Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Potůčková s Vabrouškem ovládli Czechmana a jsou mistry v polovičním ironmanu

Potůčková s Vabrouškem ovládli Czechmana a jsou mistry v polovičním ironmanu
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 07.06.2014 | přečteno: 3882×

V sobotu se v Pardubicích konal jeden z nejprestižnějších triatlonových závodů v tuzemsku. Byl to kultovní CZECHMAN. Tento mimořádně oblíbený a tradiční závod byl druhým dílem seriálu FORD CZECHMAN TOUR Českého poháru v dlouhém triatlonu a zároveň i mistrovstvím republiky na tratích polovičního ironmana. Národními šampiony se stali Eva Potůčková a Petr Vabroušek. FOTOGALERIE

Potůčková si titul zajistila stylem start – cíl. V prvních desítkách metrů plavání sice bojovala o „přežití“, ale situaci v tlačenici zvládla a dostala se do vedení, které nepustila nejen do konce plavecké části, ale ani do konce závodu. Kromě téměř dvoukilometrového plavání, v němž si vytvořila dvouminutový náskok, vyhrála i cyklistickou část dlouhou 90 kilometrů. Na kole druhou nejrychlejší ženu porazila o více než tři minuty. V běhu už Potůčková kontrolovala situaci a zaslouženě vyhrála.

„Start plavání se mi nepodařil, nechala jsem se zavřít mezi chlapy a občas nějakou chytila přes hlavu, takže to byl boj. Ale do první bójky se mi podařilo posunout se více dopředu do první skupiny a otáčela jsem se kolem ní vnitřkem, což mi ušetřilo síly a také další rány,“ popsala Potůčková, která poté byla moc spokojená s výkonem na kole. „Po dlouhých letech mi kluci neujížděli, dokázala jsem se jich i držet. Když mi pak přece jen ucukli, musela jsem jet dlouho sama a za své. To bylo náročné. Ve druhé polovině jsem se zase už držela skupiny a bylo to příjemnější,“ dodala.

Přestože Potůčková vyrazila na závěrečný běžecký půlmaraton zostra, brzy ubrala na tempu. „Nebylo třeba se ždímat. Nebyla jsem v ohrožení a navíc za týden mě čeká významný závod v Německu, kde to bude náročné,“ vysvětlila vítězka. Za Potůčkovou doběhla na druhém místě Petra Krejčová, třetí skončila Lenka Králová.

Vítězem mužského závodu se stal zkušený matador Petr Vabroušek, který překvapivě ztratil v plavání. „Tam jsem pořádně zaváhal a doplaval výrazně později, než jsem si myslel. Až na 24. místě,“ pravil 41letý triatlonista, který Czechmana vyhrál poprvé před 16 roky. Že bude moci bojovat o svůj čtvrtý titul, naznačil na kole. Cyklistickou část vyhrál a výrazně se přiblížil vedoucí skupině. „Šedesát kilometrů jsem je honil. Na konci druhého kola jsem dojel první skupinu a tu se mi pak ve třetím okruhu podařilo roztrhat,“ popsal taktiku Vabroušek, který musel v běhu stále dohánět ztrátu na Ladislav Dvořáka.

„Běžel výborně, dlouho jsem ho nemohl doběhnout, ale nakonec se mi to podařilo asi na 15. kilometru. A jsem rád, že to nakonec vyšlo. Je to můj čtvrtý titul z tohoto kultovního závodu a mám z něj ohromnou radost,“ dodal vítěz, který označil svůj triumf za příjemné překvapení. „Kdyby to nevyšlo, tak se svět samozřejmě nezboří, protože vrcholy mé sezony jsou jinde, především v dlouhých triatlonech," uzavřel Vabroušek, za kterým si pro titul vicemistra doběhl Ladislav Dvořák, třetí skončil Luboš Truhlář.

Výsledky: CZECHMAN, MČR na tratích polovičního ironmana, 2. díl FORD CZECHMAN TOUR Českého poháru v dlouhém triatlonu

Muži:

1. Petr Vabroušek 4:10:19.9, 2. Ladislav Dvořák 4:12:14.4, 3. Luboš Truhlář 4:12:47.2, 4. Rudolf Cogan 4:13:19.6, 5. Michal Urbánek 4:14:42.4.

Ženy:

1. Eva Potůčková 4:33:25.0, 2. Petra Krejčová 4:42:16.4, 3. Lenka Králová 4:43:44.5, 4. Jana 4:49:02.7, 5. Dáša Svěráková 5:03:28.7.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 07.06.2014 22:14:08

V sobotu se v Pardubicích konal jeden z nejprestižnějších triatlonových závodů v tuzemsku. Byl to kultovní CZECHMAN. Tento mimořádně oblíbený a tradiční závod byl druhým dílem seriálu FORD CZECHMAN TOUR Českého poháru v dlouhém triatlonu a zároveň i mistrovstvím republiky na tratích polovičního ironmana. Národními šampiony se stali Eva Potůčková a Petr Vabroušek.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.