Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Fantastická Zimovjanová je mistryní Evropy v aquatlonu

Fantastická Zimovjanová je mistryní Evropy v aquatlonu
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 01.06.2014 | přečteno: 2551×

V sobotu se v německém Kolíně nad Rýnem po tříleté pauze opět konalo mistrovství Evropy v aquatlonu a jedno z hlavních slov tam měli čeští reprezentanti. Tereza Zimovjanová nedala nikomu šanci a stala se evropskou šampionkou, Jiří Kalus ovládl svou kategorii do 23 let.

V Kolíně se představilo hned pět českých reprezentantů: V kategorii juniorů Vojtěch Sommer, v kategorii do 23 let Jiří Kalus a Jakub Powada, v kategorii žen pak Tereza Zimovjanová a Eva Potůčková.

Závod se skládal z kilometr dlouhého plavání v Rýnu, po kterém následoval pětikilometrový běh. Zimovjanová nedala žádné ze soupeřek šanci a stala se evropskou aquatlonovou šampionkou. Navíc navázala na svůj triumf z minulého týdne, kdy ovládla triatlonový závod Evropského poháru juniorů v Brně.

Křehká kráska Zimovjanová, která je věkem stále juniorka, se do Rýna vrhla uprostřed startovního pole a během prvního úseku k bójce se propracovala na čelo závodu. Vodu opouštěla na 2. místě s náskokem několika vteřin na další soupeřky. Díky bleskovému depu vyrážela na běh již na špici závodu a každým metrem svůj náskok pomalu zvyšovala. Z ostatních závodnic jejímu tempu stačila pouze Britka Hannah Kitchenová, která ji na třetím kilometru doběhla. Následoval 1,5 kilometru bok po boku a závěrečný 500m sprint. V tom se Tereza neztratila, zkušeně si udělala na Kitchenovou náskok už před závěrečnou zatáčkou a cílová rovinka patřila jen jí.

„Je úchvatné sledovat Terezu při všech jejích závodech. I přesto, že se speciálnímu triatlonovému tréninku věnuje okrajově přibližně jeden rok, je schopná bojovat s těmi nejlepšími a to nejen juniorkami. Chce pokaždé zvítězit, ať se na start postaví kdokoli, bojuje do úplného konce. Pokud bude ona sama chtít a ČTA jí k tomu pomůže vytvořit odpovídající podmínky, mohl by český triatlon vyšlechtit po delší době zase jeden velký triatlonový diamant typu Venduly Frintové,“ komentovala výkon Zimovjanové závodnice, reprezentační koordinátorka a v neposlední řadě vedoucí výpravy Eva Potůčková.

Ta obsadila 11. místo, protože se v běhu potýkala s křečemi ve stehnech, což ji znemožnilo předvést optimální výkon.

Zlatým vítězství skončila pro českou výpravu i kategorie do 23 let. V té nenašel přemožitele Jiří Kalus a stal se aquatlonovým mistrem Evropy do 23 let. Skvěle mu vyšlo plavání a parádně si vedl i v běhu. Stříbro získal Rus Maxim Subbotin, bronz další Rus Vjačeslav Pimenov. Jakub Powada měl nejlepší plavání ze všech závodníků, ale poté předvedl průměrný běh a jeho výkon stačil na 7. místo v kategorii do 23 let.

Mezi juniory bojoval Vojtěch Sommer, ale stejně jako Potůčková se potýkal s křečemi ve stehnech a obsadil ve své kategorii 7. místo.

Výsledky: ME v aquatlonu, Kolín nad Rýnem, Německo

Ženy:

1. Tereza Zimovjanová (ČR) 00:31:43, 2. Hannah Kitchenová (Brit) 00:31:48, 3. Magdalena Mielniková (Pol) 00:32:19, …, 11. Eva Potůčová (ČR) 00:34:26.

K23 – Muži:

1. Jiří Kalus (ČR) 00:29:24, 2. Maxim Subbotin (Rus) 00:29:45, 3. Vjačeslav Pimenov (Rus) 00:29:45, …, 7. Jakub Powada (ČR) 00:31:33.

Junioři:

1. Jacek Krawczyk (Pol) 00:29:46, 2. Michał Oliwa (Pol) 00:29:48, 3. Milan Tomin (Srb) 00:30:11, …, 7. Vojtěch Sommer (ČR) 00:32:16.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 01.06.2014 13:14:37

V sobotu se v německém Kolíně nad Rýnem po tříleté pouze opět konalo mistrovství Evropy v aquatlonu a jedno z hlavních slov tam měli čeští reprezentanti. Tereza Zimovjanová nedala nikomu šanci a stala se evropskou šampionkou, Jiří Kalus ovládl svou kategorii do 23 let.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.