Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hus Muž Duathlon o víkendu otevře pohár v cross triatlonech

Hus Muž Duathlon o víkendu otevře pohár v cross triatlonech
foto: Václav Pancer

tisková zpráva | 01.05.2018 | přečteno: 4095×

Po loňské úspěšné premiéře závodů pod značkou Hus Muž v okolí Křišťanovického rybníka letos přichází pořadatelský tým okolo Michala Pilouška s Hus Muž Duathlonem. Ten současně otevře pohár CROSS TRIATHLON CZECHTRISERIES. Koho uvidíme na startu ze známých jmen? Třeba Karla Zadáka, Pavla Jindru nebo Vojtu Bednarského.

K avizované klasické trati na distancích 4 km terénní běh, 24 km horské kolo a 8 km běh přibyla i kratší varianta. „Přeci jen chceme být závod pro příchozí a začátečníky a dvouhodinový závod není úplně vhodný pro nováčky. Proto jsme přidali ještě kratší variantu terénního duatlonu,“ vysvětluje Michal Piloušek.

Hus Muž se bude konat 5. května 2018 poblíž Prachatic u Křišťanovického rybníka, kde startovala a letos znovu startovat bude i česká Xterra. V čem se tedy Hus Muž a Xterra liší? „Za prvé Hus Muž je duatlon a Xterra triatlon. Ale hlavním rozdílem je celé pojetí závodu. Hus Muž je pohodový závod pro všechny, kteří si chtějí zkusit první závod. Pořádáme ho v pohodové atmosféře s týmem, který je vlastně partou kamarádů. Naopak Xterra je vrcholný podnik Světového poháru, který musí mít určitou úroveň organizace i náročnost tratí. Tím neříkám, že se nedá začít Xterrou, ale určitě je lepší dát si Hus Muže a pak teprve zkusit celou Xterru.“ říká Piloušek, pořadatel obou jihočeských závodů.

V programu duatlonu Hus Muž tedy najdete dětský přespolní běh, krátký terénní duatlon, dlouhý závod, vloženou kategorii štafet a navíc speciální výzvu v podobě Duathlon Double. Účastníci, kteří absolvují dlouhou trasu závodů Hus Muž a Krušnoman (ten se jede 12. 5. 2018) mohou soutěžit o vítězství v Duathlon Double. Vyhraje ten, který bude mít nejnižší součet časů. Kromě toho je součástí Hus Muže i doprovodný program pro děti, večerní grilování a koncert. „Chceme dělat závod, kam budou jezdit naši kamarádi závodníci za sportovním zážitkem, ale taky za setkáním s přáteli a pohodovou atmosférou,“ popisuje Piloušek.

Pořadatelé slibují, že tratě všech závodů budou méně technicky náročné, ale uspokojí jak zkušené Xterráky, tak nováčky. Navíc zavedou závodníky na zajímavá místa včetně unikátního průběhu přes hrad Hus, který dal jméno celému závodu.

Na startu budou i známá triatlonová jména. „Máme potvrzenou účast loňského vítěze Václava Holuba, přijede legendární obojživelník Karel Zadák, k favoritům určitě patří i nestárnoucí Pavel Jindra nebo naopak mladá krev – Vojta Bednarský, který byl loni senzačně třetí na mistrovství republiky,“ vyjmenovává Piloušek.

Více informací o Hus Muži, odkaz na přihlášky, nebo zajímavé tipy pro dovolenou v šumavském podhůří najdete na www.husmuz.cz. O závodě Xterra Czech se dočtete více na www.xterra.cz.

Termínovka CROSS TRIATHLON CZECHTRISERIES zahrnuje celkem pět závodů. Kromě Hus Muže ještě Triatlon Plzeň (2. 6.), Cross City Triathlon Ostrov (16. 6.), Krušnoman Cross Triathlon (22. 7.) a Terénní triatlon Hradec Králové (29. 7.).

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 05.02.2018 12:40:11

Po loňské úspěšné premiéře závodů pod značkou Hus Muž v okolí Křišťanovického rybníka letos přichází pořadatelský tým okolo Michala Pilouška s Hus Muž Duathlonem. K avizované klasické trati na distancích 4 km terénní běh, 24 km horské kolo a 8 km běh, přibyla v tomto týdnu i kratší varianta.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.