Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
DENÍK: Israman nevyšel, po Sardinii mne čeká vrchol jara v Pyrenejích
22.04.2022 | David Jílek

Zrovna sedím v letadle směřujícím z Vídně na Sardinii. Ano, Sardinie bude můj první letošní triatlon. Vlastně druhý, podle toho, jak se to vezme. Israman jsem totiž po osmi a půl hodinách musel vzdát. Na Sardinii se jede závod na tratích polovičního Ironmana. Jede nás osm Čechů, z toho čtyři pojedeme “půlku“, dva olympijský triatlon, jeden poběží druhý den pouze běžecký závod a jeden letí jako doprovod.

Přečteno: 1411× | Komentáře: 0

Kuříková na Arena Games vyhrála rozjížďku, pak byla diskvalifikována za odplivnutí si
10.04.2022 | Česká triatlonová asociace

Nejdříve radost z vítězství, pak zklamání z diskvalifikace kvůli kurióznímu důvodu. Česká triatlonistka Petra Kuříková byla ze závodů Arena Games v Mnichově vyřazena kvůli odplivnutí na zem. V Německu se v sobotu 9. dubna konal nový formát závodů v super sprintu, při kterém se plave v bazénu, jede na cyklistickém trenažéru a běží na pásu.

Přečteno: 931× | Komentáře: 0   
 
Trénujete na první triatlon? Máme pár rad pro tu nejlepší přípravu

Trénujete na první triatlon? Máme pár rad pro tu nejlepší přípravu

07.04.2022 | komerční prezentace

Triatlon je náročný závod skládající se ze tří etap – plavání, jízdy na kole a běhu. Každá z disciplín je náročná sama o sobě, a když se sloučí dohromady, vznikne soutěž jen pro ty nejodvážnější a vytrvalé závodníky. Jak se připravit na nesnadný závod a při tréninku na nic nezapomenout? Přinášíme vám pár cenných rad.

Přečteno: 3678× | Komentáře: 0   
 
Ústecký Cyklozávod Milada v novém, mění trasu 50km MTB závodu

Ústecký Cyklozávod Milada v novém, mění trasu 50km MTB závodu

16.03.2022 | tisková zpráva

První květnovou sobotu proběhne největší cyklistická akce v okolí Ústí nad Labem, která je součástí populárního seriálu Milada Tour. Závody se konají v unikátní krajině bývalého hnědouhelného dolu, který se v posledních letech změnil v krásné přírodní prostředí jezera Milada na rozmezí Krušných hor a Českého středohoří.

Přečteno: 882× | Komentáře: 0   
 
Přeháním to se zátěží? Čtyři tipy, jak se vyhnout přetrénování

Přeháním to se zátěží? Čtyři tipy, jak se vyhnout přetrénování

23.02.2022 | komerční prezentace

Ať už člověk s trénováním teprve začíná, nebo patří ke zkušenějším sportovcům, může se bez větší pozornosti dostat do stavu, kdy jeho tělo vypoví službu. Říkáme tomu syndrom přetrénování. Přečtěte si o tom, jak si nezkazit sezónu a vyhnout se zbytečným zraněním.

Přečteno: 1737× | Komentáře: 0   
 
Mistrovství Evropy v Xterra budou letos hostit Prachatice
15.02.2022 | Česká triatlonová asociace

Česko přivítá v letošním roce jeden z nejprestižnějších triatlonových závodů. Prachatický závod XTERRA CZECH se totiž uskuteční jako mistrovství Evropy série XTERRA. Světová federace terénního triatlonu XTERRA zároveň učinila revoluční rozhodnutí: závod mistrovství světa se letos poprvé nepojede na havajském ostrově Maui, ale uskuteční se v italském Molvenu.

Přečteno: 1253× | Komentáře: 0   
 
Triatlonové závody Challenge Family vstupují do platformy ROUVY

Triatlonové závody Challenge Family vstupují do platformy ROUVY

20.01.2022 | tisková zpráva

ROUVY, světová mobilní platforma virtuálních tréninků pro cyklisty a běžce nově spolupracuje s Challenge Family. Přední světová série závodů dálkových triatlonů Challenge Family zahájila s ROUVY víceleté globální partnerství a sportovci tak mají další příležitost prozkoumat nové okruhy po celém světě, aniž by museli opustit pohodlí domova – navíc dle svých časových preferencí.

Přečteno: 1495× | Komentáře: 0   
 
ANKETA: Co chybí českému triatlonu a je nutné změnit či zlepšit?
06.01.2022 | Triatlony.com |

Kde se nachází český triatlon a kam míří? Na co se těšit v tomto roce? Kde jsou příčiny, proč nevidíme české vlaječky ve výsledcích top světových závodů? Na tyto a další otázky odpovídaly různé osobnosti, které jsme na přelomu roku oslovili. A jsou to leckdy hodně zásadní argumenty! PŘIDÁVÁ ODPOVĚDI JOSEFA SVOBODY Z MORAVIAMANA

Přečteno: 3218× | Komentáře: 0   
 
DENÍK: Jak plánuju triatlonovou sezonu a proč nesním o Havaji
22.12.2021 | David Jílek

Sezona 2022 se pomalu blíží, a protože se mi daří již pár let závodit i v zimních měsících, jen na čase plánovat, kam bych se rád podíval a zazávodil si v následujícím roce. Jak plánuji sezonu a podle jakých kritériích se rozhoduji?

Přečteno: 2833× | Komentáře: 0   
 
Xterra chystá na 2022 hned tři české akce, novinkově long závod na Lipně
03.12.2021 | Radek Narovec

Ptáte se, jestli covid a lockdowny odradí české pořadatele od organizování sportovních akcí? Zapomeňte… Parta kolem Michala Pilouška mladšího rozšiřuje nabídku terénních triatlonů s logem Xterra o long triatlon na Lipně a v okolí, kterým chce oslovit i fandy gravel biku.

Přečteno: 2468× | Komentáře: 0   
 
Xterra slaví 25. let šampionátem na Maui, ve hře budou i Češi
02.12.2021 | Xterra Czech

V roce 1996 vznikl na havajském ostrově Maui nový sport, pod původním názvem Aquaterra místní pořadatelé spojili plavání v divokém Pacifiku, náročné horské kolo na svazích sopky a závěrečný terénní běh. Posunuli triatlon do přírody a založili tradici, která v letošním roce slaví pětadvacátiny.

Přečteno: 1230× | Komentáře: 0   
 
PORADNA: Jaké kolo na delší závody? Vybíráme první triatlonový speciál
26.11.2021 | David Jílek

Kdo to s triatlonem, obzvlášť s tím delším, myslí vážně, určitě po nějaké době začne přemýšlet o triatlonovém speciálu. Pokud si pořídíte kolo, které vám sedne, dobře se na něj poskládáte a naučíte se na něm jezdit efektivně, určitě to bude mít smysl. Ať už z hlediska rychlosti, tak pohodlí před závěrečným během. Kdy se takový speciál vyplatí a kdy o něm začít přemýšlet?

Přečteno: 4090× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Táborský triatlonový festival uvidí nejnabitější závod ve své 37leté historii

    Triatlonisté z Brazílie, Kanady nebo Austrálie míří na jih Čech, kde se v neděli 24. července uskuteční Táborský triatlonový festival. Součástí atraktivního programu jsou závody Evropského poháru juniorů, na kterých se představí nabitá konkurence z celého světa, a také Český pohár.

  • České tituly v zimním triatlonu vybojovali Rauchfuss a Grabmüllerová

    Pro první triatlonové tituly této sezony vystoupali až k vysílači Praděd Marek Rauchfuss se Šárkou Grabmüllerovou, kteří se v sobotu 5. března stali mistry republiky v zimním triatlonu. Absolutní vítězství v závodě žen si při Jesenickém zimním triatlonu připsala Slovenka Margaréta Bičanová.

  • Grabmüllerová má bronz z mistrovství světa v terénním triatlonu! Kočař čtvrtý

    Čeští terénní triatlonisté patří k nejlepším na planetě! Opět to potvrdili ve španělském regionu Extremadura, kde se v neděli 31. října konalo mistrovství světa. Aneta Grabmüllerová vybojovala bronz, Lukáš Kočař obsadil 4. místo, ze kterého ho od medaile dělilo pouhých 18 sekund.

  • Extrémní triatlon Winterman se stal kořistí Jílka a Štefanovičové

    Jeden z nejtěžších triatlonových závodů nejen u nás, ale i v Evropě, má za sebou sedmý ročník. Téměř devět kilometrů plavání v tekoucím proudu Labe, 180 kilometrů kopcovité cyklistiky Česko-saským Švýcarskem a závěrečný maraton s cílem na vrcholu Ještědu. Závod patří do celosvětové série závodů Extreme Triathlon Series. Letošním vítězem WINTERMANA se stal pětinásobný účastník David Jílek a Hanka Štefanovičová.

  • Xterra Český pohár pokračuje Šindel Cupem na západě Čech 

    Dějištěm čtvrtého závodu XTERRA Českého poháru v terénním triatlonu bude malá vesnička Šindelová u Kraslic v Karlovarském kraji. Na závodníky čekají opravdu přírodní tratě vedené neprobádanými končinami místních hor a nádhernými scenériemi zatopeného lomu nebo okolo letohrádku.

  • Velká cena Tábora se letos kvůli pandemii neuskuteční

    Velká cena Tábora v triatlonu, která byla naplánována na 26. července, se v roce 2020 neuskuteční. Z termínové listiny tak mizí mezinárodní závod, který měl být součástí Evropského poháru juniorů, Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu a zároveň se měl uskutečnit jako Mistrovství ČR žáků.

  • Mezinárodní triatlonová unie posouvá termín zastavení aktivit do 30. června

    Mezinárodní triatlonová unie (ITU) rozhodla v pátek 3. dubna o pozastavení veškerých aktivit až do 30. června 2020. Dosud byly veškeré závody, tréninkové kempy a další události ve světovém triatlonovém kalendáři pozastaveny pouze do konce dubna. Důvodem k prodloužení tohoto opatření je zhoršující se situace s šířením onemocnění COVID-19 ve světě.

  • Grabmüllerová pátá na ME v zimním triatlonu

    Po tříleté závodní pauze si Aneta Grabmüllerová doběhla na mistrovství Evropy v zimním triatlonu, které se uskutečnilo 29. února v rumunském Cheile Gradistei, pro 5. místo. Vylepšila si tak své tři roky staré maximum.

  • Česká štafeta slaví bronz na MS v zimním triatlonu

    Dvojice zimních triatlonistů Aneta Grabmüllerová a Marek Rauchfuss získala na mistrovství světa v závodě smíšených štafet bronz. Závodu, který se uskutečnil v neděli 9. února v italském Asiagu, opět dominovali Rusové.

  • Rauchfuss veze z MS v zimním triatlonu stříbro

    Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v zimním triatlonu Marek Rauchfuss rozšířil svou sbírku cenných kovů. Na světovém šampionátu v italském Asiagu vybojoval v sobotu 8. února stříbro. Mezi ženami dokončila na devátém místě Aneta Grabmüllerová.

  • Kuříková vybojovala 35. příčku ve finále seriálu MS v olympijském triatlonu

    Seriál mistrovství světa v olympijském triatlonu vyvrcholil v sobotu 31. srpna finálovým závodem v Lausanne. Petra Kuříková si v něm připsala 35. místo, Vendula Frintová nedokončila. Mistryní světa a taktéž vítězkou seriálu se stala Američanka Katie Zafaresová.

  • Při Evropském poháru juniorů v Táboře zářili Hrušková a Grebík

    O body do Evropského poháru juniorů i o tituly mistrů ČR ve sprintu se závodilo o víkendu 3. – 8. srpna při Táborském triatlonovém festivalu. Tituly získali František Linduška a Tereza Zimovjanová. Při EPJ zářili čeští reprezentanti – Alžběta Hrušková brala zlato, Radim Grebík stříbro!

  • Xterru v Hradci Králové vyhráli Bednarský a Cibulková

    Hradecký terénní triatlon každoročně přiláká velký počet triatlonistů, letos se navíc hlavní závod jel pod hlavičkou Xterra jako český pohár v terénním triatlonu, a tak se do Hradce Králové sjela špička českých terénních triatletů. Hlavní závod po dramatickém, ale zároveň divácky velice zajímavém finiši v podání Vojtěcha Bednarského a Ondřeje Petra, ovládl prvně jmenovaný.

  • Aquatlonové tituly získali Semerád a Svobodová

    Mistry republiky v aquatlonu se v sobotu 13. dubna v Jablonci nad Nisou stali Martin Semerád a Tereza Svobodová, kteří si díky vítězství připsali i výraznou porci bodů do českého poháru.

  • Aquatlonový pohár v Českých Budějovicích pro Olšara a Hruškovou

    Účastnickým rekordem a výhrami Ondřeje Olšara a Alžběty Hruškové. Tak začal nový ročník Českého poháru v aquatlonu, který odstartoval v sobotu 9. března závodem EGE Aquatlon České Budějovice.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Rotoped versus kolo venku (monikaseidlova 7.11.2021 13:28:58)
Jaký cyklotrenažér? (elisabthina92 7.9.2020 15:33:02)
Nové kolo na závody i trénink (frantisekklapal 14.5.2020 2:11:47)
Kloubní výživa (Martaz 8.9.2019 13:44:50)
prodám neopren ORCA OPENWATER 2017 (vasak 3.5.2019 17:39:29)
Kam s klíči při plavání (J.Marek 8.4.2019 8:58:40)
Před a po výkonu (Adrian22 20.1.2019 12:14:38)
pořádné světlo (tomas.beldy 6.1.2019 18:01:43)
Nalezené položky: 918 První Předchozí | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Další Poslední