Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tituly v terénním triatlonu si z Valašska odvážejí Dušek a Bisová

Tituly v terénním triatlonu si z Valašska odvážejí Dušek a Bisová
foto: Česká triatlonová asociace

Česká triatlonová asociace | 25.06.2023 | přečteno: 729×

Na strmých valašských kopcích se novými mistry republiky v terénním triatlonu stali Karel Dušek se Štěpánkou Bisovou, kteří v sobotu 24. června ovládli u vodní nádrže Bystřička závod XTERRA Valachy Man. Karel Dušek si navíc poradil i se skvělým bajkerem Jardou Kulhavým, který si pro letošek zpestřil závodění právě starty na Xteře.

Valachy Man se už několik let řadí k největším triatlonovým závodům v Česku, letos poprvé se ale stal součástí Českého poháru v terénním triatlonu. Kromě toho se v malebné moravské krajině závodilo o mistrovské tituly a také o body do Evropského poháru komerční série XTERRA. „Ještě nikdy jsem tu nezávodila, proto jsem nevěděla, co mám čekat. Bylo mi ale jasné, že Morava je krásná, na horách je vždycky hezky, takže to musí být pěkný závod. A moc jsem si ho užila,“ usmívala se v cíli Štěpánka Bisová.

Ta se do vedení dostala během cyklistické části. Po plavání byly na prvních pozicích Šárka Půstová s Barborou Stupkovou, které si vypracovaly více než dvouminutový náskok. Při cyklistice se ale pořadí promíchalo a do druhého depa přijela jako první Bisová. „Cyklistická část sice nebyla tak technická, jak jsem zvyklá z jiných závodů XTERRA, o to víc jsem se ale mohla kochat a také šetřit síly na běh.“

V cíli byla Bisová téměř o deset minut dřív než stříbrná Jana Dubcová. Třetí místo si z Valašska odvezla Barbora Stupková.

Na start hlavního závodu se postavilo celkem 96 triatlonistů, jejichž závod odstartovala salva valašských portášů. Z největších favoritů šel jako první z vody Karel Dušek, po 1500 metrech plavání si odnesl do cyklistické části náskok 2,5 minuty před Jaroslavem Kulhavým. Vynikající biker a olympijský vítěz z Londýna se ale během 30km cyklistiky dostal do vedení. „Předjel mě na konci prvního kola,“ přiznal Dušek, který přijel do druhého depa přibližně o 2,5 minuty později než Kulhavý. V desetikilometrové běžecké části si ale pořadí opět prohodili.

„Cyklistika nebyla příliš technická. Proto jsem si nevypracoval takový náskok. V běhu jsem pak Karla možná trochu podcenil, protože jsem si přivezl podobný náskok jako na minulých závodech, kde mě nedoběhl. Dneska mu to sedlo a vyhrál. Pro mě jsou to zkušenosti,“ řekl Kulhavý, který obsadil druhé místo se ztrátou 70 vteřin na vítěze.

Novým mistrem republiky v terénním triatlonu se stal Karel Dušek: „Jsem moc rád, že se mi letos podařilo konečně dokončit závod tak, jak jsem chtěl. Letos mi to totiž zatím příliš nevycházelo. Dneska jsem ale věděl, že formu mám a potřebuji ji přetavit v kvalitní výsledek,“ vyprávěl Dušek v cíli do mikrofonu moderátora Stanislava Bartůška. Třetí místo obsadil Vojtěch Bednarský, který ztratil na vítěze 5,5 minuty.

Další stovky dospělých triatlonistů i dětí se při Valachy Manovi účastní doprovodných závodů na kratších tratích i ve štafetách. Na Bystřičce se proto bude závodit také v neděli. Výsledky

XTERRA Valachy Man, 24. června 2023

XTERRA VALACHY – Mistrovství ČR v terénním triatlonu – muži

  1. Karel Dušek – Kilpi Kome Kraslice 2:29:18
  2. Jaroslav Kulhavý – Titan Trilife 2:30:35
  3. Vojtěch Bednarský – Titan Trilife 2:34:51

XTERRA VALACHY – Mistrovství ČR v terénním triatlonu – ženy

  1. Štěpánka Bisová – ELEVEN HEAD CST CYKLOLIVE 2:59:14
  2. Jana Dubcová – Bjež Racing Team 3:09:04
  3. Barbora Stupková – Titan Trilife 3:13:11

VALACHY MAN dlouhý – muži

  1. Petr Šťastný – Sport Import 1:25:43
  2. Michal Neugebauer – Sportovnikurzy.cz 1:29:51
  3. Martin Holiš – Rocky Mountain – Maloja 1:35:25

VALACHY MAN dlouhý – ženy

  1. Anna Lužná – Nupreme 1:46:57
  2. Iveta Řičánková 1:52:48
  3. Monika Kučerová – Superior riders 1:55:15

Kompletní výsledky najdete zde: https://championchip.cz/…c/2023062421

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

ČTA muž 25.06.2023 19:58:26

Na strmých valašských kopcích se novými mistry republiky v terénním triatlonu stali Karel Dušek se Štěpánkou Bisovou, kteří v sobotu 24. června ovládli u vodní nádrže Bystřička závod XTERRA Valachy Man. Karel Dušek si navíc poradil i se skvělým bajkerem Jardou Kulhavým, který si pro letošek zpestřil závodění právě starty na Xteře.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.