5 nebo 10?
rudo
14.10.2010 21:48:40
ciste z fyziologickeho hladiska clovek vlastne jest nepotrebuje.
jedlo je viacmenej emocionalna cinnost a sucast zabavy
Brno
Petr Kaňovský
14.10.2010 22:05:27
>> rudo, 14. 10. 2010 21:48:40
A co zákon zachování energie? Kromě toho, proč zvířata jíst potřebují, aniž by to měla za emocionální činnost a součást zábavy, a člověk ne?
Bílovice-Lutotín
katkaty
14.10.2010 22:08:25
>> rudo, 14. 10. 2010 21:48:40
To je zajimave, ale ja s tim nesouhlasim. Musis jist aby jsi vlastne zil :)
Jinak samo vim, ze jde hlavne o jidelnicek, ten se snazim dodrzovat. Jen
jsem se musela smat tomu clanku on tam nic moc o jidle nepise ![]()
Praha
mapo
14.10.2010 22:51:51
>> rudo, 14. 10. 2010 21:48:40 to je
pěkný rudo, to si schovám jako citát
(já ty pluska a mínuska
nedávám…ale jako že plusko pro Tebe)
rudo
14.10.2010 23:37:36
>> katkaty, 14. 10. 2010 22:08:25
""Musis jist aby jsi vlastne zil ""
naozaj, viem ze si to takmer kazdy mysli. lenze bolo mnohokrat dokazane inac.
Napriklad Pavel z Prahy to dokazuje kazdy rok, ked pri vyse 100 dnovych hladovkach nabehne na iny energeticky rezim,
je tiez mnoho ludi kade tade po svete, co napriklad nejedli a nepili uz dlhe desatrocia a boli pozorovany pocas dlhych mesiacov lekarmi, boli zavrety vnemocniciach pod prisnym dohladom aby sa vylucili akekolvek podvody.
Takze v tvojom vyroku to slovo : MUSIS, nie je pravda,
spravne je vyraz : MOZES.
Bílovice-Lutotín
katkaty
14.10.2010 23:42:08
>> rudo, 14. 10. 2010 23:37:36
Ok ok
ja radsi budu
jist aspon 6× denne;-) Jinak jsem o tom samo slysela, ze jsou takovi lide, ale
tak nejak tomu neverim. Nebo spis jsem o tom nejak dale neuvazovala a asi bych
uverila, kdybych to videla. Ale ty jis ne? ![]()
rudo
14.10.2010 23:54:48
>> kanovsky, 14. 10. 2010 22:05:27
""A co zákon zachování energie? Kromě toho, proč zvířata jíst potřebují, aniž by to měla za emocionální činnost a součást zábavy, a člověk ne? ""
dobre otazky.
zakon zachovania energie plati samozrjeme dolezita je kvalita energie a jej rozne formy.
najnizzsia fornma energie je kaloricka – tepelna ktoru clovek pouziva prijmom tej najprimitivnejsej formy v podobe cukrov a komplexnym carbs, skrobov. Clovek ma telesne procesy ktorymi je schopny premenit energiu z cukrov na energiu pozuitelnu v tele ale ma to rozne skodlive nasledky a same osobe energia z cukrov nestaci dlhodobo mozme dalej hovorit o energii z proteinov a tukov samozrejme. ale t je stale len varianta energie zo stravy, teda energie chemickej, kde chemicke procesy su nutne na spracovabnie za trvaleho vzniku chemickeho odpadu v tele…
ak je clovek trvale zavisly na energii zo stravy tak nutne pozuiva processy na skladovanie tejto energie na horsie casy.
Energia je napriklad aj vo forme elektrickej a forme EM ziarenia, svetlo je tiez energia. Clovek ma schopnost (aj ked vacsina ma tu schopnost tak potlacenu ze nie je jednoduche ju zacat vyuzivat plnohonotne) prijimat energiu svetla, EM ziarenia atd, vsetky bunky su na to prisposobene.
Clovek bezne pozuiva tuto formu energie na komunikaciu so svetom s prirodou a tiez pri kontakte so zvieratmi a medzi ludmi vzajomne, mnohi si to vask neuvedomuju a stale potrebuju pozuivat komunikaci slovnu ci pisomnu.
rastliny napriklad pouzivaju energiu slnaka – teda svetlo, EM ziarenie a zo zeme vytahuju len minerali, rastliny nepotrebuju cukor ani tuk.
Zvierata – zvierata su na nizsej urovni ako clovek a su zavisle na enrgii cez potravu a pri studiu tychto zavislosti a rozdielov sa z uplneho ineho hladiska ukaze neudrzatelnost evolucnej teorie.
Ked zviera je rastlinnu potravu tak v podstate len konzumuje energiu svetla, ktoru rastlina pre zviera uz predtravila do formy ktoru zviera dokaze vyuzit – do skrobov, cellulozy, rastlinnych bielkovin a tukov, zviera dalej z toho vyrobi bielkoviny a tuky zivocisne a tak umozni inym zvieratam sa zivit touto dalej zmenenou energetickou formou…
cloevek potom bezne kombonuje svoj prisun ci uz cez rastliny a v dalej zmenejnej forme cez bielkoviny a tuky zivocisne
ale je to zbytocna obkluka ako sa dostat ku energii svetla a ako som uz spomenul vyzaduje skladovaci mechanizmus a skladovacie priestory vo formu tuku a nadvahy a ma vedlajsie nezelane ucinky, produckcie odpadovych latok, velmi urychlene opotrebenie a starnutie, nizsiu energeticku vykonnost a velmi utlmene schopnosti v roznych oblastiach
rudo
14.10.2010 23:55:56
>> katkaty, 14. 10. 2010 23:42:08
zatial ano (ale nie vzdy), ale velmi inak ako bezna populacia
Bílovice-Lutotín
katkaty
15.10.2010 13:06:40
>> rudo, 14. 10. 2010 23:55:56
Teda s tebou je tezko se hadat, kdyz nevis jak chutna treba vepro, knedlo
zelo a nebo boruvkovy kolac
Ale ne, samo, ze si delam srandu. Ja uz jsem tyhle jidla taky pekne
dlouho nejedla
Proste
priznavam, ze o tomhle moc nevim. Ale stejne bych nechtela nejist ![]()
Praha|Dresden
dees
15.10.2010 15:45:51
>> rudo, 14. 10. 2010 23:54:48
Jakkoli nektere Tve prispevky povazuji za prinosne, nad jinymi mi zustava
rozum stat. Samozrejme, ze nektere kdysi vseobecne uznavane pravdy byly
s pokrokem lidskeho poznani prekonany – treba uz vime, ze Zeme neni placka a
ze se toci… Nicmene jako biolog s nekterymi z vyse uvedenych faktu proste
nemuzu souhlasit (je to zajimava smes pravd a blbosti). Spolehnout se na
z vnejsku dodanou energii je podobne jako lecit diabetes 1. typu motlitbami
… (mozna si vzpomenete na pripad, ktery se stal pred nedavnem v USA).
Nastesti pochybuji, ze nekdo ze zde diskutujicich se zacne timto doporucenim
ridit a prestane jist. ![]()
rudo
15.10.2010 23:37:00
>> dees, 15. 10. 2010 15:45:51
za prve som nikomu nic neodporucal, to si kde vyhrabala ? za druhe si biolog, takze tazko mozes chapat suvislosti. najprv musis byt fyzik a az potom sa pozriet na biologiu, potom by si to videla uplne inac. ty liecis modlitbami vsetko okrem diabetes ?
Čelákovice
Láďa S.
16.10.2010 12:16:04
>> rudo, 15. 10. 2010 23:37:00
Rudo, uz zase z tebe slysim Zvonici cedry Ruska, ale tvuj antimaterialisticky postoj tu vyzniva stejne militatnim tonem (ci spise vice) jako pro tebe nesmyslne argumenty racionalni a vedecke; promin ze to tak reknu, ale ty se ve svych tvrzenich opiras o viru ne argumenty; kdyz je tebou uprednostnovane ziskavane energie tak jednoduche a lepsi nez bezny zpusob, proc tedy jis (i kdyz „jinak nez ostatni“)? A proc ma tedy clovek slozitou travici soustavu, zabirajici nemalou cast tela? Na ozdobu? … tady uz chybi jen krucek k Astaru Seranovi a Vesmirnym lidem
musim si to zeditovat: kdyz se podivam na tema vlakna, jsem uplne mimo misu
(nejen ja), takze k veci: nejdriv 5 a pozdeji 10 ![]()
Bílovice-Lutotín
katkaty
16.10.2010 13:13:00
>> Láďa S., 16. 10. 2010 12:16:04
Dekuji Lado
pekne
jsi to napsal, halvne ten konec;-) Tak ja jdu zitra do 5 ( teda mozna to bude 6)
a priste treba 10;-) A vcera jsem bezela a tlacila jsem tep pod 140 sice jsem
bezela jak snek a hodne sla, ale dala jsem 6km a klidne bych si dala jeste,
takze jsem poslechla rady8-)
rudo
18.10.2010 08:06:50
>> Láďa S., 16. 10. 2010 12:16:04
Lada preco povazujes EM vlnenie za nieco antimaterialisticke a preco povazujes svetlo za antimaterialisticke ?
Je to obycajna fyzika.
Treba si uvedomit ze kazdy jeden clovek, bezohladu ci chce alebo nechce alebo o tom nieco vie alebo nevie, cerpa energiu zo slnka, zo svetla a v kazdom okamihu komunikuje s vonkajsimi EM frekvenciami.
To ze banici dokazali prezit v podzemi 70 dni je sice pekny rekord ale bolo to len prezitie, ktovie ako dlho by sa to dalo potme vydrzat. Drviva vacsina ludi ide na vsetky pohony a berie energiu vsetkymi sposobmi ale nema vsetky sposoby efektivne rozvinute.
Preco ja nejdem len na svetlo ?
Lado myslis ze prechod je tak jednoduchy ze hocikto si len nieco da ako zavazok a hop uz to fici ?.
Ja som v prechodnej faze kde najprv musim odstranit vsetky dosledky minulej stravovacej strategie a doplnat vsetky chybajuce minerali. je to na dobrej ceste..
Ze preco ma clovek zlozitu traviacu sustavu ako a preco zacal jest atd, je to trosku zlozita tema a nepacila by sa ti.
Lado vsimni si jeden zakladny diskusny paradox : podla starej biologicko medicinskej teorie clovek musi jest, kalorie, cukry tuky bilekoviny atd, dokoca sa pocitaju kalorie zo stravy a kalorie vydane pohybom atd a vsetci sa tvaria ze to je naozaj kompletna pravda a jedine mozne riesenie a vysvetlenie. ked sa vyskytnu pripady ktore to kompletne popru, tak miesto toho aby sa povedalo : no dobre stara teoria teda padla kedze vylucuju zivot takychto jedincov, hladajme nove vysvetlenie…
tak sa vsetci drzia starej teorie zubami nechtami a utocia na tych co nove nezodpovedajuce fakty predlozia.
Staci jeden jediny clovek co nejedol cely rok a nestratil ziadnu vahu
a tych ludi je velmi vela nie jeden a mnohi nejedli dlhe desatrocia.
Vo fyzike je uplne ina kultura – ked mas fyzikalny model teoriu akokolvek staru a doteraz dobre fungujucu – ak sa vyskytne hoci len jeden ukaz ktory tej starej teorie odporuje, teoria sa vyhlasi za neplatnu nedostatocnu, obmedzenu atd a hlada sa nanovo.
Medicina a biologia maju uplnu kulturu, budu zatlkat aj nos medzi ocami
zse
18.10.2010 08:47:57
>> rudo, 18. 10. 2010 08:06:50
rudo – ako dlho si uz v prechodnej faze – lebo ja mam 38 a bojim sa ze uz to nestihnem – ale mozno ani umriet nemusim… Len keby som vedel co vies Ty. Daj nejaky navod
Bílovice-Lutotín
katkaty
18.10.2010 09:46:18
Tak a ja jsem si vcera zabehla muj prvni zavod na 5km. Takze jsem poslechla a
uzila jsem si to dekuji ![]()
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.