Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V sobotu 23. srpna odstartuje v Mostě MČR v terénním triatlonu

Česká triatlonová asociace | 21.07.2016 | přečteno: 1599×

Domácí terénní triatlon, neboli Xterru, čeká o víkendu velký svátek v podobě závodu Cross Triathlon Most, který bude republikovým šampionátem v tomto multisportovním odvětví. Záštitu nad uspořádáním závodu převzal zkušený organizátor a závodník Tomáš Langhammer. Závodníci mnoha věkových kategorií i jejich divácký doprovod se mohou těšit na speciální sportovní zážitek.

„Motto letošního terénního triatlonu je: nová lokalita, nové zážitky, nová tradice. Na co se je možné se těšit? Na všechno! Plavecká část ve vodách vodní nádrže Matylda, kde max. hloubka je 4 metry a na délku má vodní nádrž 1,9 km. My využijeme menší plochu – určenou pro plavání. Pro ty co mají rády vodní radovánky během plavecké části – jsou k dispozici různá vodní skákadla, klouzačky, prolézačky či trampolíny. To, aby i plavecká část Vás bavila,“ zve na závod ředitel Tomáš Langhammer.

Cyklistika pro hlavní kategorii bude mít 33 kilometrů a povede krásnou lokalitou lesů a luk Krušných hor. Běžecká disciplína o délce deseti kilometrů bude spíš rovinatějšího charakteru. V cíli bude připraveno bohaté občerstvení, tradiční krušnomanský chleba se sádlem bude samozřejmě na stole. Moderátorský mikrofon si vezme do ruky ostřílený Ironman z Havaje a velký příznivec triatlonu Stanislav Bartůšek. Bude přítomen i štáb České televize, který ze závodu chystá zajímavou reportáž.

Kdo si netroufne na celou porci terénních kilometrů, může si dát snazší a kratší variantu, nebo se domluvit s kamarády a poskládat štafetu na jednotlivé disciplíny. A na co se mohou těšit děti? „Děti nenechávejte doma, ale šup s nimi na Matyldu si protáhnout svaly a kosti. Celý dopolední program pod patronací kamaráda, triatlonisty, člověka na správném místě – Tomáše Slavaty,“ říká ředitel závodu.