Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Winterman chystá film, premiéra je naplánovaná na 15. listopadu

Winterman chystá film, premiéra je naplánovaná na 15. listopadu
foto: Malevil Winterman

tisková zpráva | 24.10.2016 | přečteno: 3305×

V neděli 16. října v 5:00 hodin ráno odstartoval druhý ročník Malevil Winterman Xtreme Trathlon. Z původně přihlášených 50 triatletů z deseti zemí se na start postavilo 36 triatlonistů z 8 zemí světa. Od 3:00 si závodníci měli šanci uložit potřebné věci do depa v Děčíně a ve 3:40 se nalodili na palubu říčního parníku, aby pokořili trasu druhého ročníku extrémního triatlonu Malevil Winterman.

Po cca. hodinové plavbě 8,3 km proti proudu, kdy měli závodníci možnost se připravit na 8–11 stupňovou vodu, byl tento triatlon zahájen hromadným seskokem ze speciálního pontonu v proudu řeky Labe. Teplota vody byla mezi 10–11 stupni, posledních pár set metrů na přítoku s Ploučnicí měla voda 7,5 stupňě.

Trailer filmu, který bude mít premiéru 15. listopadu.

V Děčíně na Smetanově nábřeží pak na závodníky čekalo nejen skvělé obecenstvo, kterým chceme jménem závodníků poděkovat za jejich brzké povzbuzování, ale hlavně jejich „Supporti“, což jsou osoby blízké každému závodníkovi, kteří během celého závodu poskytují závodníkovi asistenci, pomoc, občerstvení a veškerý servis. Bez nich by žádný Winterman závod nedokončil.

Jakmile závodníci zdolali 8,3 km plavání po proudu v ledovém Labi (nejrychlejší plavec Petr Vabroušek s časem 58:11), vyrazili na 180 km dlouhou trasu kola vstříc krásám Labských pískovců, Českého Švýcarska, Šluknovského výběžku a Lužických hor, do resortu Malevil, kde bylo druhé depo. Na cyklistice byl ve vedení dlouhou dobu (do cca. 130. km) Brit David Roscoe, ale zkušenosti našeho největšího profíka v dlouhých triatlonech Petra Vabrouška se opět projevily, kdy v naprosté pohodě dojel do druhého depa na Malevilu jako jasný leader s cca. dvacetiminutovým náskokem. Po kole byl tedy stav: první Petr Vabroušek, druhý David Roscoe a třetí děčínská jednička Marek Peterka. Z depa umístěného v resortu Malevil, kde se měli závodníci možnost občerstvit a ohřát horkým vývarem, vyrazili na 43km běžeckou část končící přímo na vrcholu Ještěd.

Na běžecké části předvedl neuvěřitelný výkon David Smrčka, obhájce loňského druhého místa, který se díky nejrychlejšímu času v běhu 3:59:06 posunul ve finálním hodnocení na celkovou druhou příčku, cca 15 minut za vítěze Petra Vabrouška (Titan Trilife Zlín), který svým časem 11:48:10 obhájil loňské prvenství.

Druhý skončil zmíněný David Smrčka z týmu Chobotix s časem 12:03:15 a jako třetí Tomáš Racek, Titan Trilife Zlín s časem 12:08:10. Mezi ženami zvítězila Gabriela Pohanková s krásným časem 14:37:05, druhá byla Alena Vrátná za 14:58:55 a jako třetí žena dokončila Ladislava Antalová. Závod nedokončila jedna závodnice z důvodu nedostatečného času na splnění časového limitu na běhu.

Co se týká náročnosti nemá Winterman v České republice obdoby. Je vyrovnaným světovým konkurentem legendárních závodů Norseman, Swissmana, Celtman. Letošní i loňský vítěz Petr Vabroušek se již nyní těší na svůj hattrick, nicméně vzhledem ke spokojenosti zahraničních závodníků čekáme v příštím roce dvojnásobnou účast ze zahraničí. Registrace pro další rok bude otevřena 15.11.2016 a k dispozici bude 100 startovních slo­tů.

Winterman je specifický v tom, že jej musí závodníci sdílet se svými nejbližšími, kteří po celou dobu závodu zajišťují triatletovi veškerý servis a podporu. Bez podpůrného týmu nelze závod absolvovat. Vygradování závodu je pak nejen v cíli na Ještědu, ale zejména druhý den po závodě v Resortu Malevilu na slavnostním finisherském ceremoniálu, kde organizátor respektive vítěz předá veškeré prize money (letos to bylo 50 000 Kč) dětskému kardiocentru Motol, s nímž je Wintermanský příběh úzce spojen. Stejně jako v loňském roce byl i letos na závěrečném ceremoniálu osobně přítomen Prof. Mudr. Václav Chaloupecký CSc., který šek od vítěze přebral.

Úplně na závěr bychom chtěli poděkovat všem cca 70 dobrovolníkům, kteří nám i závodníkům pomáhali, státnímu podniku Povodí Labe, resortu Malevil a agentuře NEWDAY, bez kterých by tento závod nebylo možné zrealizovat.

15. listopadu bude zveřejněno oficiální video ze závodu a záznam ze závodu bude také zveřejněn na České televizi. Fotogalerii ze závodu najdete na: http://www.czxtri.com/…erie-2016-2/

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 24.10.2016 08:42:28

V neděli 16. října v 5:00 hodin ráno odstartoval druhý ročník Malevil Winterman Xtreme Trathlon. Z původně přihlášených 50 triatletů z deseti zemí se na start postavilo 36 triatlonistů z 8 zemí světa. Od 3:00 si závodníci měli šanci uložit potřebné věci do depa v Děčíně a ve 3:40 se nalodili na palubu říčního parníku, aby pokořili trasu druhého ročníku extrémního triatlonu Malevil Winterman.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.