Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Seriál závodů H-Triatlon Tour 2017 letos přinese dvě novinky

Seriál závodů H-Triatlon Tour 2017 letos přinese dvě novinky
foto: H-Triatlon

tisková zpráva | 27.03.2017 | přečteno: 1407×

V dubnu začíná triatlonový seriál H-Triatlon Tour 2017 tradičně pořádaný spolkem H Triatlon. Letos se mohou účastníci těšit nově hned na pět závodů na rozličných tratích. Zapojit se může úplně každý, od nadšených běžců a dětí všech věkových kategorií až po profesionální sportovce, a zasportovat si v duchu motta závodů: „Tělo musíme překvapit!“.

Od dubna do října mají všichni sportovní nadšenci možnost se zúčastnit hned pěti závodů v rámci seriálu H-Triatlon Tour 2017. Seriál závodů odstartuje již sedmým ročníkem Běžeckého krosu v přírodní rezervaci Skalka na Praze 5. Další dva závody se uskuteční také v Praze. Terénní triatlon se bude konat na konci června na Praze 15 a Pražský triatlon o měsíc později v Horních Počernicích.

Série pražských závodů bude jako obvykle doplněna tradičním Houmrovým triatlonem ve sportovním areálu Jiříkov na severu Čech. Ten se uskuteční na začátku srpna již po čtyřiadvacáté. Loňský ročník navštívil nejznámější český zpěvák Karel Gott, který dorazil vylosovat výherce hlavní ceny H-Triatlon Tour. Houmrův triatlon je navíc známý i hudebním festivalem, který odstartuje hned po skončení závodů.

Posledním závodem, který uzavře sezónu 2017, bude novinka letošního seriálu – podzimní běžecký kros opět v rezervaci Skalka na konci října. „Tímto závodem chceme prodloužit naši závodní sezonu a zároveň dát závodníkům možnost poměřit své výkony na začátku a na konci závodního období. Skalka může být také díky svému náročnému profilu ideálním tréninkem na Velkou Kunratickou,“ říká k první novince Marcel Voneš, ředitel H-Triatlon Tour.

Druhou novinkou je pak víkendový triatlonový kemp, který sdružení pořádá v polovině června v Brandýse nad Labem. Hlavním trenérem bude Tomáš Mika, mistr České republiky v triatlonu z roku 2015. „Hodně amatérských sportovců absolvuje hodiny tréninků, které nevedou ke zvýšení výkonnosti, proto je důležité trénovat ‚chytře‘. Neváhejte, přihlaste se a my vám pomůžeme vytěžit z minima maximum,“ radí triatlonista Tomáš Mika, který ví, co říká. Jako trenér připravil Petra Michovského na havajského Ironmana.

Přípravy na závodní sezonu jsou v plném proudu. O tom, jak vydařený letošní ročník bude, svědčí i podpora, jaké se mu dostává. „Záštitu všem pražským závodům poskytl náměstek primátorky Hlavního města Prahy, podporu máme i ze všech městských částí, to nám udělalo ohromnou radost a dává to naší práci smysl,“ dodává Marcel Voneš.

Část z každého zaplaceného startovného opět poputuje na charitativní účely. „Jako v minulém roce podpoří každý závodník Srdcerváče, což je kampaň Nadačního fondu na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením, v loňském roce jsme jim přispěli částkou téměř 30 tisíc korun. Zanedlouho navíc spustíme další projekt, kterým opět trochu pomůžeme Srdcerváčům, a bude spojen s darováním krevní plasmy. Doufáme, že se k nám připojí nejen naši závodníci,“ vzkazuje Voneš.

Online registrace na všechny závody je již spuštěna a zájemci se mohou přihlašovat prostřednictvím internetových stránek www.htriatlon.cz. Startovné je možné pořídit ve třech cenových vlnách. Doporučujeme tedy registraci co nejdříve.

Pro účastníky je v zázemí každého závodu zajištěn profesionální sportovní servis včetně zdravotní služby. Každý závodník obdrží v rámci startovného energetický balíček a v cíli pak finisherskou medaili. Samozřejmostí je i bohatý doprovodný program pro děti i jejich rodiče. Všemi závody bude i letos provádět známý sportovní moderátor Stanislav Bartůšek.

Jednotlivé závody seriálu H-Triatlon Tour 2017:

22. dubna Běžecký kros Skalka – Praha 5

25. června Terénní triatlon Hostivař – Praha 15

23. července Pražský triatlon Horní Počernice

5. srpna Houmrův triatlon Jiříkov

29. října Běžecký kros II Skalka – Praha 5

Více informací na www.htriatlon.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/houmruvtriatlon

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 27.03.2017 12:52:01

V dubnu začíná triatlonový seriál H-Triatlon Tour 2017 tradičně pořádaný spolkem H Triatlon. Letos se mohou účastníci těšit nově hned na pět závodů na rozličných tratích. Zapojit se může úplně každý, od nadšených běžců a dětí všech věkových kategorií až po profesionální sportovce, a zasportovat si v duchu motta závodů: „Tělo musíme překvapit!“.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.