Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Krušnoman Cross Triathlon: Tituly vybojovali Erbenová a Kočař

Krušnoman Cross Triathlon: Tituly vybojovali Erbenová a Kočař
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 24.07.2017 | přečteno: 2643×

Dvě stovky účastníků Krušnoman Cross Triathlonu Most bojovaly v neděli nejen s náročnou tratí, ale především s extrémně nepříznivým počasím. Nejlépe si s ním poradili Helena Erbenová a Lukáš Kočař.

Vytrvalý déšť skrápěl celé odpoledne zatopený důl Milada a jeho okolí, kde se Mistrovství ČR v terénním triatlonu konalo. Padesátka malých triatlonistů však přesto statečně absolvovala své závody v dětských kategoriích. Na mistrovský závod na trati 1,2 km plavání – 32 km MTB a 10 km běhu, který startoval v pravé poledne, však mělo být ještě hůř.

„Start ještě proběhl za relativně slušného počasí, v průběhu plavecké části se však spustil nebývale silný přívalový déšť,“ popsal ředitel závodu Tomáš Langhammer. „Téměř stovka závodníků tak na kole odjížděla prakticky do absolutní tmy, jako by to byl noční závod. Po deseti minutách ale déšť skončil a do cíle už se dobíhalo za sluníčka. Naštěstí se to ale obešlo bez zranění.“

Průběh mistrovské soutěže na trati Classic v ženské kategorii byl poměrně jednoznačný. V ní totiž již několik let kraluje bývalá lyžařka Helena Erbenová (v budoucnu ji ovšem možná budeme ve startovních listinách vídat i pod jménem Karásková – před týdnem se totiž vdala). Ta již v terénním triatlonu dokázala získat i tituly mistryně světa a Evropy, a ani v Mostě nedala svým soupeřkám šanci. V triatlonové one woman show zvítězila s náskokem více než dvanácti minut před svou týmovou kolegyní Lenkou Cibulkovou, bronz si odnesla Jana Brantlová.

Naopak v mužské kategorii se konalo velké překvapení. Ačkoliv se závodu účastnila kompletní česká špička terénního triatlonu, zlato si nakonec odnesl přeběhlík z triatlonu klasického Lukáš Kočař. „Lukáš vedl už po plavání, za ním se to pak různě míchalo,“ komentoval dění na trati ředitel závodu. „Jeden z velkých favoritů Jan Kubíček v plavání hodně zaostal, je to ale vynikající biker, a tak na kole předjížděl jednoho soupeře za druhým. Bylo napínavé sledovat, jestli sjede i náskok Kočaře, ale ten si nakonec vedení udržel nejen na kole, ale i v závěrečném bě­hu.

„Mostecký závod byl pro mě v podstatě teprve druhou opravdovou xterrou,“ líčil v cíli šťastný vítěz Lukáš Kočař. „Ta první, před dvěma lety v Prachaticích, pro mě navíc skončila neúspěchem, měl jsem ošklivý pád. Dnes jsem ale podal soustředěný výkon a závod mi sedl nad očekávání.

Velmi důležitá byla již plavecká část, kde se mi coby odchovanci olympijského triatlonu povedlo vytvořit rozhodující náskok. Cyklistika pro mě představovala velkou výzvu – chtěl jsem ji absolvovat hlavně bezpečně a udržet si soupeře pokud možno za sebou, abych šel i do závěrečného běhu z prvního místa. Vyšlo to, takže jsem nakonec mohl zvednout cílovou pásku nad hlavu, což je vždycky příjemný pocit.“

Na trati Sprint (400 m – 15 km –3 km) si poté za téměř ideálního počasí dojeli pro vítězství Jakub Rádl a Kristýna Rudková.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 24.07.2017 15:25:12

Dvě stovky účastníků Krušnoman Cross Triathlonu Most bojovaly v neděli nejen s náročnou tratí, ale především s extrémně nepříznivým počasím. Nejlépe si s ním poradili Helena Erbenová a Lukáš Kočař.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.