Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Duatlon v Příbrami o víkendu rozhodne o vítězi Czechman Tour

Duatlon v Příbrami o víkendu rozhodne o vítězi Czechman Tour
foto: Česká triatlonová asociace

Josef Rendl | 12.09.2019 | přečteno: 1978×

Sedmý a zároveň poslední závod letošního poháru CZECHMAN Tour obstará tradiční Klasik Duatlon Příbram. Mezi hlavní adepty na triumf v závodě i celkovém bodování je Petr Soukup. Poprvé se bude závodit na nové cyklistické trati.

Hlavní závod odstartuje v sobotu ve 12.30 pětikilo­metrovým během v rekreačním příbramském areálu Nový rybník. Po absolvování první pětikilometrové běžecké části čeká na sportovce šedesátikilometrová porce na obrátkové trati, pět kilometrů po hlavní silnici směrem do Milína a zpátky. To vše šestkrát.

„Bohužel jsme byli nuceni změnit oblíbený desetikilometrový okruh. Obyvatelům vesnic, kterými se projíždí, se nelíbily naše uzavírky. Takže letos se pojede podobně jako na Příbramském olympijském triatlonu,“ oznamují organizátoři sobotního klání.

Nová, mírně zvlněná trať slibuje rychlé časy a častý vizuální kontakt se soupeři. Po sesednutí z kola pak ještě čeká na duatlonisty patnáctikilometrový běh, na místo úvodních dvou okruhů si jich dají šest. „Závěrečná patnáctka je hodně na morál a i nevelké stoupání dá pěkně zabrat,“ říká Jiří Kala, jeden z tradičních bojovníků v tomto závodě.

Ve startovní listině chybí trojlístek loňských medailistů, který si stanovil pro letošek jiné priority. Loňský vítěz Karel Zadák exceloval minulý víkend na světovém šampionátu Ironman 70.3 v Nice, kde v jeho věkové kategorii nenašel přemožitele. Tomáš Řenč letos vytvořil nové české maximum v Ironmanu, získal titul mistra republiky na nedávné půlce ve Žďáru nad Sázavou a chystá se na ME v nizozemském Almere. A bronzový Pavel Petrásek už ladí formu na blížící se IM Hawaii.

Cesta na podium se tedy otvírá pro další borce. Mezi hlavní adepty na kov nejcennější se řadí novopacký profesionál Petr Soukup, jenž si z nedávného Pilmana odvážel republikové stříbro a v rozhovorech se netajil tím, že už by konečně rád vystoupal na stupínek nejvyšší.

Místní tratě má dobře přečtené domácí závodník Honza Šneberger, který letos sbíral cenné zkušenosti na světových kolbištích mezi nejrychlejšími triatlonisty světového formátu.„Úspěch na příbramském duatlonu je pro mě podstatný a na trati nechám maximum,“ říká před startem.

Nechybí ani Lukáš Slatinský, který v letošní sezoně zvolil strategii koncentrace na méně závodů. Na Pilmanovi zajel parádní cyklistiku, ale ve finále na něj zbyly nepopulární „brambory.“ V dalším sledu se na předních pozicích budou chtít určitě pohybovat Lukáš Pazdera, Petr Cmunt, Franta Schoval, Václav Holub, Michal Urbánek či xterrák Tomáš Jiránek.

Stylově a tradičně přijede závodit také Tomáš Langhammer, ředitel Krušnomana, který před čtyřmi měsíci skvěle nastartoval sedmidílný seriál poháru v dlouhém triatlonu a duatlonu, který právě v tuto sobotu vyvrcholí. Klasik Duatlon se rovněž pyšní statusem republikového šampionátu v dlouhém duatlonu.

Ženskému startovnímu poli by měla vévodit jihočeská matadorka Jana Candrová. Bude zajímavé sledovat její souboj s vítězkou PálavaRace, Renátou Benčovou.

Pro sportovce, kteří si zatím netroufají na nemalou porci běžecko-cyklistických kilometrů hlavního závodu je připraven vložený závod na distancích 5 kilometrů běhu, 20 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu. „Zatím máme přihlášeno necelých 150 jmen, kapacita ještě není zdaleka vyčerpána, přihlásit je možno i v den závodu,“ zve ředitel závodu Petr Švarc.

Aktuální pořadí Czechman Tour: http://www.czechtriseries.cz/cup?…

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 12.09.2019 16:53:50

Sedmý a zároveň poslední závod letošního poháru CZECHMAN Tour obstará tradiční Klasik Duatlon Příbram. Mezi hlavní adepty na triumf v závodě i celkovém bodování je Petr Soukup. Poprvé se bude závodit na nové cyklistické trati.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.