Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hodně nabitý víkend! Dvě Češky v zahraničí na bedně

Hodně nabitý víkend! Dvě Češky v zahraničí na bedně
foto: Ben Hoffman Racing

Michal Piloušek | 03.04.2017 | přečteno: 2536×

Tento víkend byl pro fanouška triatlonu opravdu perný! Kromě dvou zajímavých světových závodů série Ironman, na které jsme v minulém týdnu lákali, se konal cyklistický veletrh For Bikes, ke kterému se vrátíme v obsáhlé fotoreportáži. Pravý cyklistický fanda si navíc nenechal ujít letošní „Flandry“ a milovníci masových akcí si užili pražský půlmaraton.

Ironman Oceanside 70,3

Dlouho čekávaný souboj Frodeno versus Sanders bohužel rozuzlil defekt německého závodníka, i tak se ale jednalo o úžasnou triatlonovou podívanou.

Plavání v moři ovládl favorit číslo jedna, Jan Frodeno, v novém neoprenu zaplaval 1,8 km za 22,45. Minutu překvapivě ztrácel Andy Potts a další půlminutku pak hlavní pole favoritů. Na své poměry výborně plaval Lionel Sanders (25:20). „Byl to můj nejlepší výkon v plavání kariéry!“ říkal po doběhu v cíli.

Na kole se ihned začal Sanders prokousávat dopředu a schylovalo se k očekávané bitvě. Bohužel Frodena v tu chvíli postihl defekt zadního diskového kola. Výměna trvala opravdu příliš dlouho na to, aby se stihl vrátit do boje o nejvyšší příčky, a tak po kole ze závodu odstoupil. Sanders na čele uháněl dopředu a díky skvělému času kola 2:05:42 dorazil do druhého depa s náskokem pěti minut jako první. Na druhém místě dorazil Andreas Drietz, hned za ním potom Američan Leiferman a Brazilec Amorelli. Další tři minutky ztráty měla skupina Pottse, Gambelse a dalších favoritů.

Půlmaratonem za 1:14 si Sanders pojistil vedení a protnul cílovou pásku v celkovém čase 3:50:04. Nejlepší běžec dne Chris Leiferman doběhl na druhém místě. Bronz vybojoval nestárnoucí Ronnie Schildknecht.

Ženský závod měl od úplného začátku stejnou vedoucí závodnici Holly Lawrence. Ve výběhu z vody před sebe pustila skvělou plavkyni Jennifer Spieldenner, ale pak už se neohlížela a nejrychlejším kolem i během si zajistila suverénní vítězství. O další pozice se ale tvrdě bojovalo, do druhého depa dorazily společně Heather Wurtele a Ellie Salthouse a očekával se jejich souboj o stupně vítězů.

Australanka Salthouse nakonec zvládla běh lépe (1:23) a radovala se ze stříbra. Heather Wurtele se v posledních mílích musela potýkat nejen s blížící se Heather Jackson, ale také s nataženým lýtkovým svalem. Nakonec vše dobře dopadlo a s náskokem 30 vteřin si doběhla pro bronz.

Výsledky: http://eu.ironman.com/…tracker.aspx?…

Ironman South Africa, African Championship

Africké mistrovství přilákalo do Nelson Mandela Bay opravdu velice silnou konkurenci. Mezi adepty na vítězství v mužském závodě patřili Ben Hoffman, Fred Van Lierde, Cameron Wurf, Eneko Llanos, Nils Frommhold nebo David McNamee. Česká republika měla v profesionálním poli zastoupení v podobě Petra Vabrouška, který se znovu vrací na ironmanské tratě.

Ženský závod měl mít hlavní favoritku v dvojnásobné havajské šampionce Daniele Ryf, ale problémy se zády v týdnu před závodem zneklidnily triatlonový svět i samotnou šampionku, a tak byl závod poměrně otevřený. Útok se dal očekávat především od Finky Lehtonem, loni páté v Koně.

Po plavání vedl dle očekávání pole Josh Amberger následovaný Harry Wiltshirem, minutu ztrácela skupinka hlavních favoritů. Na kole se vytáhnul parádním výkonem Cameron Wurf (mimochodem účastník Giro d´Italia 2010 a 2013). Zajel 180 km za 4:20:01 a dorazil do druhého depa s dvouminutovým náskokem na Nilse Frommholda a Bena Hofmana. Větší ztrátu měli další favorité.

V půlce maratonu už se musel Wurf sklonit před běžeckými kvalitami zkušenějších triatlonistů. Vedl Ben Hoffman s náskokem 49 vteřin na Nilse Frommholda. Dopředu se posouval David McNamee a vytvořil se tříminutový náskok na domácího Kyle Buckinghama. Už už se zdálo, že německý borec stahuje vedoucího Američana, rozestup padnul na 29 vteřin, ale zkušený Hoffman si náskok pohlídal, a v perfektním čase 7:58:40 protnul cíl jako první. Stříbro bral s odstupem 50 sekund Frommhold, třetí byl Angličan McNamee.

Ač Daniela Ryf nemohla údajně deset dní před závodem plavat, tak se po necelých 54 minutách vynořila z vody první společně s Kate Comber. Na kole se takticky nejdříve nechala předjet skupinkou, kterou, v rámci pravidel, vedla Julia Gajer, ale po zahřátí zad slunkem se rozjela k tradičně bezkonkurenční časovce a do depa si přivezla tři a půl minutu k dobru před Finkou Lehtonen. Během pod tři hodiny podtrhla skvělý výkon a zaslouženě zvítězila. Pět a půl minuty po ní přiběhla Lehtonen a na třetím místě Susie Cheetham.

Čeští borci se v konkurenci neztratili: Petr Vabroušek 9:59:52, 24. PRO / 161. celkově, Jaroslav Hýzl 9:48:00, 117. celkově, Tomáš Racek 10:16:42, 216. celkově. (umístění age-grouperů v kategorii ve výsledcích chybí).

Výsledky: http://eu.ironman.com/…tracker.aspx?…

Telegraficky:

Ironman Texas 70,3

Muži: 1. Mauricio Mendez, 2. Tim O´Donnell, 3. Rodolph Von Berg
Ženy: 1. Kimberley Morrison, 2. Michaela Herlbauer, 3. Lauren Brandon Výsledky: http://eu.ironman.com/…tracker.aspx?…

Ironman Liuzhou 70,3

Muži: 1. Tim Don, 2. Jessee Thomas, 3. Patrick Evoe
Ženy: Jeani Seymour, 2. Radka Kahlefeldt (Vodičková), 3. Haley Chura

Výsledky: http://eu.ironman.com/…tracker.aspx?…

Xterra Malta

Muži: 1. Roger Serrano, 2. Maximillian Sasserath, 3. Francois Carloni
Ženy: 1. Brigitta Poor, 2. Helena Erbenová, 3. Nicole Walkers

Závodu se budeme věnovat v podrobné reportáži!

Výsledky: http://my4.raceresult.com/68390/results?…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Pilda Michal muž 03.04.2017 21:17:12

Tento víkend byl pro fanouška triatlonu opravdu perný! Kromě dvou zajímavých světových závodů série Ironman, na které jsme v minulém týdnu lákali, se konal cyklistický veletrh For Bikes, ke kterému se vrátíme v obsáhlé fotoreportáži. Pravý cyklistický fanda si navíc nenechal ujít letošní „Flandry“ a milovníci masových akcí si užili pražský půlmaraton.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.