Kyčel
slamik777
17.06.2013 22:27:59
Zdravím běžci, pravidelně běhám cca. 3 roky a ostatní sporty také nezanedbávám. Před půl rokem sem dostavila neskutečná bolestivost pravé kyčle. Řekl jsem si že sem se přetáhnul, a nechal chvíli na regeneraci. Bolest sice trochu ustoupila ale stále jsem jí cejtil. Navštívil jsem pro to ortopeda který mi udělal všemožná vyšetření a sdělil, že kloub je naprosto v pořádku. Dále nasadil antibiotika a nějaké další léky na záněty šlach atd.. již je to nějaká doba ale noha stále bolí. Nevíte kde je problém? Běh už mi opravdu chybí.
Lichnov u NJ
Dejzinka
19.06.2013 16:39:48
Občas mě taky jen tak zdánlivě bezdůvodně začala bolet levá kyčel, pátrala jsem po příčině a našla dvě: problém s klenbou na pravé noze mění došlap, způsobuje špatnou techniku běhu a vede k nerovnoměrnému zatěžování obou polovin těla, problém s krční páteří způsobuje špatné sezení s vychýlenou půlkou zad, což opět vede k nerovnoměrnému zatěžování těla. Můj problém s kyčlí tedy v kyčli vůbec není. Jako náprava se mi osvědčilo pravidelné posilování břišních a zádových svalů a hlídání techniky došlapu. Klenbu chci pořešit rehabilitačním běháním bez bot teď přes léto, když to nepomůže ⇒ vložky do bot.
Feidippidés
01.07.2013 21:16:27
Taky mě zlobí pravá kyčel. Recept na ni První mazání, pak měsíčkový olej lymfolej mazat. Klíčem je ale nestrkat ty kyčle dopředu, ale dozadu tak, aby si člověk viděl na tkaničky od bot, když stojí. Když na to myslím, problém není, jen teď na desítce jsem na to zapomněl:)
- Přes den často kroužit pánví.
Feidippidés
01.07.2013 22:58:48
A ve druhém kroku vyrovnat pánev zapojením břišních svalů – tím budou kyčle při běhu stabilizované a nebudou se pohupovat (důvod obtíží)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.