Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kam na závěr sezony? Vybíráme čtyři top závody v srpnu

Kam na závěr sezony? Vybíráme čtyři top závody v srpnu
foto: Valachy Man

Aneta Grabmüllerová | 30.07.2016 | přečteno: 4222×

Následující měsíc bývá pro mnohé triatlonisty vyvrcholením sezony. Hlavní sportovní událostí bude olympiáda v Rio de Janeiru, kde budeme držet palce Vendule Frintové. Evropská špička bude k vidění na konci srpna v Karlových Varech při Premium Evropském poháru. Pokud si však chcete užít triatlon nejen jako fanoušci, zde je náš výběr akcí, které byste si určitě neměli nechat ujít.

Valachy Man

Hned z kraje měsíce, první srpnový pátek, se uskuteční jeden z největších triatlonů na českém území. Na úplný východ České republiky zamíří stovky triatlonistů. Závod je určen pro širokou veřejnost, ale každoročně se zde představí i ti nejlepší čeští triatlonisté jako Honza Čelůstka, Petr Vabroušek nebo Martin Krňávek. Startuje se v místním koupališti Balaton v Novém Hrozenkově a to intervalově. Na horském kole se stoupá na okolní kopce a na závodníky čeká opravdu výživná trať. Zchladit se můžete na trati běhu při brodění potoka. Závod nabízí dvě různé distance; dlouhou, náročnější trasu a tradiční krátkou pro amatéry. Závod lze též absolvovat štafetově. Přihlašovat se lze na www.valachytour.cz do 2. srpna, ale kapacita závodu je omezena, tak si pospěšte!

City Triathlon Karlovy Vary

Do Karlových Varů se každoročně sjíždí evropská elita. Trať láká závodníky nejen svou náročností, ale především atraktivním prostředím lázeňského města. V sobotu 27. srpna ráno startuje elita mužů a v neděli pak ženy. Pokud vás láká vyzkoušet si zazávodit na stejné trati, máte možnost v sobotu odpoledne. Open závod pro veřejnost se odehraje na tratích 0,7 km plavání, 20 km cyklistiky centrem města a závěrečných 5 km běhu po lázeňské promenádě. Závod je též součástí Českého poháru juniorů a dorostu. Více informací naleznete na www.citytriathlon.cz.

Triatlon Lipno

Součástí Olympijského parku Rio-Lipno 2016 bude i Český pohár dospělých a Mistrovství České republiky juniorů, dorostu a žactva. Závod se uskuteční ve stejný den jako olympijský závod žen v Riu – 20. srpna v Přední Výtoni a těšit se lze především na velice náročnou cyklistickou trať. Propozice jsou k dispozici na www.czechtriseries.cz.

Víkend s triatlonem Zliv

Příjemným zakončením triatlonové sezony bývá každoročně víkendový trojboj ve Zlivi. V pátek 26. srpna se závodí na tratích super sprintu 0,2 km plavání, 5 km silniční cyklistiky a 1 km běhu. Hlavní závod pak proběhne v sobotu na olympijských distancích (1,5 – 40 – 10) a v neděli závod týmů. Všechny tři závody probíhají v okolí rybníku Mydlák, kde se lze ubytovat v kempu. Závod je součástí Jihočeského poháru v triatlonu a panuje zde vždy velice přátelská, rodinná atmosféra. Více informací najdete na stránkách www.triatlon-jih.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Aneta.Grab žena 21.07.2016 22:06:20

Následující měsíc bývá pro mnohé triatlonisty vyvrcholením sezony. Hlavní sportovní událostí bude olympiáda v Rio de Janeiru, kde budeme držet palce Vendule Frintové. Evropská špička bude k vidění na konci srpna v Karlových Varech při Premium Evropském poháru. Pokud si však chcete užít triatlon nejen jako fanoušci, zde je náš výběr akcí, které byste si určitě neměli nechat ujít.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.