Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Aquatlonu v Jablonci kralovali Zimovjanová a Debnar

Aquatlonu v Jablonci kralovali Zimovjanová a Debnar
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 19.04.2014 | přečteno: 3274×

Tereza Zimovjanová z SK OMT Pardubice a Martin Debnar z Ekol Elite vyhráli v Jablonci nad Nisou sobotní závod s názvem Skupina ČEZ Český pohár v aquatlonu, který byl čtvrtým dílem Českého poháru.

Martin Debnar zaznamenal druhý triumf v seriálu a díky tomu se posunul do čela celkového hodnocení. „To je parádní. Ale radost mám samozřejmě z předvedeného výkonu, především v běhu,“ uvedl vítěz Debnar. Po 400 metrech plavání ztrácel na prvního Jakuba Powadu 22 sekund. Do pětikilometrového běhu s hromadným startem tak vyrážel s jasnou taktikou. „Co nejrychleji roztrhat pole a pokusit se co nejdříve nastoupit a zkusit soupeřům utéct,“ popisoval taktiku.

Jak řekl, tak udělal. Po 600 metrech nastoupil a uháněl do cíle. „Až jsem byl překvapený, že nikdo nezareagoval a nechali mě odběhnout. Pak už jsem si jen díky trenérovi hlídal náskok,“ doplnil Debnar. Výhodu měl v tom, že se závod běžel na atletickém oválu, takže na rozdíl od přespolního či silničního běhu měl přesný přehled o soupeřích. „Ano, to mi trochu pomohlo,“ uzavřel Debnar.

Mezi ženami rozhodla o svém triumfu Tereza Zimovjanová již v plavání. Využila toho, že je plavkyně-specialistka a vytvořila si takový náskok, který už v běhu udržela. „Ale přiznám, že běhu jsem se bála. Vím, že to není moje silná stránka. O to víc jsem ráda, že to dopadlo a vyhrála jsem,“ radovala se v cíli vítězka.

I ona musela na oválu bojovat se silným studeným větrem. „Překvapivě jsem to zvládala. Ale když to skutečně fouklo, bylo to hodně nepříjemné a ubíralo to sil,“ popsala Zimovjanová. Cestu k vítězství jí otevřela neúčast obhájkyně loňského prvenství a reprezentantky Petry Kuříkové, která startuje v Brazílii na akademickém mistrovství světa.

Výsledky: Skupina ČEZ ČP v aquatlonu Jablonec nad Nisou 2014, 4. díl ČP

Muži:

Martin Debnar (EKOL ELITE TT) 20:14.53, 2. Jiří Kalus (EKOL ELITE TT) 20:27.74, 3. Jakub Powada (JulboWay) 20:28.73, 4. Vojtěch Sommer (SK Slavia Praha) 21:38,2, 5. Lukáš Novák (TJ BIŽU JBC) 21:44,6.

Ženy:

1. Terza Zimovjanová (SK OMT Pardubice) 23:38,9, Eva Trčková (EKOL TEAM TT) 24:40,2, 3. Simona Šimůnková (TriSK ČB) 25:52, 4. Gabriela Chudárková (TITAN SC) 26:18,8, 5. Tereza Skuhrová (OT SK SPORTPRESTIŽ) 26:40,2.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 19.04.2014 21:32:33

Tereza Zimovjanová z SK OMT Pardubice a Martin Debnar z Ekol Elite vyhráli v Jablonci nad Nisou sobotní závod s názvem Skupina ČEZ Český pohár v aquatlonu, který byl čtvrtým dílem Českého poháru.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.