Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Ve Zlíně o pohárové body, v Žamberku o duatlonové tituly

Ve Zlíně o pohárové body, v Žamberku o duatlonové tituly
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 17.09.2020 | přečteno: 1807×

Hned dva atraktivní závody se uskuteční o víkendu 19. a 20. září. Při 30. ročníku Duatlonu Žamberk se bude bojovat o mistrovské tituly, při Supersprint Triatlonu Zlín se pak pojede o body do Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu.

Zlínský supersprint uzavře letošní ročník českého poháru, jehož termínovou listinu i průběh zasáhla epidemie koronaviru. Neuskutečnily se původně plánované závody v Mělníku a v Táboře, místo nich se ale kompletní česká špička potkala na začátku července v Račicích.

Už nyní je jasné, že absolutním pohárovým vítězem se v kategorii mužů stane Jan Volár, který má na kontě tři vítězství a jedno druhé místo. Pořadí žen zatím vede Slovenka Romana Gajdošová, druhá je Petra Kuříková a třetí Tereza Zimovjanová. Ani jedna z nich ovšem na startovní listině zlínského závodu nefiguruje, s pořadím tak mohou ještě velmi výrazně zamíchat Alžběta Hrušková s Terezou Svobodovou.

Zlínský závod není atraktivní jen ze závodnického pohledu, ale také z toho diváckého. „Bude se závodit na nejkratších triatlonových tratích a vyřazovacím způsobem. Celé závody se navíc odehrávají na velmi malém prostoru – plave se v 25metrovém bazénu Lázní Zlín, na kole se pak jede v nejbližším okolí na uzavřené silnici a běží se na atletické dráze, která těsně sousedí s bazénem,“ říká ředitel závodu Bohuslav Komín.

Na závodníky nejprve čeká intervalový start, po kterém budou rozřazeni do šestnáctičlenných skupin v rámci vyřazovacího závodu. Z nich pak mohou závodníci postoupit do finále A a B. Pořadí ve finálových jízdách rozhodne o vítězi závodu a držitelích prize money, pohárové body ovšem budou udělovány už na základě časů ze skupin vyřazovacího závodu. „Všechny účastníky s výjimkou žáků tak čekají minimálně dva starty, v každém přitom o něco jde – v intervalu o postup do skupiny, ve skupinách o pohárové body, ve finále o celkové vítězství a prize money,“ dodává Bohuslav Komín.

V neděli se pak uskuteční pohárové závody tříčlenných štafet a otevřený závod pro veřejnost. V Žamberku hlásí vyprodáno!

Žamberský duatlon letos slaví jubileum – uskuteční se totiž jeho 30. ročník, který se opět pojede jako mistrovství republiky. A pořadatelé dostali od závodníků ten nejlepší dárek: startovní čísla byla vyprodána už více než týden před závodem a žamberský duatlon tak má zcela naplněnou kapacitu.

„Na jednu stranu nás to velice těší, na druhou stranu nás to mrzí, protože se nám chtěli hlásit také další závodníci, ale museli jsme je odmítnout kvůli propustnosti tratě i kapacitě depa,“ říká ředitel závodu Tomáš Strnad.

Na závodníky čekají krásné tratě o distancích 5 km běh – 20 km kolo – 3 km běh. „Běží se v krásném prostředí zámeckého parku, který dělá náš závod závodem. Cyklistika je mírně kopcovitá, ale velice spravedlivá, takže i když je povoleno hákování, kopce závodní pole roztřídí,“ líčí Tomáš Strnad.

Hlavní závody odstartují v 10:30 hodin, předtím se na trať vydají žáci. Připraven je také mini duathlon pro předškoláky a děti z nejnižších ročníků základních škol, na který je startovné zdarma.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 17.09.2020 13:43:12

Hned dva atraktivní závody se uskuteční o víkendu 19. a 20. září. Při 30. ročníku Duatlonu Žamberk se bude bojovat o mistrovské tituly, při Supersprint Triatlonu Zlín se pak pojede o body do Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.