Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Atletika Řepy: Vědomostně přespolní běh pro děti

Atletika Řepy: Vědomostně přespolní běh pro děti
foto: Slavata Tour

Pavlína Poláková | 03.11.2014 | přečteno: 4896×

Nedělní odpoledne patřilo v pražském Aktivním lesoparku Řepy dětem, které měly chuť změřit nejen svou rychlost ale i vědomosti v přespolním závodu pod taktovkou Tomáše Slavaty a Atletiky Řepy při Základní škole Jana Wericha. K registračnímu stanu se dostavilo na padesát závodníků, kteří byli rozděleni do pěti kategorií podle věku.

Předškolní děti spolu s prvňáčky startovaly většinou v doprovodu svých starších sourozenců nebo rodičů, za kterými v cíli jejich ratolesti v nemálo případech doslova vlály. “To bylo hrozný. Máma mě z toho kopce úplně táhla za sebou. Vůbec jsem jí nestačila” svěřilo se jedno předškolní mrně. V cíli se ale všichni jednohlasně shodli na tom, že to bylo dobrý, a utíkali k ohýnku opéct buřty, které jim trenéři a organizátoři závodu zajistili.

Pro sportovní oddíl to byla první akce, kde děti využily i vědomosti nabyté ve škole. “Proto, abychom vytvořili šanci zvítězit i dětem, které nejsou třeba nejlepšími běžci, rozhodl jsem se, že přespolní běh doplníme o úkoly a otázky z přírodovědy, matematiky, ale třeba i sportu,” uvádí Tomáš Slavata.

Jeho trochu jiný pohled na svět vysvětluje i to, proč se Atletika Řepy zakládala. “Hlavní myšlenkou bylo integrovat děti ze sociálně slabých rodiny do prostředí sportovních kroužků, které mohou zvýšit rodinné výdaje a nedá se tím pádem říci, že jsou pro všechny stejně dostupné. Proto některé děti neplatí oddílu žádný poplatek a tréninky jsou pro ně zdarma.”

I přes mlhavé podzimní počasí, které nikterak nezahřálo příchozí rodiny a sportovní nadšence, akce jistě příjemně zahřála svou vřelou atmosférou a krásně uzavřela sportovní sezónu řepského oddílu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ppolakova žena 03.11.2014 06:51:31

Nedělní odpoledne patřilo v pražském Aktivním lesoparku Řepy dětem, které měly chuť změřit nejen svou rychlost ale i vědomosti v orientačním závodu pod taktovkou Tomáše Slavaty a Atletiky Řepy při Základní škole Jana Wericha. K registračnímu stanu se dostavilo na padesát závodníků, kteří byli rozděleni do pěti kategorií podle věku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.