Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Prolaps predného cípu mitrálnej chlopne, môžem behať (viac)?

Prolaps predného cípu mitrálnej chlopne, môžem behať (viac)?

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Žilina

Celkem 3001,7 km
Minulý měsíc 0 km

domo muž 05.09.2013 11:02:07

Ahojte, pred dvanástimi rokmi mi diagnostikovali prolaps predného cípu mitrálnej chlopne 1.stupňa. Nijak špeciálne sa to nelieči, len chodím pravidelne každý rok na kontrolu a sem-tam užívam magnéziové tabletky. Mám 21 rokov, 175cm a 70kg a vlastne celé detstvo až do 18-tky som hrával futbal, bez akýchkoľvek problémov, ale bol som brankár, tak som toho moc nenabehal. Teraz mám sedavé zamestnanie a pohyb mi chýba.

Moja otázka by mala byť samozrejme na moju kardiologičku (a aj bude), ale spýtam sa aj na Váš názor a možno sa niekto s rovnakým problémom nájde a podelí sa o názor a možno sa dozviem niečo nové. Ide o to, že som začal v polovici prázdnin behávať. Začal som pomaly, zľahka, najprv 2–4km v tempe 6 min./1 km. Potom som začal behávať pravidelnejšie (2–3× do týždňa) po 5 km, a teraz behávam 10 km 3× do týždňa. Najlepší čas zatiaľ 49:30:86. Ale cítim, že tam ešte je rezerva, cítim, že by som ten čas dokázal ešte stlačiť, nehovoriac o tom, že by som si doprial aj viac ako 10km porciu. Mojím cieľom je absolvovať maratón. Len mám strach, aby som to neprehnal, kvôli tomu prolapsu. Je to síce len nezávažný prvý stupeň, ale chcem mať istotu.

Český Těšín

somewhere muž 05.09.2013 19:42:18

>> m.27, 05. 09. 2013 11:02:07

Prolaps Mi chlopne je pomerne častý a pokiaľ nie je spojený zo závažnejšou vadou je možné normálne športovať bez obmedzenia. Može byť spojený s niektorými menej závažnými poruchami srdcového rytmu, čo je tiež vhodné sledovať. Dop. ECHO kontrolu každých 12–24mesiacov či sa nezhoršuje funkcia mitrálnej chlopne. Niekedy može byť prolaps nadhodnotený – záleží na skúsenosti s ECHO vyšetrením u kardiológa, takže nie je od veci absolvovať ECHO u niekoho iného.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.