Co vaříte?
Žilina u Kladna
Pohoda
27.11.2014 08:56:13
Včera dýňová polévka trochu jinak : máslo, kari, rozpustit, dýni na
tom krátce osmažit, zalít vodou, přidat červenou čočku, osolit, vařit
asi 20min, až je vše měkké. Rozmixovat, zakápnout olejem, posypat
praženými dýňovými semínky,nebo ořechy. Dobrou chuť ![]()
rudo
27.11.2014 09:58:15
obed: nasekal som najemno zelenu papriku 2 paradajky a kus uhorky trosku soli a lyzicka ryzoveho oleja
pocas dna dake pomarance a jahody co nam dozrievaju a nestihame jest
vecer take iste ako naobed len som pridal par kvapiek medu, ten s kyslimi paradajkami vytvori specialnu chut
takze dnes len na surovo a na vegansky
Brutto
27.11.2014 11:30:19
Tak aby som aj ja prispel trochu. Kedze som mal posledne dni dost vyrazne masove, tak dneska len zlahka, na obed spenat, na veceru prazenicu s paprikou, porom, cesnakom, vsetko na kokosovom oleji, na konci nastruhana gouda a pridane ancovicky, mnam. Zajtra na veceru klasika, 500 g bieleho plnotucneho jogurtu, tvaroh, mascarpone, zmes pomletych orechov, lanovych semiacok, struhany kokos, kakovy prasok, trochu mrazenych jahod, maku a domaci med. Uz teraz sa tesim :)
Praha - Hostivař
black.horse
27.11.2014 21:16:49
>> Pohoda, 25. 11. 2014 22:04:48
tohle musím někdy taky prubnout:-)
mimochodem moje oblíbená very easy omáčka na těstoviny nebo omeletu: několik čerstvých rajčat bez dužiny a semínek, možno troška protlaku, několik sušených rajčat, trocha baby špenátu, půlka čerstvé červené papriky (kapie) – ta je tam skoro lepší a potřebnější jak ty čerstvá rajčata, cibule nebo česnek, pepř a sůl… projet mixérem… pak trocha šnitliku a baby špenátů a mixnout jen z lehka, aby z toho byly cucky… a pár kapek oliváče, dosolit, pepřit, kořenit dle chuti… nechat v misce v lednici, možno pár dní konzumovat jako přílohu.
Žilina u Kladna
Pohoda
30.11.2014 17:15:59
Dnes rychlá snídaně, koktejl rychlovka
2 banány, 2 lžíce kakaa,
1 hrst kustovnice, voda, vše do mixéru.
hombre_71
30.11.2014 18:20:16
>> black.horse, 27. 11. 2014 21:16:49
Dnes jsem dělal k obědu také jednu výbornou a jednoduchou. Konzerva tuňáka v oleji…olej sleju do pánve a zesklovatím na něm cibuli a česnek na plátky. Potom přidám hrst namočených sušených rajčat nakrájených na malé kousky a toho tuňáka. Chvilku opékám, osolím opepřím, přidám pikslu krájených rajčat a nechám lehce zredukovat. Nakonec trochu nasekaných lístků bazalky. Super rychlé a moooc dobré. Vyjde to na tři normální porce špaget.
rudo
30.11.2014 21:38:22
v nedelu: ranajky nic deiata nic obed nic neskory olovrant: salatova hlava 4 paradajky 2 cervena paprika nasekane na jemno a len stioka soli ziadne zalevy
vecera: nastruhane mrkvy jabka trochu skorice a kakavka citronova stava a stava z 1 pomaranca, nech to presiakne
Steven 07
30.11.2014 21:49:58
>> rudo, 30. 11. 2014 21:38:22
Rudo, moc hezké, a co budeš mít k jídlu?
rudo
30.11.2014 22:41:52
>> Steven 07, 30. 11. 2014 21:49:58
uz nic ja mam uz pondelok rano a jest sa nejak nechystam
rudo
01.12.2014 07:21:49
>> Desert, 01. 12. 2014 06:42:21
ignorujes spojenecke sankcie?
Desert
01.12.2014 08:23:34
>> rudo, 01. 12. 2014 07:21:49
jasně, dnes si dám uchu,
pam65
01.12.2014 08:51:05
Dnes se kolegovi v práci vysypal pytel ořechů. No ze země je nikdo
nechtěl – takže mám navařeno. Řeči o prasatech pomíjím, protože
prasata žerou brambory – těmi se necpu zase já ![]()
Žilina u Kladna
Pohoda
06.12.2014 18:23:09
Dobrota
, inspirace na
vánoční svátky, nebo i na jindy, aby nám to hubnutí líp šlo
,ale pozor je to zdravá
mňamka.
Zapečená jablka s datlemi
Hrst datlí nakrájet na malé kousky, asi 100g oříšků(
vlašské,lískové, n. pistácie) nakrájet a promíchat se lžící rybízové
zavařeniny, přidat datle, lžíci medu a lžíci calvadosu. Ze 4 jablek
vydlabat jádřince a u stopky seříznout. Naplnit směsí a péct asi
20 min. Dobrou chuť ![]()
mima
06.12.2014 18:43:12
>> Pohoda, 06. 12. 2014 18:23:09
No,nejspíš dobrota.Nejdřív jsem přesně nevěděl,co že je calvados.Tak to už vím,ale zeptám se,jde to i bez toho alkoholu?
Praha - Vršovice
Chrosel
06.12.2014 18:56:12
>> mima, 06. 12. 2014 18:43:12
Alkoholu se neboj, ten se při vaření / pečení odpaří a zbyde jen ta chuť.
mima
06.12.2014 19:10:10
>> Chrosel, 06. 12. 2014 18:56:12
Jasně to mi nedošlo,ale kupovat lahev alkoholu kvůli jedné lžičce se mi moc nechce i když věřím,že to je mňamka.
rudo
06.12.2014 22:00:06
fazula z konzervy preplachnut a prvu vodu vyliat
2 velke nasekane mrkvy a 3 paradajky aj s tou fazulou najprv chvilu na ryzovom oleji, potom doliat destilku , korenie chilli sol prevret snad 10 minut a hodil som do toho posledny kus lososa este asi neviem kolko minut, vypol som to este docvicil a tak to pekne doslo a 2 taniere na noc ako prve poriadne jedlo
bolo to dost huste skor omacka jak polievka a urcite to nechutilo jak halaszle ale ved sa za madarku vydavat nemienim tak je to fuk vyzivne a nie stiplave
Žilina u Kladna
Pohoda
07.12.2014 07:36:17
>> mima, 06. 12. 2014 18:43:12
Šlo by to samozřejmě i bez něho, dá se nahradit i rumem
.Calvados se dá jinak
použít i na maso
.
Rudo ze mně ale radost mít nebude,je tam kombinace tuku a cukru (ořechy +
ovoce)
, viz.Maxovo
vlákno.
jm1
07.12.2014 08:26:03
>> Pohoda, 07. 12. 2014 07:36:17
Ovoce byva vesmes (snad s vyjimkou extremisticko-ortodoxnich
priznivcu HFLC) povazovano za
pozitivni slozku potravy
Žilina u Kladna
Pohoda
07.12.2014 08:36:04
>> jm1, 07. 12. 2014 08:26:03
to ano, já ho teda můžu
, ale jde o jeho kombinaci s tuky (ořechy), tělo to prý neumí
strávit a kvasíme ![]()
rudo
07.12.2014 08:55:25
>> Pohoda, 07. 12. 2014 07:36:17
ved mozes ma aj inak potesit
inak to kombo je stara znama vec to ti povie takmer kazdy kto sa tomu trochu venoval
jm1
07.12.2014 09:09:49
>> Pohoda, 07. 12. 2014 08:36:04
„prý“ ![]()
Eulenspiegel
07.12.2014 09:10:58
Vajíčka se slaninou _
mima
07.12.2014 10:50:42
>> Pohoda, 07. 12. 2014 07:36:17
Tak trocha rumu by se snad našlo(ještě z minulých vánoc) ![]()
Žilina u Kladna
Pohoda
22.12.2014 19:50:12
Zdravější
vánoční kuličky raffaello
jsou drobivější, chce to si s tím trochu pohrát, ale chutnají fakt
super, z tohoto množství je jich 24, takže počítám, že budu muset
ještě dovyrobit ![]()
1 a 3/4 hrnku kokosu, 3 lžíce kokosového oleje, 3 lžíce javorového sirupu ( možná by to šlo i s medem, nezkoušela jsem ), 2 lžíce kokosového mléka, špetka skořice, špetka soli
Hrnek kokosu s tukem mixovat tyčovým mixerem do pastovité konzistence,pak
přidat vše ostatní kromě zbytku kokosu a mixovat než se vše spojí. Jde to
i ručně, ale trvá to déle.Nakonec přisypat trochu kokosu, zapracovat a ve
zbytku obalit. Kdyby se to rozpadalo, přidat ještě trochu sirupu. Dovnitř
lze dát mandli. Dobrota ![]()
Pavla T.
22.12.2014 21:36:33
>> Pohoda, 22. 12. 2014 19:50:12
Díky za recept, Jitko, to opravdu vypadá jako dobrota. Já kokos miluju, takže recept asi vyzkouším.
rudo
22.12.2014 22:00:33
vcera vecera: 2 konzervy roznych fazul dobre poumyvane
zovret na par minut a znovu dobre poumyvat z toho nalevu atd
do misy vychladnute fazule, nasekat 1 zelena paprika 1 cerevena paprika 4 stonky repikateho celeru a 1 paradajka
trosicku soli par kvapiek olivaca a 2 cajove lyzicky kokosaku (v horucave bol roztopeny)
bola to davka asi na 5 ludi, ale kedze hlad nejlepsim kucharem tak som 2/3 zvladol, rodina aj tak nema zaujem o zdrave veci citili by to ako zradu na WHO systeme
Brutto
23.12.2014 12:59:24
>> Pohoda, 22. 12. 2014 19:50:12
vyskusane aj s medom namiesto sirupu. Parada, diky ![]()
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.


