Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pečecká desítka s řadou novinek již zítra

Pečecká desítka s řadou novinek již zítra
foto: Jiří Katrnoška

Mirek Kratochvíl | 12.03.2009 | přečteno: 12920×

Pečecká desítka – Memoriál Jardy Kvačka, která se letos běží jako Mistrovství České republiky veteránů v silničním běhu na 10 kilometrů, se na svůj jubilejní 30. ročník připravila opravdu důkladně. Pořadatelé ji tentokrát obohatili o řadu atraktivních novinek. Závod je na nejlepší cestě překonat účastnickou hranici 300 běžců, ale pořadatele nezaskočí ani daleko větší závodnický zájem. DOSUD SE PŘIHLÁSILO 381 ZÁVODNÍKŮ. ON-LINE REGISTRACE UKONČENA, PŘIHLÁŠKY JIŽ JEN NA MÍSTĚ ZÁVODU

Běžci a běžkyně se mohou těšit na pamětní diplom, čaj a perník v cíli, bohatou tombolu, tradiční občerstvení po závodě a především na rychlou a přesně změřenou desetikilometrovou trať, na které bude každý kilometr zřetelně označený. V souvislosti s diskusemi okolo přesnosti délky tratí říká Petr Lhota z pořadatelského týmu: „Trať jsme vyměřovali před pěti lety v pěti lidech padesátimetrovým pásmem. V ostrých zatáčkách, kterých je ale na trati minimum, jsme měřili jeden metr od krajnice. Myslím, že jen málo pořadatelů závodů má finanční prostředky na změření trati potvrzené oficiálním certifikátem, jako je tomu například u PIMu.“

Stejně jako v předchozím ročníku, i letos se podařilo dojednat uzavření tratě pro automobilovou dopravu. Okolo závodníků tedy budou v autech projíždět jen pořadatelé, policie, kameraman a zdravotník. Pevně věříme, že sanitky, která bude v průběhu závodu k dispozici, nebude potřeba.

O stoupající prestiži Pečecké desítky svědčí to, že závod je nově zařazen do Mizuno Running Cupu. Letos poprvé se v Pečkách bude měřit pomocí čipové technologie. Pořadatelé vsadili na ukázněnost běžců a nebudou od nich za čip vybírat zálohu. Prosí ale, abyste jim oplatili jejich vstřícnost a čipy po skončení závodu vrátili na určeném místě.

Startovní číslo závodníkům zůstává na památku. Pokud se stihli přihlásit do neděle 8. března, budou na startovním čísle mít i své jméno. Dalším suvenýrem ze závodu bude tričko, které je připraveno pro prvních 350 přihlášených. Výrazné překročení účastnického rekordu tedy bude špatnou zprávou pro ty, kteří se přihlásí na poslední chvíli. Protože se pořadatelé přece jen trochu obávají zvýšeného náporu, doporučují závodníkům, aby se k prezentaci dostavili s předstihem. Prezentace bude tentokrát rozdělena na předem přihlášené a na registrované na místě.

V zázemí závodu bude zaparkován Mizuno truck, u kterého si zájemci budou moci prohlédnout kolekci sportovní obuvi a oblečení stejnojmenné značky a nechat si zdarma provést diagnostiku dolních končetin na přístroji Mizuno Precision Fit. V tuto chvíli zatím zůstává nepotvrzena přítomnost prodejního stánku Mizuna provozovaného firmou Triexpert.

Pro zájemce o historii Pečecké desítky – Memoriálu Jardy Kvačka bude k dispozici omezené množství výtisků almanachu k jubilejnímu 30. ročníku. Pokud se na všechny zájemce nedostane, máme od pořadatele přislíben almanach v elektronické podobě, který vám nabídneme ke stažení prostřednictvím našich stránek.

Protože se jedná o veteránské mistrovství republiky, jsou pořadatelé zvědavi, zda především veteránky ocení kategorie vypsané po pěti letech a svou účastí dokáží pořadatelům, že více vypsaných kategorií stojí za to zachovat i pro příští ročníky. Pro ty běžecké nováčky, kteří si zatím netroufli na závody, jedna dobrá zpráva. Není vypsán žádný časový limit. Pořadatelé počkají i na ty nejpomalejší běžce a běžkyně.

V loňském ročníku nastal jeden drobný zádrhel. Nepodařilo se natočit video ze závodů. Pro letošní ročník jsou pořadatelé připraveni čelit jakýmkoli technickým nástrahám. Pro zájemce bude vyrobeno DVD s videozáznamem a fotografiemi. Předběžná cena 100 Kč bude upřesněna podle skutečného počtu zájemců.

V tradičním uspořádání závodů mládežnických kategorií dochází jen k jedné změně. Přibyla kategorie „Nejmenší s rodiči“ o délce 60 metrů, určená pro děti do čtyř let. Menší organizační změnou oproti předchozím ročníkům je posunutí startu hlavního závodu na 11:30. Vzhledem k použití čipové technologie je ovšem předpoklad výrazně rychlejšího zpracování výsledků a vyhlášení tedy proběhne v obvyklém čase. Ze stísněných prostor ZUŠ se ovšem tentokrát přesune do vedlejší sportovní haly.

Hlavní závod bude moderovat Ivo Domanský, objeví se i kamera České televize a ve zpravodajství bude odvysílán krátký spot ze závodu.

Seznam předem přihlášených již nyní slibuje velmi kvalitní obsazení. V ženách uvidíme loňskou vítězku, olympioničku Vendulu Frintovou, ale také Lenku Šibravovou, Ivu Milesovou a Janu Klimešovou. Překvapit mohou ale i Mirka Petronjuková nebo Petra Fousková, mezi veteránkami je jednou z jasných favoritek Karla Mališová. Mezi muži je zatím přihlášen letošní nejrychlejší maratonec Pavel Brýdl a také Mulugeta Serbessa. Horkými favority mezi veterány budou bezesporu Miloš Smrčka, Gareth Davies a Viktor Petronjuk.

Další podrobnosti o závodě, stejně jako kontakt na pořadatele, se můžete dozvědět v naší termínovce. Závod je zároveňsoučástí MIZUNO RUNNING CUPU.


Seznam předběžně přihlášených

Návštěvníci behej.com/behy.cz přihlášení k závodu

Diskuse o závodu na fóru

Údaje o závodu v termínovce

Web závodu

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Trutnov/Praha

10 km: 0:31:01 (2009)
půlmaraton: 1:06:33 (2012)
maraton: 2:18:27 (2011)

peca_p muž 13.03.2009 19:17:34

Pokud bych měl podle startovky tipovat vítěze závodu, tak bzch si vsadil buď na Honzu Havlíčka nebo na Kamila Krunku. Kamil má teď dobrou formu…

administrator 03.04.2010 13:32:49

Pečecká desítka – Memoriál Jardy Kvačka, která se letos běží jako Mistrovství České republiky veteránů v silničním běhu na 10 kilometrů, se na svůj jubilejní 30. ročník připravila opravdu důkladně. Pořadatelé ji tentokrát obohatili o řadu atraktivních novinek. Závod je na nejlepší cestě překonat účastnickou hranici 300 běžců, ale pořadatele nezaskočí ani daleko větší závodnický zájem. DOSUD SE PŘIHLÁSILO 381 ZÁVODNÍKŮ. ON-LINE REGISTRACE UKONČENA, PŘIHLÁŠKY JIŽ JEN NA MÍSTĚ ZÁVODU


Odkaz na článek
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.