Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Premiéra Běhej lesy Týmovka ve znamení přátelství a nezdolné energie

Premiéra Běhej lesy Týmovka ve znamení přátelství a nezdolné energie
foto: Běhej lesy

Běhej lesy | 19.06.2023 | přečteno: 1432×

O třetím červnovém víkendu se na Vysočině uskutečnila největší novinka v historii Běhej lesy – štafetový závod Týmovka. S neochvějným odhodláním se týmy postavily na start k překonání 200kilometrové či 100kilometrové trasy, rozdělené do třech okruhů, které společnými silami překonávaly ve dne i v noci.

Stovky běžců rozsvítily svou energií Vysočinu nejen při běhu a předávkách štafety, ale také při bohatém doprovodném programu, který Týmovka od pátečního večera nabídla.

V sobotní pravé poledne odstartovali první běžci týmového závodu na svých úsecích. Okruhy vedoucí kolem ikonických míst Vysočiny, měřící 14, 9 a 4 kilometrů, měli běžci za úkol zdolat v 8členných či 4členných týmech. Místní výhledy tak okusili běžci nejen při západu slunce, ale i pod hvězdným nebem a při svítání. Předávkové území v Generali Race Centru v zázemí závodu tepalo běžeckou energií bez přestávky a vzájemná podpora běžeckých parťáků i týmů byla neuvěřitelná.

První čtyřčlenný tým na 100 kilometrů se jménem PVZP 1 v čele s kapitánem Martinem Koukalem, protnul cílovou pásku ve večerních hodinách s časem 8,5 hodiny. Týmy, které dohromady překonávaly 200 kilometrů se ale neochudily o dobrodružství v podobě běhu s čelovkou! První osmičlenný tým protnul cílovou pásku okolo 5. hodiny ranní a nevedl ho nikdo jiný než ostřílený kapitán Jiří Synek, který je třinácterákem minulé sezony.

Kapitán týmu Amix Rohozec Team se při odpočinku na předávce podělil o dojmy z tras: „Je to nádhera, hlavně ten prostřední okruh. Je nový, nikdy se tady neběžel. Je technicky hrozně zajímavý a baví mě! Tým už máme složený dlouho, známe se z Běhej lesy, a tak jsme jeli konečně jako jeden tým i závodit.“

Ráno překonal svou 200kilometrovou trasu také jediný čtyřčlenný tým, který pojal závod ultramaratonsky a očekává příští ročník v této kategorii konkurenci. Na nedělním vyhlášení se všech 45 týmů sešlo, sice unavených, se ztuhlými nohami, ale s širokým úsměvem na tváři a ještě semknutější.

Na své si v sobotu přišli i nejmenší závodníci a závodnice na tradičních dětských závodech Dr. Max. Dětský výskot se nesl na lesy a přes 130 dětí zdolalo tratě ve svých kategoriích s odhodláním, soustředěním i úsměvem, aby si v cíli vyzvedly zaslouženou medaili. Také ti, kteří rádi překonají nezávodním tempem nenáročnou trasu, a přitom běží pro dobrou věci, si mohli v rámci PVZP FénixRun proběhnout 4kilometrový okruh vedoucí okolo Milovského rybníka. Na Týmovce byly díky rodinnému charitativnímu běhu PVZP FénixRun podpořeny nadační fondy Šťastná hvězda a Ze srdce PVZP, které pomáhají nemocným dětem a podporují další charitativní aktivity.

Na Týmovce se nikdo rozhodně nenudil. Kdo zrovna neběžel, mohl se už od pátečního večera účastnit doprovodného programu v podobě koncertů kapely Vesna nebo zpěváka Milana Peroutky, regeneračních workshopů, jógy, letního kina, podcastu Posed naživo a také aktivit na partnerských stáncích. Děti si přišly na své v podobě dětské dobrodružné stezky v okolí zázemí závodu.

Celému víkendu vládla přátelská atmosféra, která nám ukázala, že mezi běžci z Běhej lesy stále vládne fair play a sportovní gesta nad výkony! Díky týmovému charakteru závodu byla tato atmosféra umocněna a byla radost účastnit se programu, jak na okruzích, tak v zázemí. Těšíme se za rok! A kdo by se nemohl dočkat dalšího lesního dobrodružství, tak již 15. července 2023 může vyzkoušet zcela nový závod Běhej lesy Klínovec! Těšíme se na startu.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behejlesy muž 19.06.2023 19:06:52

O třetím červnovém víkendu se na Vysočině uskutečnila největší novinka v historii Běhej lesy – štafetový závod Týmovka. S neochvějným odhodláním se týmy postavily na start k překonání 200kilometrové či 100kilometrové trasy, rozdělené do třech okruhů, které společnými silami překonávaly ve dne i v noci.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.