Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Expedice Brasilia aneb generálka na Rio

Expedice Brasilia aneb generálka na Rio
foto: archív Petry Kuříkové

Petra Kuříková | 12.04.2014 | přečteno: 2402×

Ani se mi nechce věřit, jak to všechno rychle uteklo. Akademické mistrovství světa v triatlonu se koná vždy jednou za dva roky. Naši předešlou výpravu do Taipei bych hodnotila jako úspěšnou – Lukáš Kočař bral bronz, já jsem obsadila páté místo.

Letošní „akádo“ měl hostit novozélandský Wellington. Vše výborně zapadalo do termínové listiny a plánovalo se, že v Austrálii a na Novém Zélandu objedeme i další dva závody, když už budeme cestovat tak daleko. Nicméně osud to chtěl jinak a těšně před objednáním letenek na Zéland bylo mistrovství přesunuto na úplně jiný kontinent, do Brazílie.

Osobně si myslím, že všechny věci se dějí pro něco. Závod se bude odehrávat ve městě Brasilia, které se nachází ve stejném časovém pásmu jako budoucí dějiště OH 2016 Rio. Mnozí by nám tuto zkušenost mohli závidět. Brasilia leží na náhorní plošině v Centrální brazilské vysočině v oblasti, kde pramení řeka Tocantins. Nachází se v průměrné nadmořské výšce 1 172 metrů. Velikonoce se zde slaví ve velkém stylu karnevalu, takže se máme na co těšit!

Naše výprava čítá devět členů: závodníci Lukáš Kočař, Tomáš Řenč, Petr Šlajs, Tomáš Kabrhel, Aneta Grabmüllerová, Barbora Hlaváčová, Petra Kuříková a jako vedoucí Josef Horčic s Lenkou Kovářovou. Odlétáme v pátek a na start závodu se postavíme již v neděli 20. dubna. Tím však naše expedice nekončí. Přesouváme se do Peru, kde si zazávodíme v rámci pan-amerického poháru v Limě.

Držte nám prosím palce a už teď se těším, až vám budu moci o našem jihoamerickém dobrodružství vyprávět.

Peťule Kuříková, www.petrakurikova.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

petrakurikova žena 12.04.2014 19:03:04

Ani se mi nechce věřit, jak to všechno rychle uteklo. Akademické mistroství světa v triatlonu se koná vždy jednou za dva roky. Naši předešlou výpravu do Taipei bych hodnotila jako úspěšnou – Lukáš Kočař bral bronz, já jsem obsadila páté místo.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.