Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Sportovní letní sezónu zahájí Terénní triatlon v Hostivaři

Sportovní letní sezónu zahájí Terénní triatlon v Hostivaři
foto: H-triatlon

tisková zpráva | 04.06.2015 | přečteno: 2299×

28. června se uskuteční první triatlonový závod ze seriálu H-Triatlon TOUR 2015, který byl odstartován v dubnu běžeckým krosem v přírodní rezervaci Skalka. Účastníci mají jedinečnou možnost strávit první prázdninový víkend v příjemném prostředí hostivařského areálu, kde se Terénní triatlon koná již potřetí

Pro závodníky je připraven bohatý sportovní i doprovodný program. Letošní ročník bude moderovat Stanislav Bartůšek, skvělý komentátor České televize.

Harmonogram závodu:

8:30 Otevření startovní kanceláře

9:15 start závodu dětí do 3 let běh 300 m

9:20 start závodu dětí 4 – 6 let běh 300 m + kolo 300 m

9:30 start závodu dětí 7 – 11 let běh 1 km + kolo 1 km

9:45 start závodu dětí 12 – 15 let běh 2 km + kolo 2 km

10:00 start SPORT plavání 800 m + kolo 24,5 km +běh 10,5 km

10:15 start KLASIK plavání 400 m + kolo 17,5 km + běh 7,5 km

10:30 start HOBBY plavání 400 m + kolo 10,5 km + běh 4,5 km

13:30 slavnostní vyhlášení výsledků

13:30 zakončení akce

Sdružení H-Triatlon navazuje na předchozí dva úspěšné ročníky a také letos se Terénní triatlon, který proběhne 28. června, koná v rámci H-Triatlon TOUR. Ta zahrnuje celkem tři pražské závody a závěrečný Houmrův triatlon v Jiříkově. Novinkou letošní H-Triatlon TOUR 2015 je možnost sbírat body za umístění v jednotlivých závodech a na webových stránkách sledovat průběžné pořadí závodníků. Soutěžící s nejvyšším počtem bodů po zakončení H-Triatlon TOUR 2015 získá hlavní cenu, kterou je FullHD LED TV od firmy LG s úhlopříčkou 123 cm. Patronem H-Triatlon TOUR je Tomáš Mika, mistr České republiky v dlouhém triatlonu.

Účastníci Terénního triatlonu si mohou vybírat z několika kategorií délky a obtížnosti trati. Závod je určen jak pro dospělé, tak pro děti, které mají při včasné registraci startovné zdarma. Letošního Terénního triatlonu se zúčastní závodníci z více než pěti zemí. Na startu se objeví také Ondřej Teplý, skvělý triatlonista a mnoho dalších sportovců i začátečníků.

„Velmi nás těší zájem o sportovní aktivity pořádané naším sdružením, který stále narůstá,“ říká Vladimír Dykast, ředitel H-Triatlonu, a dodává: „Konec školního roku je skvělou příležitostí pro zapojení celé rodiny. I proto věříme, že se akce vydaří.“

Startovné pro jednotlivce činí 300 – 500 Kč, v závislosti na rychlosti registrace. Závodníci mají k dispozici: energetický balíček, čipové měření času včetně zapůjčeného čipu, občerstvovací stanici na běžecké části závodu, drobné občerstvení v cíli závodu, elektronický certifikát s výsledkem, finisherskou medaili a další služby.

Připraven je také bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Návštěvníci si mohou například vyzkoušet pohled na svět skrz alkobrýle, děti si užijí den se skákacím hradem, malováním na obličej a řadou soutěží.

Letošní výtěžek ze startovného a prodeje triček „Tělo musíme překvapit“ pomůže konkrétnímu hendikepovanému sportovci – plavci Tomáši Hlavinkovi, který je na vozíku od svých osmi let. Letos se chystá i na Mistrovství světa do Glasgow, kde bude usilovat o splnění limitů na Paralympiádu v Rio de Janeiru. Na posledním Mistrovství světa v Montrealu v roce 2013 se Tomáš umístil na pátém místě. Nákupem trička lidé podpoří Tomáše Hlavinku v jeho cestě na Mistrovství světa pro tělesně postižené.

Více informací na Facebooku. On-line registrace probíhá" zde":http://www.htriatlon.cz/.

Pořadatelem akce je sdružení H-Triatlon o. s. ve spolupráci s partnery a městskou částí Praha 15. Akce se koná pod záštitou Hany Novákové, radní hlavního města Prahy, a Jitky Kolářové, zástupkyní starosty MČ Praha 15.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 04.06.2015 10:56:05

28. června se uskuteční první triatlonový závod ze seriálu H-Triatlon TOUR 2015, který byl odstartován v dubnu běžeckým krosem v přírodní rezervaci Skalka. Účastníci mají jedinečnou možnost strávit první prázdninový víkend v příjemném prostředí hostivařského areálu, kde se Terénní triatlon koná již potřetí
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.