Poděkování
Amadeo
16.05.2011 15:41:56
Dobrý den, 1.5.2011 jsem přestal kouřit a přemýšlel jsem o nějaké náhradní činnosti, kterou bych zaměstnal mozek a odvedl tak pozornost od absence nikotinu. Tento web byl jedním z faktorů, které mě přivedly k nápadu místo kouření začít běhat. Četl jsem pozorně zejména články pro začátečníky a možná i díky nim se mi podařilo začít víceméně bez problémů. Prvních 10 dní mě po doběhnutí neskutečně bolely holeně, ale od konce minulého týdne se to zlepšilo. Zatím běhám 5–10 minutové úseky prokládané 2 minutami chůze (v současné době cca 5 – 7 km, 4× – 5× týdně). Běh mě začal velice bavit a doufám, že u něj vydržím a budu se stále zlepšovat. Na podzim bych se rád zúčastnil nějakého kratšího závodu. Ne že bych měl nějaké ambice na umístění, ale čistě jen tak pro dobrý pocit. Přemýšlel jsem i o Velké Kunratické. Nemáte s ní někdo zkušenosti? Je reálné abych po půl roce zvládnul tuto trať uběhnout pod 30 minut? Díky moc redakci a všem, kteří přispíváte svými radami a názory. Hlavně díky Vám mají takovéto portály smysl.
Liberec
Rybka77
16.05.2011 16:13:31
>>
Amadeo, 16. 05. 2011 15:41:56
To je krásné čtení, když někdo vymění kouření za běh! držím ti palce!!
LemonaidLucy
16.05.2011 16:27:31
>> Amadeo, 16. 05. 2011 15:41:56
Ahoj, gratuluju k rozhodnuti prestat kourit a zacit behat!
S VK moc neporadim. Ja ji sice loni bezela (po 2 mesicich behani), ale jen tu kratkou zenskou trat. Nijak specialne jsem netrenovala, ani kopce, sla jsem tam jen pro zabavu. Uvodni krpal me docela prekvapil:-) Zabehla jsem to nakonec nejak tesne pod 8 minut (je to tusim 1,3 km). Letos chci zkusit ten Hradek. Podle me bys mel uplne v pohode zvladnout natrenovat pod 30 minut, ale az se trosku rozbehas, tak bys mel zaradit nejaky trenink kopecku.
pam65
16.05.2011 16:33:42
Pěkné, ať to vydrží. K závodům toto: začínám s místními. Nemusí to být nic okázalého, jde o to si to vyzkoušet. Bude toho spousta kousek od domu, startovné zdarma či za pár korun. On ten závod není jen běh. Není s tím tolik starostí, poznáš místní partu atd.
RoobertG
16.05.2011 17:01:45
taky jsem tak začínal pred 3 lety. Z 15 cigaret na 0 jsem se dostal do
2 týdnů. Zpočátku jsem měl trasu 3 km po 3 měsících navyšoval na
6 a od řijna už 10 km. Následující rok pak už půlmaratony. Důležitá
je také regenerace mezi 2 běhy (den volna, relax) a vydržet v pohybu
souvisle po celou dobu, optimálně 45 min minnimum. Doporučuji pročíst
některou z knížek o běhu a teoreticky zvládnout základy a pak
zkouset.
Zavody byc nechal na pristi rok, zejmena kunraticka je celkem zaber.
Praha 4
Zdeněk68
16.05.2011 21:09:34
Ahoj Marku, chápu tě, že jako místní chceš běžet VK. Již jsem to dvakrát zkusil a můžu ti říci, že 10km po rovině je snažší. Ta trať je trochu záludná prudkými kopci, kde stuhnou nohy a obtížně se to rozbíhá, myslím si, že pod 30 minut by jsi to měl v pohodě dát, vidím to cca kolem 20min (podle toho co natrénuješ).
Zkus pro začátek něco snažšího – v Braníku u Vltavy se běhá myslím každý měsíc 5km, více najdeš v termínovce, nebo jiné běhy na Praze 4.
PS: hlavně to nevzdej a vydrž ![]()
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.