Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Českými mistry ve sprint triatlonu Grebík a Zimovjanová

Českými mistry ve sprint triatlonu Grebík a Zimovjanová
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 30.08.2020 | přečteno: 2002×

Český triatlon má nové mistry ve sprintu. V sobotu 29. srpna se jimi při závodu INTERTECH TRIATHLON SUPERPRESTIGE Brno stali Radim Grebík a Tereza Zimovjanová, kteří uspěli ve velmi nabité konkurenci. V závodě žen byla nejrychlejší Němka Laura Lindemannová.

Na Brněnské přehradě se představila skoro kompletní česká reprezentace včetně téměř jistých účastnic olympijských her v Tokiu Venduly Frintové a Petry Kuříkové. Konkurenci pak ještě zvýšila účast závodníků z Maďarska a zejména z Německa, odkud přijela také Laura Lindemannová, aktuální sedmička světového žebříčku.

V plavecké části ovšem byla nejrychlejší reprezentantka z Maďarska Dorka Putnoczki. Přibližně deset vteřin po ní vybíhaly z vody Laura Lindemannová s Terezou Zimovjanovou. „Na začátku kola jsem pak jela naplno, dojela a předjela jsem Maďarku. Následně mě dojela Laura a společně jsme absolvovaly zbytek kola. Dařilo se nám spolupracovat, takže jsme náskok na balík za námi navyšovaly,“ popsala závod Tereza Zimovjanová. „Do depa jsme přijely s náskokem přibližně minuty a půl. V běhu jsme ještě chvíli šly společně, snažila jsem se jí udržet, ale i přes penaltu, kterou dostala, byla Laura rychlejší,“ dodala Tereza Zimovjanová.

Jako první proběhla cílem německá reprezentantka, pro kterou to byl první letošní závod. Česká závodnice na ni ztratila 17 sekund, v redukovaném pořadí mistrovství ČR ovšem získala titul. Třetí absolutně skončila slovenská reprezentantka Romana Gajdošová. Stříbrná medaile z českého šampionátu pak patří celkově čtvrté Petře Kuříkové, bronz celkově páté Vendule Frintové.

„Pro mě to bylo velké překvapení. Vendulu s Petrou jsem asi ještě nikdy neporazila. Jsem z výsledku nadšená o to víc, že v minulých závodech to ode mě bylo takové neslané nemastné. Po nich jsem si to ale srovnala v hlavě a teď jsem šla na start mnohem klidnější,“ řekla Tereza Zimovjanová, kterou už za týden čeká stejně jako Vendulu Frintovou mistrovství světa v Hamburku. Za čtrnáct dnů se pak i s Petrou Kuříkovou, Alžbětou Hruškovou, Janem Volárem a Františkem Linduškou představí v závodě Světového poháru v Karlových Varech.

V závodě mužů šla po 750 metrech plavání z vody jako první dvojice maďarských reprezentantů, spolu s nimi tam byl ale teprve devatenáctiletý junior Radim Grebík. „Rozhodující moment se odehrál po první bójce, kde se začali od zbytku oddělovat dva plavci z Maďarska. Tak jsem si řekl, že to zkusím s nimi a vlezl jsem jim do nohou. Z vody se pak vybíhá do kopce, kde šli pomaleji, tak jsem je předběhl a na kolo jsem vyjížděl jako první. Všiml jsem si, že se mezi námi udělala díra, proto jsem za to zkusil vzít a vytvořil jsem si náskok. Věděl jsem, že kdyby měl dojel balík, který se za mnou utvořil, bylo by to špatné,“ popsal Radim Grebík, který si do druhého depa přivezl téměř minutový náskok. Cílem proběhl na prvním místě v čase 55:25, druhý Jan Volár ztratil 45 vteřin. Třetí finišoval maďarský reprezentant Aurél Sinkó-Uribe. V redukovaném pořadí mistrovství republiky pak bronz získal celkově pátý Filip Michálek, který patří věkem stejně jako Grebík do juniorské kategorie. „Pro mě je to bomba! Podařilo se mi prosadit, i když tu byla velká konkurence. Vůbec jsem to nečekal a hrozně mě to potěšilo,“ smál se Radim Grebík.

INTERTECH TRIATHLON SUPERPRESTIGE, Brno, 29. 8. 2020

Ženy: 1. Laura Lindemannová (Něm) 1:00:07, 2. Tereza Zimovjanová 1:00:24, 3. Romana Gajdošová (Slov.) 1:01:48

Muži: 1. Radim Grebík 55:25, 2. Jan Volár 56:10, 3. Aurél Sinkó-Uribe (Maď) 57:05

Mistrovství ČR

Muži: 1. Radim Grebík 55:25, 2. Jan Volár 56:10, 3. Filip Michálek 57:30

Ženy: 1. Tereza Zimovjanová 1:00:24, 2. Petra Kuříková 1:01:57, 3. Vendula Frintová 1:02:33

Kompletní výsledky najdete zde: http://czechtriseries.cz/…ts/race/4972

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 30.08.2020 20:39:32

Český triatlon má nové mistry ve sprintu. V sobotu 29. srpna se jimi při závodu INTERTECH TRIATHLON SUPERPRESTIGE Brno stali Radim Grebík a Tereza Zimovjanová, kteří uspěli ve velmi nabité konkurenci. V závodě žen byla nejrychlejší Němka Laura Lindemannová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.