Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na příbramském aquatlonu se radovali Červenka s Juránkovou

Na příbramském aquatlonu se radovali Červenka s Juránkovou
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 08.04.2019 | přečteno: 2439×

Český pohár v aquatlonu zavítal do Příbrami. Ve středočeském městě se v neděli 7. dubna radovali z vítězství Lukáš Červenka a Heidi Juránková, která si jako dorostenka připsala své první aquatlonové vítězství v kategorii žen.

Plavecká část se odehrála v příbramském aquaparku, kde závodníci absolvovali 400 metrů. Běh pak zavedl účastníky do areálu rybníka Hořejší Obora, kde byla v hlavní kategorii nachystána pětikilometro­vá trať.

V závodě žen si nejrychlejší plavecký čas připsala Adéla Kracíková (4:41), hned na druhé příčce ale vyplavala Heidi Juránková (5:02). „Před závodem jsem neměla velká očekávání, protože dva dny před ním jsem byla nemocná,“ vyprávěla po závodě chraplavým hlasem. „Skočila jsem do vody a snažila se držet Danči Přikrylové, což se mi povedlo, takže z toho byl můj osobák.“

Do běžecké části pak šla z komfortní pozice. „Věděla jsem, které holky startují za mnou. Nechala jsem se jimi doběhnout, takže jsme pak celý běh absolvovaly spolu. V posledním kole jsem se nechala předběhnout, abych šla z druhé pozice. Kousek před cílem jsem pak rozhodla ve sprintu,“ popsala závod ze svého pohledu.

Heidi Juránková zvítězila o dvě vteřiny před Terezou Svobodovou, s odstupem minuty a čtvrt si pak pro bronz doběhla Eliška Říhová. Zajímavostí je, že kromě Heidi Juránkové se v Příbrami radoval z vítězství také její stejně starý bratr, který triumfoval v kategorii dorostu.

V závodě mužů potvrdili své plavecké kvality Šimon Koblížek s Lukášem Červenkou, kteří dohmátli v rozpětí čtyř desetin sekundy a s pětivteřinovým náskokem na Tomáše Zikmunda.

V běžecké části se Šimonu Koblížkovi čelo závodu postupně vzdalovalo, zatímco reprezentant Lukáš Červenka se na něm držel i nadále. Dopředu se naopak posouval Martin Semerád, který si sice připsal „až“ třináctý nejlepší plavecký čas, suverénně nejrychlejším během se ale propracoval na čtvrtou pozici.

Zvítězil Lukáš Červenka, který si připsal druhý nejrychlejší běžecký čas. Druhý doběhl Tomáš Zikmund se ztrátou jedenácti vteřin. Spolu s nimi vystoupil na stupně vítězů třetí Jakub Powada.

Český pohár v aquatlonu pokračuje už příští víkend závodem v Jablonci nad Nisou, kde se bude bojovat nejen o pohárové body, ale také o mistrovské tituly.

Aquatlon Příbram, 7. dubna 2019

Muži: 1. Lukáš Červenka 19:31, 2. Tomáš Zikmund 19:42, 3. Jakub Powada 19:44

Ženy: 1. Heidi Juránková 22:29, 2. Tereza Svobodová 22:31, 3. Eliška Říhová 23:45

Kompletní výsledky najdete zde: http://czechtriseries.cz/…ts/race/3710

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 08.04.2019 08:48:00

Český pohár v aquatlonu zavítal do Příbrami. Ve středočeském městě se v neděli 7. dubna radovali z vítězství Lukáš Červenka a Heidi Juránková, která si jako dorostenka připsala své první aquatlonové vítězství v kategorii žen.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.