Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Staňte se členem reprezentační štafety na ME v Kitzbühelu

Staňte se členem reprezentační štafety na ME v Kitzbühelu
foto: Petr Lhota

Česká triatlonová asociace | 01.04.2014 | přečteno: 2159×

Zní to skoro až neuvěřitelně, ale Česká triatlonová asociace přišla se zajímavou nabídkou, která se týká červnového mistrovství Evropy v triatlonu. „Chceme umožnit doslova komukoli, stát se členem reprezentační štafety v soutěži týmů,“ vysvětluje stručně manažer reprezentace Josef Rajtr.

Pane Rajtře, to zní skoro až jako vtip, že se kdokoliv může stát členem reprezentační štafety pro ME. Řekněte nám k tomu něco?

Ano, na první pohled to může působit jako vtip, ale tato nabídka je míněna naprosto vážně. Do závodu týmů v kategorii Elite na červnovém ME v Kitzbühelu se může nominovat opravdu kdokoli! Nejsou stanovena žádná omezení ani nominační kličky. Zkrátka kdo podá v nominačním závodě nejlepší výkon, ten pojede na ME jako plnohodnotný člen reprezentační štafety. Česká republika postaví do závodu dvě štafety, přičemž dvě ženy a dva muži jsou již nominovaní ČTA na základě dosavadní výkonnosti. Pokud nedojde k nějakým nepředvídatelným událostem, měli by to být Frintová, Kuříková, Švarc a Čelůstka. K nim se přidají další dvě ženy a dva muži, kteří si svou účast vybojují v nominačních závodech.

Mluvíte o nominačních závodech. Jaké to budou? A jak budou vybráni ti, kteří se pak podívají do Kitzbühelu?

Nominační závody jsou dva. Závod EP Prestigio City Triathlon Bratislava (18.5.2014) a závod Českého poháru v olympijském triatlonu Ekol Supersprestige Brno (24.5.2014). Nominační klíč je velice jednoduchý a jasný. „The Winner Takes It All“ – vítězka a vítěz každého z nominačních závodů se stanou členy reprezentační štafety! Pokud bude vítěz v obou případech stejný, bude nominován závodník s menším odstupem za vítězem z obou závodů. Samozřejmě, do tohoto pořadí se nezapočítávají již nominovaní výše zmínění závodníci. Takže dveře jsou opravdu otevřené každému a já bych chtěl tímto vyzvat všechny závodníky, aby se o tuto možnost přijeli na oba nominační závody „poprat“!

ME v Kitzbühelu je na programu v červnu. Prozraďte nám, s kým jako manažer předběžně počítáte pro individuální závody i pro závody štafet?

O nominovaných závodnících pro závod štafet jsem již mluvil. V individuálních závodech mužů a žen v kategorii Elite jsou předem nominováni Frintová, Čelůstka a Švarc, další mohou být nominováni na základě plnění nominačních kritérií, která jsou přesně formulována a prezentována na webových stránkách ČTA. Věřím, že odpovídající výkonnost opravňující ke startu v elitní kategorii prokážou i nadějní závodníci kategorie K23 Petra Kuříková a Lukáš Kočař. Vlastní závod ME mají v Kitzbühelu i junioři, takže doufám, že se nám podaří představit i několik nadějí pro budoucnost českého triatlonu. Vzhledem k tomu, že letošní ME máme doslova „za humny“, chtěli bychom tam vyrazit v co nejpočetnější sestavě. A byl bych rád, kdyby se k nám v hojném počtu přidali i závodníci kategorií Age group. Již nyní se mohou všichni zájemci o start na letošním ME hlásit na stránkách www.czechtriseries.cz. Budeme se snažit připravit všem závodníkům kvalitní zázemí a podporu, aby si mohli užít fantastickou atmosféru takto významného závodu a podat co nejkvalitnější výkony.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 07.04.2014 11:35:42

Zní to skoro až neuvěřitelně, ale Česká triatlonová asociace přišla se zajímavou nabídkou, která se týká červnového mistrovství Evropy v triatlonu. „Chceme umožnit doslova komukoli, stát se členem reprezentační štafety v soutěži týmů,“ vysvětluje stručně manažer reprezentace Josef Rajtr.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.