Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Český pohár v terénním triatlonu otevře v sobotu Hus Muž

Český pohár v terénním triatlonu otevře v sobotu Hus Muž
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 26.04.2022 | přečteno: 1017×

Vzhůru do terénu. Český pohár v terénním triatlonu odstartuje už v sobotu 30. dubna, kdy se v šumavských kopcích uskuteční populární duatlon Hus Muž. Celá pohárová série bude letos zahrnovat celkem pět závodů.

Po roční přestávce se do kalendáře České triatlonové asociace opět vrací Český pohár v terénním triatlonu, který bude v této sezoně zahrnovat celkem pět závodů. Do absolutního pořadí se přitom závodníkům započítají minimálně dva, maximálně tři nejlepší výsledky.

Sezonu v terénu otevře Hus Muž, po něm se uskuteční XTERRA Prague (18. června – mistrovství ČR), Krušnoman Cross Triathlon Most (24. července), XTERRA Czech (Prachatice, 13. srpna, mistrovství Evropy XTERRA) a XTERRA Šumava (Horní Planá, 3. září). Každý ze závodů má přitom jiné distance a jiné obtížnosti tratí.

K prvnímu startu se závodníci sejdou u šumavské vesničky Záblatí u Křišťanovického rybníka, kde pro ně bude v porovnání s dalšími pohárovými závody připravena kratší a technicky jednodušší trať. Ta se bude v hlavním závodu skládat ze 4 km terénního běhu, 24 km na horském kole a ze závěrečných 8 km běhu.

K dispozici je ovšem také poloviční délka tratí v rámci závodu Sprint – Hobby, který je součástí Českého poháru v kategorii dorostu. Pokud se chcete postavit na start s kolegy nebo kamarády, můžete také sestavit štafetu.

„Kvůli rozsáhlé rekonstrukci v okolí rybníka jsme museli na jeden rok přesunout centrum závodu. Pomohli nám na obecním úřadě v Záblatí, kde máme dlouhodobě výbornou podporu, a nabídli nám sportovní areál, který je pro duatlon přímo perfektní,“ říká ředitel závodu Michal Piloušek.

I když došlo ke změnám zázemí, tratě zůstávají podobné jako při minulých ročnících. „Všichni účastníci tak mají zároveň možnost vyzkoušet si tratě, na kterých se v srpnu pojede závod XTERRA Czech, který se uskuteční jako mistrovství Evropy. Samozřejmě jsme ale vynechali technické sekce, aby byl závod naprosto bezpečný i pro začátečníky nebo silniční triatlonisty,“ vysvětluje Piloušek.

Záblatí bude v sobotu žít sportem už od ranních hodin. V 9:30 vystartují na své běžecké závody děti, pro které pořadatelé nachystali krosové běhy na 400 a 800 metrů. Po nich se na kratší trať vydají duatlonisté a přesně ve 13 hodin odstartuje hlavní závod Českého poháru. Po skončení závodu a vyhlášení vítězů ve všech věkových kategoriích mohou účastníci akce zůstat a užít si nefalšovanou šumavskou „májku“, kterou místní začnou stavět v 18 hodin.

Přihlášky a další informace najdou závodníci na těchto webových stránkách.

Český pohár v terénním triatlonu 2022

30. dubna – Hus Muž duatlon (4 – 24 – 8 km)

18. června – XTERRA Prague (1,5 – 30 – 9 km) / Mistrovství ČR, Evropský pohár XTERRA

24. července – Krušnoman Cross Triathlon Most (0,4 – 16 – 5 km)

13. srpna – XTERRA Czech (1,5 – 33 – 10 km) / Mistrovství Evropy XTERRA

3. září – XTERRA Šumava (2 – 60 – 20 km) / Evropský pohár XTERRA

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 26.04.2022 18:08:22

Vzhůru do terénu. Český pohár v terénním triatlonu odstartuje už v sobotu 30. dubna, kdy se v šumavských kopcích uskuteční populární duatlon Hus Muž. Celá pohárová série bude letos zahrnovat celkem pět závodů.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.