zápal plic a návrat k závodění.
radon
30.03.2014 15:04:19
moudří poraďte.26/2 jsem ulehl s horečkami a po 5dnech mně byl diagnostikovám na RTG zápal plic,a to pravostranný poměrně rozsáhlý.Stále mi vrtá hlavou,kde jsem k tomu přišel,protože já nemocný nebývám.Byl jsem navíc ve slušné kondici za leden a unor jsem na své poměry naběhal solidních 330km,Navíc jsem dupal 2krát týdně hodinu na trenažeru a ještě chodil hrát můj oblíbený hokej.Fakt jsem se cítil dobře a plánoval i nějaký ten duatlon a pulmaraton.Od 1/3 jsem bral 8dní dvoje antibiotika,podotýkám,že už po 2dnech užívání mi bylo výrazně lépe.10/3 jsem dobral poslední dávku a absolvoval kontrolní rtg spolu se sedimentací s negativním výsledkem.15/3 jsem si šel zaklusat a potom další dva dny taktéž.Bylo to vždy 5km a nebylo to uplně hrozný.Tempo bylo ale 6min/km.Do dnešního dne jsem byl běžet ještě 6krát fartlek a už jsem postupně zařazoval občasné třeba 40sec zrychlení.ty běhy ale nebyly delší nežli 6–7km a opět to nebylo až tak špatné.Měl jsem na mírně těžší hamstringyDnes ráno jsem se rozhodl,že si zaběhnu oblíbených 10km v kouřimi.Zda to byla chyba se ukáže.Už na 2km jsaem věděl,že je zle.Byl jsem děsně zahlaněnej,že mě to místy přidusilo a opravdu dost hodně boleli hamstringy.Vzdát jsem nechtěl,ačkoliv jsem na to poprvé myslel, a tak silou vůle jsem to uběhl o cca 1,5min hůře nežlo obvykle.Ten zápal plic mě vrátil uplně na začátek???Dnes jsem ten závod protrpěl jako nikdy.
radon
30.03.2014 17:08:55
>> radon, 30. 03. 2014 15:04:19 bolely,samozřejmě.
Ondřej S. (aka
poohDA)
30.03.2014 21:59:06
nemám osobní zkušenost, ale četl jsem v článcích na webech, že zhruba tak dlouho, jako jsi netrénoval, tak tak dlouho se vracíš na původní level. Zhruba plus/mínus. Rozhodně to není tak, že tam, kde skočíš, tam za měsíc navážeš. A u zápalu plic bych ten pokles čekal ještě horší, zápal plic je docela záhul a podle toho, co popisuješ, bych si dovolil tvrdit, že ti tělo říká, že je ještě brzo.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.