Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Souboj nejrychlejších borců světa už tento víkend

Souboj nejrychlejších borců světa už tento víkend
foto: archiv Jana Frodena

Michal Piloušek | 29.03.2017 | přečteno: 2449×

Nejrychlejší závodník na Ironmanských distancích všech dob, Jan Frodeno (Challenge Roth 2016 7:35:39), a Lionel Sanders, který zajel nejrychlejší čas v sérii závodů pod hlavičkou WTS Ironman (Ironman Arizona 2016 7:44:29), se po dvou letech sejdou 1. dubna na startu Ironman Oceanside 70,3.

Oceanside, město mezi Los Angeles a San Diegem, hostí pravidelně otvírák americké triatlonové sezóny, ostře sledovanou půlku Ironman Oceanside 70,3. Každý rok závod přitahuje početné startovní pole až 3 500 závodníků i největší hvězdy světového triatlonu. V letošním roce se největší pozornost upírá na souboj držitelů rekordních časů Frodena a Sanderse. Kromě nich ale budou na startu například Luke McKenzie (3. na Ironman Hawaii), Andy Potts (2×5. na Ironman Hawaii), Joe Gambels nebo rychlý Kanaďan Brent McMahon (finišoval druhý za Sandersem při jeho rekorním zápisu).

Když porovnáme oba rekordní výkony v plavání (Frodeno 45:22, Sanders 53:45), tak se dá očekávat, že z vody půjde první Němec. Na kole v loňském roce zajel Sanders v Arizoně 4:04:38, zatímco Frodeno v Rothu 4:09:22, bude tedy otázkou, zda se podaří Sandersovi dojet, nebo se alespoň dostatečně přiblížit k Janu Frodenovi. Na běhu potom zaznamenali časy 2:40:35 Frodeno a 2:42:31 Sanders. Nezapomeňme ale, že oba závody, které porovnáváme, se výrazně liší a navíc o víkendu se bude závodit na polovičních distancích. Oba borci jsou ale zkušenými „půlkaři“, což v minulosti potvrdili nesčetnými výhrami na okruhu Ironman, Frodeno navíc i světovým titulem.

To, že Ironman Oceanside patří k důležitým závodům pro mnohé profesionály, potvrzuje i startovní listina žen. Hlavní adeptkou na vítězství by měla být Heather Wurtele, která se postupně prosazuje hlavně na polovičních Ironmanech, kdy v minulých třech letech vždy stále na světových stupních vítězů, navíc vloni Oceanside vyhrála.

Cestu za obhajobou jí bude chtít určitě zkomplikovat Heather Jackson. Americká rockerka na kole musela několikrát skousnout porážku od starší soupeřky. Oceanside se obě zúčastnily současně třikrát. Dvakrát byla rychlejší Wurtele a Američanka Jakson, která šokovala vloni 3. místem v Koně, bude chtít bilanci vyrovnat. Po plavání ale nejspíš budou koukat na záda jiné závodnici: Holly Lawrence překvapila všechny loňským vítězstvím na MS v polovičním Ironmanu a bude patřit k horkým favoritkám na vítězství. Náš tip na další dámy, které budou při závodě také vidět: Meredith Kessler, Rachel Joyce.

Další ze série polovičních Ironmanů se uskuteční 2. dubna v Texasu, naopak celý Ironman se pojede v Jihoafrické republice a na startu nebude chybět Petr Vabroušek.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Pilda Michal muž 29.03.2017 22:41:08

Nejrychlejší závodník na Ironmanských distancích všech dob, Jan Frodeno (Challenge Roth 2016 7:35:39), a Lionel Sanders, který zajel nejrychlejší čas v sérii závodů pod hlavičkou WTS Ironman (Ironman Arizona 2016 7:44:29), se po dvou letech sejdou 1. dubna na startu Ironman Oceanside 70,3.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.