Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Triatlonisté se utkají o mistrovské tituly v terénu i mládežnické pohárové body

Triatlonisté se utkají o mistrovské tituly v terénu i mládežnické pohárové body
foto: archiv ČTA

Česká triatlonová asociace | 20.07.2017 | přečteno: 2008×

Neděle tentokrát nebude dnem odpočinku. Alespoň ne pro triatlonisty, které čekají 23. července hned dva významné závody. V Mostě se o titul Mistra ČR utkají terénní triatlonisté a na Pražském triatlonu pojedou o pohárové body žáci a dorostenci.

Vyznavači terénního triatlonu v neděli zamíří do Mostu, kde se koná Krušnoman Cross Triathlon Most. Trať Classic Triathlon zahrnuje 1,2 km plavání, 32 km MTB a 10 km běhu a pojede se jako Mistrovství České republiky. Kromě ní se závodníci utkají i na trati Sprint Triathlon (0,4 – 16 – 3) a v dětských kategoriích.

„Na závod přijede kompletní česká špička terénního triatlonu, chybět bude pouze Honza Kubíček,“ láká na závod jeho ředitel Tomáš Langhammer. V ženské kategorii bude podle něj jednoznačnou favoritkou Helena Erbenová – tato bývalá lyžařka má ve své sbírce titul Mistryně světa i Evropy v terénním triatlonu a u nás v této disciplíně prakticky nemá konkurenci. Mezi muži se pak o titul poperou například Luboš Truhlář, Václav Holub, který byl druhý na letošním Oravamanovi, či Pavel Jindra.

„Na hlavní závod je v tuto chvíli přihlášeno 110 závodníků, na kratší trati se to blíží stovce,“ vypočítává ředitel závodu. „Celkově to tedy bude přes dvě stě lidí, což je podle mě v našich podmínkách na terénní triatlon parádní číslo.“

Velkým tahákem budou kromě elitních výkonů i mimořádně atraktivní tratě. „Plave se ve vodní nádrži Matylda, což je vytěžený povrchový důl s krásnou čistou vodou,“ popisuje Tomáš Langhammer. „Na šestnáctikilo­metrovém cyklistickém okruhu si přijde na své úplně každý. Je tam kousek asfaltu, tři náročné sjezdy, hravé lesní úseky, singltreky… Běžecká trať pak vede v okolí nádrže.“

Záznam ze závodu bude odvysílán ve čtvrtek 27. července v 19:10 na kanálu ČT Sport.

Účastnický rekord letos zcela jistě překoná Pražský triatlon, který se pojede v pražské městské části Horní Počernice a jehož součástí je i závod Českého poháru žactva a dorostu. Celkově je podle ředitele závodu Vladislava Dykasta přihlášeno více než 500 závodníků. Pohárový závod pojede 180 triatlonových nadějí, které se o pohárové body utkají na tratích od 100 m plavání – 2 km kolo – 1 km běh až po 750 m plavání – 20 km kolo – 5 km běh.

„Plavecká část se uskuteční v rybníku Eliška,“ popisuje Vladislav Dykast. „Cyklistická část se pojede na uzavřené komunikaci, běžecká trasa vede v okolí rybníka. Závod moderuje Stanislav Bartůšek, pro děti i dospělé je nachystán doprovodný program.“

Mezi největší favority pohárového závodu budou zcela jistě patřit Radim Grebík, Tomáš Kříž a Alžběta Hrušková, kteří minulý víkend úspěšně reprezentovali Českou republiku na premiérovém triatlonovém ME dorostu. Závodu dospělých, kteří pojedou na tratích olympijského a sprint triatlonu, se z české triatlonové špičky zúčastní například Ondřej Teplý.

Pořadatelé myslí i na podporu handicapovaných sportovců: „Část výtěžku ze startovného podpoří Zbyňka Švehlu, prvního Evropana, který dokončil havajského Ironmana v kategorii handcycle,“ upozorňuje ředitel závodu.

I na Pražském triatlonu bude přítomen štáb České televize, který z něj připraví zpravodajskou reportáž.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 20.07.2017 17:20:16

Neděle tentokrát nebude dnem odpočinku. Alespoň ne pro triatlonisty, které čekají 23. července hned dva významné závody. V Mostě se o titul Mistra ČR utkají terénní triatlonisté a na Pražském triatlonu pojedou o pohárové body žáci a dorostenci.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.