbro si doběhla Němka Anne Haug, která se donedávna specializovala na olympijské distance.

Radka finišovala na skvělém třetím místě a potvrdila, že návrat po krátké mateřské pauze ji zastihl ve skvělé formě. Škoda, že nakonec nebude startovat na Challenge Prague. „Vůbec jsem takovýto výsledek nečekala. Je to asi největší úspěch mé dosavadní triatlonové kariéry. Tratě i atmosféra byla naprosto úžasné. A prostředí resortu je skvěle místo pro dovolenou celé naší rodiny,“ rozplývala se jedna z nejlepších českých triatlonistek současnosti. 


Oba vítězové si rozdělili si 150 000 euro. Diváci mohli sledovat souboj tisícovky triatlonistů v mnoha věkových skupinách, kteří si zajistili kvalifikaci v závodech Challenge Family v loňské sezoně. Lexusní sportovní areál X-bionic pro 27 olympijských sportů vytvořil výborné zázemí. Ředitel seriálu Challenge Family k tomu řekl: „Jsme poctěni a hrdí, že jsme druhý ročník šampionátu mohli uspořádat právě tady. Mohli jsme být svědky skvělých soubojů těch nejlepších triatlonistů z 60 zemí světa. Aplikace nového pravidla 20 metrů v draftingu a spravedlivé rozdělení finanční prémie mezi muže a ženy přispěly k tomu, že závod proběhl za férových podmínek.“

Výsledky a podrobné informace: www.thechampionship.de

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 04.06.2018 10:25:55

Druhý ročník světového šampionátu série Challenge Family ve slovenském Šamoríně opanovali Britka Lucy Charles a Kanaďan Lionel Sanders. Skvělé třetí místo vybojovala česká triatlonistka Radka Kahlefeldt, která žije v Austrálii a nedávno se jí narodila dcera. V závodě se představilo i několik desítek českých triatlonistů a triatlonistek.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.