Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu bude na triatlonových závodech zase rušno

O víkendu bude na triatlonových závodech zase rušno
foto: osobní facebook Tomáše Míky

Michal Piloušek | 20.04.2017 | přečteno: 3171×

Triatlonová sezona pomalu začíná nabírat na obrátkách v USA, ale také ve středomoří. Tento víkend je především ve znamení očekávání premiéry Alistaira Brownleeho na středních distancích, ale my si představíme i další závody, kde nebudou chybět další skvělí triatlonisté, mezi nimi i Češi!

Nejprestižnějším závodem víkendu bezesporu bude Ironman Texas, který je letos navíc Mistrovstvím severní Ameriky. Předběžná startovní listina sice nenabízí žádné absolutně exkluzivní eso, naopak se sešla velmi silná konkurence závodníků, kteří patří do nejužší světové špičky, ale zatím nedosáhli na stupně nejvyšší. Proto bude závod velmi zajímavý pro diváky a jeho vývoj se dá jen s těží predikovat.

Domácí barvy budou hájit veterán Jordan Rapp, zatím méně známý Matt Hanson, který ale umí běhat maraton okolo 2:41, zkušený Matthew Russel, supercyklista Andy Starykowicz nebo původní odchovanec krátkého triatlonu Jarrod Shoemaker. Velkou pozornost na sebe všude strhává švýcarský borec Ronnie Schildknecht stejně jako Tyler Butterfield z Bermud, který se již dokázal vejít do elitní pětky na Ironmanu na Havaji. Mezi favority patří ještě například Will Clarke, Calum Millward, David Plese nebo Paul Mathews.

V elitní kategorii bude Českou republiku reprezentovat Tomáš Míka, který letos míří za snem v podobě startu na Havaji v elitní vlně. Skvělý běžec bude doufat, že se na svou parádní disciplínu vydá s nejlepšími borci, pak se dá očekávat velmi zajímavý výsledek. Spolu s ním přiletěl i jeho svěřenec Petr Michovský, který se pokusí o úspěch ve své věkové kategorii a opětovnou kvalifikaci na havajský šampionát. V kolonce národností má CZE ještě Petr Kotland, ale jak většina z vás ví, Petr se již více než třicet let zdržuje v USA a už v roce 1998 měl Standa Bartůšek problém udělat s ním rozhovor v češtině. Nicméně veterán ironmanů, ale také ultramanů bude letos znovu na startu Ironman Texas. Ženské startovní pole je bohužel poněkud „chudší“ o stupně vítězů se očekává souboj mezi Američankami Alicií Kaye, Kelly Williamson a Belgičankou Tinou Dekers. Závod startuje v sobotu 22. dubna v ranních hodinách Texaského času.

Premiéru na tratích polovičního Ironmana si na Grand Canarii odbude dvojnásobný olympijský vítěz Alistair Brownlee. Ten již před časem prohlásil, že by rád vyzkoušel delší distance s cílem účasti na dlouhém triatlonu do roku 2018. Prvním krokem bude víkendový závod Challenge Mogan – Gran Canaria, poté bude následovat půlka v Utahu a hlavní cíl sezóny, Mistrovství světa Ironman 70,3 Chattanooga v září.

Na rozdíl od olympijského vítěze, ten Ironmanský, Jan Frodeno, zatím volí spíše zkracování, než prodlužování distancí. O víkendu se chystá na poloviční Ironman na Sardínii.

Ve středomoří bude rušno i v terénu. První ročník Xterra Cyprus se chystá na neděli. Organizátoři slibují nádherné tratě v národním parku Akamas. Plavání se odbude na širém moři, cyklistika ve dvou 15km okruzích zavede borce právě do národního parku a běh potom bude složen ze dvou pětikilometrových kol. Na startovní čáře se očekává tradiční silná konkurence Xterra specialistů. Mezi favority řadíme především Yeray Luxema, Francois Carloniho nebo Thomase Kernera. Při neúčasti Heleny Erbenové si bude chtít zajistit druhé letošní vítězství Maďarka Brigitta Poor.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Pilda Michal muž 20.04.2017 09:03:09

Triatlonová sezóna pomalu začíná nabírat na obrátkách v USA, ale také ve středomoří. Tento víkend je především ve znamení očekávání premiéry Alistaira Brownleeho na středních distancích, ale my si představíme i další závody, kde nebudou chybět další skvělí triatlonisté, mezi nimi i Češi!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.