Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Aquatlon v Brně ovládli Gajdošová a Kubínek

Česká triatlonová asociace | 16.05.2016 | přečteno: 2860×

Poslední závod Českého poháru v aquatlonu hostilo Brno. Kombinaci plavání a běhu zvládli nejlépe Romana Gajdošová a František Kubínek. Poslední podnik zároveň rozhodl o šampionech celého seriálu. Těmi se stali Tereza Zimovjanová a Jiří Kalus.

Úvodní část utekla poměrně rychle, když 500 metrů plavání absolvovala více než stovka sportovců v šesti rozplavbách. Mezi muži zaplaval nejrychleji Jakub Powada, mezi ženami pak pozdější vítězka Romana Gajdošová.

Vysokou laťku v běžecké části nasadil František Kubínek a nakonec s náskokem 12 vteřin zvítězil před Janem Volárem a Jakubem Powadou. Mezi ženami si v běžecké části vedla nejlépe Gajdošová, která za sebou nechala všechny pronásledovatelky a zaslouženě vyhrála. Druhé místo obsadila Pavlína Švadlenková, třetí pak Jana Jiroušková.

Brno bylo po Českých Budějovicích, Karviné, Praze, Jablonci a Příbrami posledním dějištěm seriálu Českého poháru v aquatlonu. Když sportovci proběhli cílem, bylo na čase spočítat body a určitě šampiona celého seriálu. Tím se mezi muži stal Jiří Kalus před Jakubem Powadou a Filipem Václavíkem.

„Dva roky po sobě jsem byl druhý. Teď se ale přepsala historie, protože jsem konečně dokázal vyhrát celý seriál Českého poháru v aquatlonu! I když jsem v domácím závodě skončil čtvrtý. Ke konci června se ještě zúčastním ME a tím pro mě aquatlony končí a hurá na triatlon,“ uvedl Jiří Kalus.

Mezi ženami se královnou seriálu stala Tereza Zimovjanová před Pavlínou Švadlenkovou a Simonou Šimůnkovou.

Výsledky: Aquatlon Brno – Kaláb Aquatlon Družstevní, 6. díl ČP v aquatlonu

Muži: 1. František Kubínek 20:36,3, 2. Jan Volár 20:48,9, 3. Jakub Powada 20:49,5, 4. Jiří Kalus 21:35,4, 5. Martin Semerád 21:48,6.

Ženy: 1. Romana Gajdošová 23:46,4, 2. Pavlína Švadlenková 23:59,1, 3. Jana Jiroušková 24:04, 4. Alžběta Hrušková 24:35,1, 5. Natálie Bělinová 24:42,9.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 16.05.2016 15:20:41

Poslední závod Českého poháru v aquatlonu hostilo Brno. Kombinaci plavání a běhu zvládli nejlépe Romana Gajdošová a František Kubínek. Poslední podnik zároveň rozhodl o šampionech celého seriálu. Těmi se stali Tereza Zimovjanová a Jiří Kalus.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.