Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Díky praktickým investicím nezůstanete v budoucnu bez prostředků

Díky praktickým investicím nezůstanete v budoucnu bez prostředků
foto: Freepik.com

komerční prezentace | 11.08.2022 | přečteno: 578×

Sportovci mají ve většině případů časově omezenou kariéru. Proto není nejrozumnější inkasovat peníze a za pár let splakat nad výdělkem, protože vydělané koruny jsou pryč a rezerva žádná. Podívejme se, jaké jsou možnosti investic, ať už se jedná o ty rizikovější, nebo méně rizikové.

Nenechávejte peníze na běžném účtu, investujte

Nechat peníze ležet ladem na běžném účtu rozhodně není tím nejlepším řešením. Právě tam totiž ztrácejí svou hodnotu a nakonec si kvůli inflaci koupíte za stejnou částku mnohem méně než dřív. Máte-li peníze, které můžete vložit do investic, pak neváhejte a udělejte to. V rámci rizikovějších segmentů vás mohou čekat opravdu zajímavé výnosy.

Bezpečné spoření vhodné pro kratší dobu

Spořicí účet nebo termínovaný vklad je jen jednou z mnoha možností, kam vložit peníze. Ty ochráníte před inflací a například ze spořicího účtu si je můžete vybrat, kdykoli budete potřebovat. U termínovaného vkladu je možnost výběru omezená. Většinou si ho můžete sjednat na 1 rok, 3 roky nebo 5 let. Záleží na bance i konkrétním termínovaném účtu. Tyto varianty spoření se vyplatí spíš v krátkodobém horizontu.

Zhodnoťte úspory investováním do fondu nemovitostí

Mezi velmi zajímavé a relativně bezpečné investice patří například investování do dluhopisů nebo do investičního fondu nemovitostí. Nabízí se i varianta, že za vydělané peníze rovnou koupíte investiční nemovitost, která bude dále nabývat na hodnotě a zároveň přinášet příjmy z nájmu.

Přemýšlejte o komoditách, akciích nebo kryptoměnách

Riskantnější oblastí je například nákup kryptoměn nebo akcií firem. Právě ty lákají na potenciál raketového výnosu, s nímž ale úměrně stoupá i riziko ztráty. Někteří investoři se vrhají také do oblasti komodit, jako je investiční zlato, stříbro, drahé kovy, ale i paliva jako ropa, zemní plyn nebo propan. Trh komodit nabízí dobré zhodnocení peněz i nízkou likviditu.

Diverzifikací portfolia eliminujete riziko

Pokud s investicemi teprve začínáte, pak se určitě poraďte s investičním bankéřem. Společně si nastavíte cíle a pobavíte se také o míře rizika, které jste ochotni nést. Popřemýšlejte o diverzifikaci svého portfolia, abyste měli peníze uložené ve více oblastech. Eliminujete tak riziko, že přijdete o všechny finance. A nenechávejte se unášet emocemi. Impulzivní nákup nebo prodej by se vám nemusel vyplatit.