Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Deštivý závod WTS v Yokohamě ovládl Mario Mola a Flory Duffy

Deštivý závod WTS v Yokohamě ovládl Mario Mola a Flory Duffy
foto: facebook Jan Čelůstka

Michal Piloušek | 14.05.2017 | přečteno: 2273×

Světová triatlonová série v olympijském triatlonu se opět po roce vrátila do japonské Yokohamy. V deštivém počasí, které přineslo několik nepříjemných pádů, se nejvíce dařilo Mario Molovi a všestranné Floře Duffy.

Po pauze způsobené zraněním se do kolotoče ITU závodů vrátila všestranná Flora Duffy z Bermud. Prodloužila tak vítěznou sérii z loňského roku, kdy ovládla jak světové finále v olympijském triatlonu, tak mistrovství světa Xterra na Maui.

Deštivé počasí slibovalo napínavou podívanou. Plavání, dle očekávání, od začátku táhla Jessica Learmonth spolu s Lucy Hall, za nimi se oddělila menší pětičlenná skupinka, která ukrývala i pozdější vítězku Floru Duffy. Hlavní pole závodnic ztrácelo asi 150 metrů a dorazilo do depa s malým zpožděním. Na kole se projevily technické dovednosti bermudské závodnice a spolu s Angličankou Coldwell si udělaly solidní náskok před desetičlennou skupinkou pronásledovatelek. O dramatické situace nebyla nouze, pád na kluzké vozovce postihl Non Stanford. Překvapením byl poměrně velký odstup vítězky dvou předchozích závodů série Andrei Hewitt. V běžecké části nedopustila Flora Duffy překvapení a s rekordním náskokem 1:51 protnula cílovou pásku před druhou Katie Zafares, která mocným finišem ukořistila stříbro. Nováčka na plných olympijských tratích Coldwell ještě před cílem předstihla Kristen Kasper, a na Britku tak zbyla bramborová medaile. Ve světové konkurenci se neztratila Vendula Frintová, která dokončila na 14. místě, Petra Kuříková doběhla na 32. pozici.

V závodě mužů byla na startu byla téměř všechna zvučná jména světového olympijského triatlonu, chyběl snad jen Alistair Brownlee, který se zaměřil na delší distance. Jeho bratr Jonathan, jako by chtěl připomenout, že „Brownlees“ jsou stále tady, vyrazil zostra z mola a ujal se vedení. Z depa po plavání ale vyjížděla najednou početná třicetičlenná skupina závodníků, kde nechyběl nikdo z favoritů. Silný déšť udělal své, a tak se vlivem defektů a pádů vedoucí balík zmenšil až na dvacet elitních borců. Už se schylovalo k tradiční bitvě Brownlee versus Španělé, kdy Jonathanovi ujelo přední kolo a vypadl tak z boje o prvenství. I přes bolestivé odřeniny a nefunkční kolo ukázal Brit velké závodnické srdce. Kolo běžecky dopravil do depa a závod i přes nepřízeň osudu dokončil na 42. místě.

Hned na začátku běhu se začalo závodit naplno. Náskok si utvořila skupina Schoeman, Blummenfelt, Faldum. Mario Mola, vítěz z loňského roku, začal pomaleji, pak ale nasadil své zdrcující tempo. Předběhl postupně všechny soupeře a směřoval k dalšímu velkému vítězství. Pro stříbro si doběhl jeho krajan Alarza po souboji s Schoemanem a Blummenfeltem. Jihoafrický závodník, bronzový medailista z Ria Henry Schoeman, překvapivě nezvládl sprint o bronz a zbyla na něj čtvrtá příčka. Smůla potkala i jediného českého zástupce Jana Čelůstku, který doplatil na špatné seřízení kola místním mechanikem a potýkal se na trati kola s nefunkční brzdou, což bylo v deštivém počasí velkým handicapem.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Pilda Michal muž 14.05.2017 17:43:12

Světová triatlonová série v olympijském triatlonu se opět po roce vrátila do japonské Yokohamy. V deštivém počasí, které přineslo několik nepříjemných pádů, se nejvíce dařilo Mario Molovi a všestranné Floře Duffy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.