Prvni pulmaraton
sedlis
27.04.2017 17:15:55
Zdravim vsechny,rad bych se zeptal na prakticke rady pro muj prvni zavod v zivote:-)nervy pracuji,rozumu je vsude napsano obecne dost a nedele se blizi Beham pro radost asi dva roky,je mi 40,mam 90kg spis svalnate postavy z fitka a boxu tedy nic moc pro delsi behy.Beham 3× tydne 8–12km dle chuti.Posledni 4mesice pravidelne.Rad bych vedel,jak vubec bezet a co si dat pred a v prubehu behu.Nikdy jsem nic nezkousel a tak nevim,zda treba Magneslife mohu preventivne pred,nejaky energy gel pred a dva do kapsy apod..co si dat ke snidani atak..nedelam si iluze o cas,cil je ve zdravi dokoncit a pokud to bude nekde do dvou hodin,tak fajn..10km beham za 48min,ale neumim si predstavit v takovem tempu vydrzet jednou tolik:-)diky
Brno
martinbilik
27.04.2017 21:08:58
>> sedlis, 27. 04. 2017 17:15:55
Ahoj, rozumu je opravdu všude napsáno dost, takže se mi moc nechce
přidávat další
– a
myslím, že u tebe to ani není potřeba. Sportovní minulost máš, něco
naběháno taky a čas na desítku slušný. Takže do neděle bych závod
pustil z hlavy, nanejvýš si ještě trochu zaklusal a jinak dělal všechno
normálně, jak jsi zvyklý. Pořádně se najíst nejpozději 2 hod. před
závodem, nezkoušet nic, co neznáš. Pokud máš zkušenosti s gely, klidně
si vem nějaký před/s sebou, ale není to nutné, podobně s magnéziem.
Vyběhni o něco pomaleji než na desítku, hlídej si zpočátku tempo, ať
nepřepálíš (podle hodinek nebo podle někoho, kdo běží na podobný čas).
Posledních pár kiláků můžeš zrychlit
Přeji hodně štěstí
sedlis
27.04.2017 21:18:29
>> martinbilik, 27. 04. 2017 21:08:58
Diky moc
Prievidza, Slovensko
ttomino1980
27.04.2017 23:08:19
Uz len klusat, zopar roviniek, zavodnit sa, dostatok spat, vhodne sa trocha rozhybat aj pred startom alebo dat pomalší zaciatok
Pred startom prelepit bradavky naplastami a natrieť niecim mastnym kde mozu vzniknúť odreniny- napr pod pazuchou, triesla. Ja natieram kokosakom Sladké sa odporuca až po hodine …ci už gel al nieco sladké z obcerstvovacky No a neprepalit tempo a nedat sa strhnut davom.. Kludne aj 5:30km po 5km mozes mierne pridať, dat na pocity ale myslieť na to koľko ti este ostava do konca a užívať si predbiehanie a doťahovanie tých pred tebou
V zdraví dobehni!
Bratislava
ivan99
28.04.2017 09:45:28
>> martinbilik, 27. 04. 2017 21:08:58
Pokial mas momentalnu vykonost na 10K 48:00 (4:48), tak zavod urcite nechod na rychlejsie tempo ako 5:03 – 1:46:27 ( vypocitane podla VDOT).
Bude ti asi chybat vytrvalost, nakolko si asi nemal ziadny dlhsi beh takže si asi zmierny tempo este podla vlastneho uvazenia.
Ide o to ci si chces „uzit“ alebo si uz aj spravit PB. Napr. ak spomalis o dalsich 10s na km, aj tak sa dostanes pod 1:50. Podla pocitov mozno posl. km pridavat.
sedlis
28.04.2017 11:23:51
>> ivan99, 28. 04. 2017 09:45:28
Diky za nazor..osobak neni treba vylepsovat,protoze zadny neni-nikdy jsem
21km nebezel
Chci ve
zdravi dobehnout,splnit si sen a kdyz to bude pod 2h pak jedine dobre..
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.