Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Za dva týdny dorazí do cíle nejdelšího triatlonu světa

Za dva týdny dorazí do cíle nejdelšího triatlonu světa
foto: archiv Normy Bastidas

Radek Narovec | 23.04.2014 | přečteno: 2606×

Norma Bastidas se narodila v chudé rodině v Mexiku a její otec byl alkoholikem. Byla svědkem nelegálního obchodování s lidmi, dokonce sama neprávem odsouzena. O tom všem je její epické putování z Mexika do hlavního města Spojených států, při němž již uplavala 122 mil, na kole urazila 2 932 mil a uběhla dosud 250 mil. Má za sebou dva měsíce dřiny a dva týdny do cíle.

Běhat ultradlouhé tratě začala v roce 2009, kdy jí „ven“ vyhnalo zoufalství z nevyléčitelné choroby jednoho z jejích dvou synů. Jako by nestačilo, že tato pohledná žena musela předtím poznat i znásilnění, zneužívání i závislost.

Postupem času se z ní stal velký ambasador bojující sportem a prostřednictvím médií proti lhostejnosti veřejnosti vůči nelidskému zacházení a jiným nešvarům. „Buď neústupná,“ zní její krédo.

V roce 2009 zvládla sedm přetěžkých ultramaratonů na světě za pouhých sedm měsíců, dohromady při nich urazila 1 272 kilometrů. Na kontě má několik ironmanů, běžela po Sahaře i v poušti Gobi, zvládla 320 km na Transalpine Runu.

Nyní je na cestě do Washingtonu, kam by měla dorazit během dvou týdnů. Zbývá jí něco kolem 480 mil, to je v přepočtu 770 kilometrů, tedy 18 maratonů. Ačkoliv se údaje o délkách jednotlivých „disciplín“ liší, jedno je jisté – 47letá rozená Mexičanka překoná dosavadní světový rekord Australana Davida Hollerana z roku 1998 hned několikanásobně.

Její putování můžete sledovat a povzbuzení přidat na zvláštní stránce na Facebooku.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 23.04.2014 11:40:02

Norma Bastidas se narodila v chudé rodině v Mexiku a její otec byl alkoholikem. Byla svědkem nelegálního obchodování s lidmi, dokonce sama neprávem odsouzena. O tom všem je její epické putování z Mexika do hlavního města Spojených států, při němž již uplavala 122 mil, na kole urazila 2932 mil a uběhla dosud 250 mil. Má za sebou dva měsíce dřiny a dva týdny do cíle.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.