Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Nejmladší účastník vyhrál Koutymana

Nejmladší účastník vyhrál Koutymana
foto: Nadace ČEZ

tisková zpráva | 25.09.2016 | přečteno: 2101×

Devatenáctiletý Vojtěch Bednarský ze Šumperka zvládl nejlépe nástrahy extrémního duatlonu Koutyman, který závodníky zavedl až do výšky 1350 metrů k horní nádrži vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně. Zároveň získal Cenu Nadace ČEZ určenou pro nejmladšího účastníka závodu.

„Hrábl jsem si až na dno. Žádný podobný závod v Česku není, jsou tady extrémní podmínky a zároveň krásná příroda. Nahoře je to nádherný, výhledy na Praděd a další jesenické hrry. I když dneska počasí nevyšlo, moc jsme toho v mlze neviděli. Ale často sem chodím trénovat a mám to tady hodně rád,“ popsal v cíli Vojtěch Bednarský.

Závod v nádherné jesenické krajině v okolí přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně nabízí atraktivní trasy pro horská kola i běh. Účastníci mají jedinečnou příležitost závodit v nadmořské výšce přesahující 1300 metrů, trasa závodu se pyšní převýšením 2620 metrů.

Běžecká část závodu začíná krátkým výběhem z Kouteckého náměstí v nadmořské výšce 560 m. n. m. okolím dolní stanice lanovky, a po členitém běhu v terénu končí rovinatějším úsekem zpět na náměstí areálu. Cyklistická část se rozjíždí po krátké jízdě v terénu dlouhým výjezdem po asfaltové silnici, kolem dolní nádrže až na horní nádrž elektrárny Dlouhé stráně do výšky 1350 m. n. m., potom následuje jízda lehčím terénem kolem celého masivu Mravenečníku. Závěr je ve znamení divácky atraktivního výjezdu sjezdovky, po kterém následuje velmi zajímavý sjezd po lehčích trasách Kouteckého Bikeparku až na náměstí areálu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 25.09.2016 09:49:52

Devatenáctiletý Vojtěch Bednarský ze Šumperka zvládl nejlépe nástrahy extrémního duatlonu Koutyman, který závodníky zavedl až do výšky 1350 metrů k horní nádrži vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně. Zároveň získal Cenu Nadace ČEZ určenou pro nejmladšího účastníka závodu
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.