Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Chuchli se konal již 3. ročník unikátního zimního závodu

V Chuchli se konal již 3. ročník unikátního zimního závodu
foto: Ladislav Adámek

tisková zpráva | 07.02.2017 | přečteno: 2161×

V pražském SkiParku v Chuchli se v neděli 5.2. uskutečnil již 3. ročník stále populárnějšího Kryathlonu. Memoriál Václava Pátka přišel letos s velkou novinkou tzv. Super Kryathlonem. Závodem na dvojnásobných tratích – 500 metrů plavání v ledové vodě o teplotě 1,2 °C, pěti kilometry běhu zakončených 5 km na běžkách. Super Kryathlon je určený jen pro mimořádně dobře připravené a trénované sportovce adaptované na chlad.

Na tratích se celkem představilo téměř 100 sportovců z České republiky, Slovenska, Itálie, Velké Británie, Irska a Ruska. Ženskou kategorii ovládla s velkým přehledem Ekaterina Nekrasová z Ruska, když skončila dokonce celkově třetí i mezi muži. Mezi muži vyhrál při své premiéře na Kryathlonu úspěšný triatlonista Tomáš Behúň z týmu Titan Trilife Zlín před Petrem Milčákem reprezentujícím BornToSwim. O vítězi rozhodlo první depo po vylezení z ledové Vltavy, které Tomáš zvládl téměř o tři minuty rychleji a tím získal rozhodující náskok.

Historicky prvním vítězem Super Kryathlonu se stal vítěz prvních dvou ročníků Petr Šlajs ve výborném čase 44:16. O další pořadí se strhl napínavý souboj. Stříbro nakonec vybojoval Tomáš Kovačka z Fidesu Brno před duchovním otcem a „zakladatelem“ Kryathlonu Jackem Brightem z Velké Británie, který žije v Praze a závodí za I. Pražský klub otužilců. V ženské kategorii vyhrála Zuzana Procházková před Radkou Srbovou (obě I. PKO) a Lenkou Šlehoverovou z PK Slavia VŠ Plzeň.

A jak viděl závod dosud neporažený Petr Šlajs?: „Na letošní Kryathlon jsem se opět moc těšil. Sice jsem už dvakrát po sobě tento závod vyhrál a mohlo by se někomu zdát, že nemohu už mít z toho ani radost. Ale díky tomu, že organizátoři na nás letos připravili Super Kryathlon, tedy dvojnásobné tratě, bylo o motivaci bylo postaráno. Každým rokem je to díky zkušenostem, které jsem nabyl z předešlých ročníků vždy o něco jednodušší. I když se toto úplně nedá říci o depu z plavání na běh, kde jsem strávil o něco více času. Právě kvůli delšímu plavání a tedy většímu promrznutí především prstů u rukou. Každý rok jsme měli štěstí na počasí a jsem rád, že tomu bylo tak i letos a já se mohl převléci do krátkých „trenclí“, což mi vyhovuje více. Tratě na běžky byly tento 3. ročník naprosto nejlepší, když se na dostatečně širokých úsecích dalo bez problému předjíždět pomalejší závodníky. S výsledkem jsem moc spokojený a jsem rád, že jsem mohl předat putovní pohár z Memoriálu Václava Pátka dalšímu skvělému kryathlonistovi Tomáši Behúňovi. Závod byl perfektně zorganizován, trať byla dobře značená a naváděna dobrovolníky. Komentátor Stanislav Bartůšek byl také skvělý. Děkuji zakladateli Kryathlonu Jacku Brightovi, řediteli závodu Josefu Stolínovi a všem ostatním, kteří se na této akci podíleli. Byl to opět parádní zážitek.“

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 07.02.2017 11:45:32

V pražském SkiParku v Chuchli se v neděli 5.2. uskutečnil již 3. ročník stále populárnějšího Kryathlonu. Memoriál Václava Pátka přišel letos s velkou novinkou tzv. Super Kryathlonem. Závodem na dvojnásobných tratích – 500 metrů plavání v ledové vodě o teplotě 1,2 °C, pěti kilometry běhu zakončených 5 km na běžkách. Super Kryathlon je určený jen pro mimořádně dobře připravené a trénované sportovce adaptované na chlad.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.